Galop.gr Virtual Community

Εδώ η γνώμη σου μετράει
  • Νοεμβρίου 15, 2024, 05:54:03 am *
  • Καλώς ορίσατε, επισκέπτης
Please login or register.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Σύνθετη αναζήτηση  

Νέα:

Δείτε τους λόγους για να γίνει κάποιος μέλος

Επιστράτευση

Συμφωνείτε με την επιστράτευση των απεργών και την επίταξη των βυτιοφόρων;
Chart
Ψήφισαν: 940 / Δείτε τι ψήφισαν: Οι επισκέπτες | Τα μέλη | Όλοι μαζί

Επιστράτευση

Chart

Επιστράτευση

Chart

Επιστράτευση

Chart

Επιστράτευση

Ναι - 378 (40.21%)
Όχι - 497 (52.87%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ - 65 (6.91%)
Ψήφισαν: 940

[Επιλέξτε τον παρακάτω κώδικα], αντιγράψτε τον και επικολήστε τον (ως html) στο blog ή στο site σας!

<table> <tr> <td> <div class="my_poll_header"><h4><a href="https://www.galop.gr/index.php?topic=851">Επιστράτευση</a></h4><span>Συμφωνείτε με την επιστράτευση των απεργών και την επίταξη των βυτιοφόρων;</span></div><br /><br /> <form action="https://www.galop.gr/index.php?action=vote;topic=851.0;poll=757" method="post" accept-charset="UTF-8" style="margin: 0px;"> <table> <tr> <td colspan="2"> <input type="radio" name="options[]" id="options-0" value="0" class="check" /> <label for="options-0">Ναι</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-1" value="1" class="check" /> <label for="options-1">Όχι</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-2" value="2" class="check" /> <label for="options-2">Δεν ξέρω / Δεν απαντώ</label><br /> </td> <td valign="bottom" style="padding-left: 15px;"> </td> </tr><tr> <td colspan="2"><input type="submit" value="Αποστολή ψήφου" /></td> </tr> </table></form> </td> </tr> </table>
Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Τα αποτελέσματά της δεν αντιπροσωπεύουν την κοινή γνώμη ή το σύνολο των χρηστών του Internet αλλά μόνο τις γνώμες των επισκεπτών του Galop.gr που επέλεξαν να ψηφίσουν.
Η ψηφοφορία έληξε: Ιανουαρίου 01, 2011, 10:38:40 am
Τελευταίες 20 ψήφοι
ΝαιΔεκεμβρίου 31, 2010, 21:35:34 pm
ΝαιΔεκεμβρίου 31, 2010, 17:28:11 pm
ΌχιΔεκεμβρίου 30, 2010, 20:49:39 pm
ΝαιΔεκεμβρίου 29, 2010, 22:06:04 pm
Δεν ξέρω / Δεν απαντώΔεκεμβρίου 29, 2010, 20:12:00 pm
ΌχιΔεκεμβρίου 29, 2010, 16:01:16 pm
ΝαιΔεκεμβρίου 29, 2010, 15:18:18 pm
Δεν ξέρω / Δεν απαντώΔεκεμβρίου 29, 2010, 10:47:19 am
ΌχιΔεκεμβρίου 29, 2010, 03:42:11 am
ΌχιΔεκεμβρίου 29, 2010, 00:58:12 am
ΝαιΔεκεμβρίου 27, 2010, 01:01:09 am
ΌχιΔεκεμβρίου 24, 2010, 22:22:54 pm
ΝαιΔεκεμβρίου 23, 2010, 16:45:00 pm
ΝαιΔεκεμβρίου 15, 2010, 18:14:20 pm
ΝαιΔεκεμβρίου 15, 2010, 09:46:32 am
ΝαιΔεκεμβρίου 14, 2010, 12:12:30 pm
ΌχιΔεκεμβρίου 13, 2010, 08:38:29 am
ΌχιΔεκεμβρίου 12, 2010, 11:51:31 am
ΝαιΔεκεμβρίου 12, 2010, 08:27:04 am
ΌχιΔεκεμβρίου 11, 2010, 05:07:19 am

Αποστολέας Θέμα: Επιστράτευση  (Αναγνώστηκε 6563 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Dr_Michael

• Ιδρυτής του Galop.gr
  • Διαχειριστής
  • Ανώτατο μέλος
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
    • Προφίλ
Επιστράτευση
« στις: Ιουλίου 31, 2010, 11:38:40 am »

Mitsonen

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Επιστράτευση
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 31, 2010, 12:22:07 pm »

Δεν είναι δικαίωμά τους να απεργήσουν;   ???
Καταγράφηκε

kdemi

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 01, 2010, 14:34:20 pm »

Θα συμφωνήσω...Διαφωνώ όμως με τον ρυθμό με τον οποίο γίνεται...

ΥΓ: Ασφαλώς και είναι δικαίωμά τους να απεργήσουν. Έχει δημιουργηθεί όμως τεράστιο πρόβλημα...
Καταγράφηκε

Δημήτρης

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 03, 2010, 15:59:06 pm »

Θα συμφωνήσω...Διαφωνώ όμως με τον ρυθμό με τον οποίο γίνεται...

ΥΓ: Ασφαλώς και είναι δικαίωμά τους να απεργήσουν. Έχει δημιουργηθεί όμως τεράστιο πρόβλημα...

Ναι αλλά δεν πρέπει να αποζημιωθούν για τις άδειες τους?? Καταστρέφονται οικογένεις αυτή την στιγμή...
Καταγράφηκε

kdemi

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 06, 2010, 23:07:25 pm »

Σε ποιές οικογένειες αναφέρεσαι;
Εκείνων που έμεναν εγκλωβισμένοι σε νησιά ή εκείνων που δεν μπορούσαν να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους ή μήπως εκείνων που ασθενούσαν;
Φαντάζομαι αναφέρεσαι στις οικογένειες των απεργών...
Λοιπόν ΔΕΝ χάνουν την δουλεία τους (αν δεν κάνω λάθος). Το Υπουργείο πρότεινε συμβιβαστική λύση την οποία αρνήθηκαν και πανυγήριζαν την συνέχιση της απεργίας όταν όλος ο κόσμος με σπασμένα νεύρα έψαχνε για βενζίνη. ΔΕΝ είναι η μόνη αλλαγή που έγινε προκειμένου για την αντιμετώπιση και μόνο της κρίσης...χωρίς κανένα (θέλω να πιστεύω και ελπίζω) προσωπικό όφελος...
Καταγράφηκε

johnis

• Αρχάριο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 10, 2010, 20:29:51 pm »

ναι ρε παιδιά αλλά ενώ όι πιο πολλοί συμφωνούμε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι άδικα δεν μπορούμε να θυσιάσουμε τίποτα σε αυτήν τη χώρα για να διαμαρτυρηθούμε.έτσι ο απεργός λιμενικός στοχοποιείται ,ο απεργός στον κλάδο των βυτιοφόρων επίσης, στα αεροπλάνα επίσης και πάει λέγοντας.έτσι η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση μπορεί να περνάει τα άδικα-κατά γενική ομολογία- μέτρα της και να έχεις από κάτω μια κοινωνία που ενώ θέλει να φωνάξει ,να αντιδράσει τελικά μένει μουγκή.αλλά θα μου πείτε το μέτρο της στοχοποίησης και της στροφής της κοινωνίας κατά των απεργών γίνεται επιτυχημένα εδώ και χρόνια στις Η.Π.Α εμείς θα γλιτώναμε?και ποιος το εφάρμοσε πιο επιτυχημένα? ο γιωργάκης.τυχαιο?δε νομίζω....
Καταγράφηκε

Δημήτρης

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 14, 2010, 15:43:13 pm »

Σε ποιές οικογένειες αναφέρεσαι;
Εκείνων που έμεναν εγκλωβισμένοι σε νησιά ή εκείνων που δεν μπορούσαν να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους ή μήπως εκείνων που ασθενούσαν;
Φαντάζομαι αναφέρεσαι στις οικογένειες των απεργών...
Λοιπόν ΔΕΝ χάνουν την δουλεία τους (αν δεν κάνω λάθος). Το Υπουργείο πρότεινε συμβιβαστική λύση την οποία αρνήθηκαν και πανυγήριζαν την συνέχιση της απεργίας όταν όλος ο κόσμος με σπασμένα νεύρα έψαχνε για βενζίνη. ΔΕΝ είναι η μόνη αλλαγή που έγινε προκειμένου για την αντιμετώπιση και μόνο της κρίσης...
χωρίς κανένα (θέλω να πιστεύω και ελπίζω) προσωπικό όφελος...
Να είσαι πιο προσεκτίκος για πράγματα που δεν ξέρεις.. Ξέρεις ποσοι δανείστηκαν για να αγοράσουν μια άδεια και πόνταραν σε αυτή σαν κεφάλαιο?? Και ξαφνικά έρχεται και χάνει την αξία της... Αν μου πεις τι είναι πιο σημαντικό, η ζωή του ενός ή οι διακοπές του άλλου απαντάω η ζωή.. Για σένα προφανώς είναι οι διακοπές. Δεν πειράζει, οι περισσότεροι σαν και σένα σκέφτονται..
Καταγράφηκε

Δημήτρης

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 15, 2010, 01:12:17 am »

ναι ρε παιδιά αλλά ενώ όι πιο πολλοί συμφωνούμε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι άδικα δεν μπορούμε να θυσιάσουμε τίποτα σε αυτήν τη χώρα για να διαμαρτυρηθούμε.έτσι ο απεργός λιμενικός στοχοποιείται ,ο απεργός στον κλάδο των βυτιοφόρων επίσης, στα αεροπλάνα επίσης και πάει λέγοντας.έτσι η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση μπορεί να περνάει τα άδικα-κατά γενική ομολογία- μέτρα της και να έχεις από κάτω μια κοινωνία που ενώ θέλει να φωνάξει ,να αντιδράσει τελικά μένει μουγκή.αλλά θα μου πείτε το μέτρο της στοχοποίησης και της στροφής της κοινωνίας κατά των απεργών γίνεται επιτυχημένα εδώ και χρόνια στις Η.Π.Α εμείς θα γλιτώναμε?και ποιος το εφάρμοσε πιο επιτυχημένα? ο γιωργάκης.τυχαιο?δε νομίζω....
Ακριβώς φίλε μου. Έτσι είναι!!! Η απόλυτη παράνοια.. Όλοι γκρινιάζουν που δεν αντιδράει ο κόσμος και με το που πάει να αντιδράσει μια ομάδα αμέσω τους λένε αλήτες, που δεν σεβονται τίποτα κτλ...
Καταγράφηκε

kdemi

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 18, 2010, 22:24:10 pm »

Να είσαι πιο προσεκτίκος για πράγματα που δεν ξέρεις.. Ξέρεις ποσοι δανείστηκαν για να αγοράσουν μια άδεια και πόνταραν σε αυτή σαν κεφάλαιο?? Και ξαφνικά έρχεται και χάνει την αξία της... Αν μου πεις τι είναι πιο σημαντικό, η ζωή του ενός ή οι διακοπές του άλλου απαντάω η ζωή.. Για σένα προφανώς είναι οι διακοπές. Δεν πειράζει, οι περισσότεροι σαν και σένα σκέφτονται..

Ποτέ δεν προσέχω!
Και εγώ για την ζωή μιλάω...Προκάλλεσε χάος η απεργία τους...
Ο τουρισμός είναι σημαντική πηγή εσόδων για μια χώρα...συνεπώς η διάρκεια της απεργίας ήταν εκείνη που δημιούργησε το μεγαλύτερο πρόβλημα...και η μη αποδοχή της συμβιβαστικης λύσης...
Αν δεχόταν (το κράτος) τα αιτήματα του κάθε απεργού αυτό θα ήταν θετικό δηλαδή;
Τεσπά κάθε χρόνο τα ίδια ζούμε...χειμώνα - καλοκαίρι.
Καταγράφηκε

Δημήτρης

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 24, 2010, 16:22:30 pm »

Ποτέ δεν προσέχω!
Και εγώ για την ζωή μιλάω...Προκάλλεσε χάος η απεργία τους...
Ο τουρισμός είναι σημαντική πηγή εσόδων για μια χώρα...συνεπώς η διάρκεια της απεργίας ήταν εκείνη που δημιούργησε το μεγαλύτερο πρόβλημα...και η μη αποδοχή της συμβιβαστικης λύσης...
Αν δεχόταν (το κράτος) τα αιτήματα του κάθε απεργού αυτό θα ήταν θετικό δηλαδή;
Τεσπά κάθε χρόνο τα ίδια ζούμε...χειμώνα - καλοκαίρι.

Δεν υπήρχε συμβιβαστική λύση φίλε μου.. Οι απεργοί τα έχαναν όλα και δεν κέρδιζαν ΤΙΠΟΤΑ. Και η καραμέλα με τον τουρισμό καλο είναι να σταματήσει κάποια στιγμή.. Εκτός από το ότι έξω γίνονται χειρότερα πράγματα(βλέπε εταιρίες που χρεωκοπουν και αφηνουν τους τουριστες αβοηθητους σε ξένη χώρα) οι πολιτικοι και οι δημοσιογραφοι προσπαθουν να μας πεισουν ότι εμεις γινομαστε ρεζίλι.. Και δεν σε απασχολεί καθόλου το γεγονος ότι μια χωρα σαν την Ελλάδα στηρίζεται μόνο στον τουρισμό.....
Καταγράφηκε

kdemi

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 27, 2010, 22:46:45 pm »

1. Λύσεις υπάρχουν για όλα τα προβλήματα!
2. Πραγματικά αβοήθητοι είναι οι τουρίστες όταν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κανένα μέσον για την μετακίνησή τους...
3. Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας σε συνδυασμό με την γεωμορφολογία καθώς επίσης και η πολιστική της κληρονομία αποτελούν πυρήνα έλξης τουριστών...Οπότε όχι άδικα καλά κάνει και στηρίζεται σε αυτόν...

Αλλά το θέμα είναι η επιστράτευση των απεργών...και θεωρώ οτι ήταν η μόνη λύση για την παύση της απεργίας...

Τέλος οι δημοσιογράφοι σκηνοθέτησαν ουρές σε πρατήρια;
Καταγράφηκε

Δημήτρης

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 28, 2010, 00:05:48 am »

1. Λύσεις υπάρχουν για όλα τα προβλήματα!
2. Πραγματικά αβοήθητοι είναι οι τουρίστες όταν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κανένα μέσον για την μετακίνησή τους...
3. Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας σε συνδυασμό με την γεωμορφολογία καθώς επίσης και η πολιστική της κληρονομία αποτελούν πυρήνα έλξης τουριστών...Οπότε όχι άδικα καλά κάνει και στηρίζεται σε αυτόν...

Αλλά το θέμα είναι η επιστράτευση των απεργών...και θεωρώ οτι ήταν η μόνη λύση για την παύση της απεργίας...

Τέλος οι δημοσιογράφοι σκηνοθέτησαν ουρές σε πρατήρια;

1)Όταν λέω ότι δεν υπήρχε συμβιβαστική λύση εννοώ ότι η κυβέρνηση δεν καθόταν να διαπραγματευτει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ. Δεν ήθελε να βρεθει λύση που να ευνοεί λίγο και τους φορτηγατζήδες. Η κυβέρνηση είπε απελευθερώνω το επάγγελμα και δεν λογαριάζω κανέναν. Δεν δίνω αποζημίωση και κόψτε τον λαίμό σας..

2) Από τους τουρίστες ,συγγνώμη αλλά πονάω πιο πολύ τους φορτηγατζήδες. Για τους τουρίστες μιλάμε για την διασκέδαση τους. Για τους φορτηγατζήδες, για το πως θα ταισουν τα παιδιά τους.. Ποιο είναι πιο σημαντικό για σένα? Για μένα το δευτερο.. Για σένα το πρώτο..

3)Υπάρχει διαφορά στο ότι έχω σημαντικά έσοδα από τον τουρισμό και στο ότι στηρίζομαι ΜΟΝΟ σε αυτόν. Δηλαδή αν αποφασίσουν κάποια στιγμή οι τουρίστες να μην έρθουν η Ελλάδα τελείωσε...

Και η μόνη λύση ήταν η κυβέρνηση να κάτσει και να μιλήσει σοβαρά για τα προβληματα των ανθρώπων.. Δηλαδή, απελευθερωνουμε το επαγγελμα. ΟΚ εντάξει καλά κάνουμε.. Όμως οι άνθρωποι έχουν χρεωθει για να εξασφαλισουν την άδεια και στηρίζονται στην αξία της.. Το ξέραμε ότι έτσι γίνεται και πόσο ακριβές είναι οι άδειες?? Πολύ ωραία. Τους αποζημιώνουμε και τότε απελευθερώνουμε το επάγγελμα.. Αντίθετα η κυβέρνηση διάλεξε έναν όχι και τόσο συνταγματικό τρόπο.. Συνηθισμένα τα βουνα στα χιόνια.. Το σύνταγμα το έχει παραβιάσει ήδη 3 φορές από τον Οκτώμβριο και αρκετές φορές πριν το 2004 που ΄ηταν στην κυβέρνηση.

Καταγράφηκε

Δημήτρης

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 28, 2010, 00:09:21 am »

Και όσο για την τελευταία φράση σου, όχι δεν ήταν σκηνοθετημένα.. Ούτε και εγώ είχα βενζύνη.. Αλλά και πάλι δεν έπρεπε να σκεφτώ ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν πρόβλημα?? Το φταίξιμο δεν θα το ρίξω στους απεργους. Από την στιγμή που ξέρω ότι έχουν δίκιο, θα το ρίξω στην κυβέρνηση που το προκάλεσε.. Δεν είμαι απο αυτόυς που σκέφτονται μόνο την πάρτη τους.. Απο αυτούς που δεν δίνω δεκάρα αν ο διπλανος μου καίγεται, αρκεί να μην με ενοχλήσει..
Καταγράφηκε

kdemi

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 30, 2010, 22:34:38 pm »

Αγαπητέ κάποιοι θα έχουν κάνει (φαντάζομαι) απόσβεση της άδειας τους...οπότε η αποζημείωση θα έπρεπε να γίνει επιλεκτικά...οπότε τρέχα γύρευε...
Θα ανοίξουν και άλλα επαγγέλματα...οπότε τα συμπεράσματα δικά σου...
Ο τουρισμός εκτός από εξωτερικός είναι και εσωτερικός...οπότε ίσως είναι και ο διπλανός σου...
Δεν είχα βενζίνη και ΟΥΤΕ την χρειαζόμουν....για τον διπλανό μου που καιγόταν λέω...

Αλλά ΓΕΝΙΚΑ είμαι κάθετη σε απεργίες ΜΕΓΑΛΗΣ διάρκειας...και ΥΠΕΡ των συμβιβαστικών λύσεων...

Παρόλα αυτά το θέμα είναι η επιστράτευση και όχι ο λόγος της απεργίας!
Καταγράφηκε

Δημήτρης

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 31, 2010, 16:01:06 pm »

Ε ακριβώς τρέχα γύρευε.. Οπότε ας τους πάρει ο διάολος για να μην έχουμε τρεχάματα... Ναι απλώς γιατί να σκεφτόμαι μόνο αυτούς που χρειάζονταν την βενζύνη αλλά και αυτους που έκαναν την απεργία.. ( Κοίτα, καταλαβαίνω αυτό που μου θεςγια την συμβιβαστική λύση.. Βασίκα όλοι οι φυσιολογικοί αυτό θέλουμε.. Αλλά δυστυχώς, τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει, όπως και αυτή την φορά.. Ας κάτσουμε στο τραπέζι για τα μάτια του κόσμου αλλά ο μόνος χαμένος θα βγεις εσύ.. Όπως με την μείωση των μισθών.. Είδες καμια συμβιβαστική λύση?? Πχ ας κόψουμε τους μισθούς αλλά ας μειωσουμε τις τιμες των προιόντων, το ΦΠΑκτλ.. Αντίθετα το φπα είναι υψηλότερο από κάθε φορά, η βενζύνη ακριβότερη από ποτέ κτλ. Κάνουν ό,τι γουστάρουν και δεν ρωτάνε κανέναν..) Και το θέμα μας πρέπει να είναι και ο λόγος της απεργίας.. Η κυβέρνηση είχε άδικο, και από πάνω χρησιμοποίησε έναν φασιστικό νόμο(παραβιάζοντας και το σύνταγμα)
Καταγράφηκε

Στο galop.gr θα βρείτε δημοσκοπήσεις, ψηφοφορίες, σφυγμομετρήσεις, γκάλοπ ... όπως κι αν το πει κανεις, η ουσία είναι ότι εδώ η γνώμη σας μετράει! Ψηφίστε και κερδίστε δώρα μέσα από τους μηνιαίους διαγωνισμούς. Πάρτε μέρος στις συζητήσεις και εκφράστε τη γνώμη σας. Καλή περιήγηση!