Galop.gr Virtual Community

Εδώ η γνώμη σου μετράει
  • Νοεμβρίου 15, 2024, 11:42:09 am *
  • Καλώς ορίσατε, επισκέπτης
Please login or register.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Είστε υπέρ ή κατά της άμβλωσης;

Chart
Ψήφισαν: 2232 / Δείτε τι ψήφισαν: Οι επισκέπτες | Τα μέλη | Όλοι μαζί

Chart

Chart

Chart

Να επιτρέπονται - 1118 (50.09%)
Να απαγορευτούν - 770 (34.5%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ - 344 (15.41%)
Ψήφισαν: 2232

[Επιλέξτε τον παρακάτω κώδικα], αντιγράψτε τον και επικολήστε τον (ως html) στο blog ή στο site σας!

<table> <tr> <td> <div class="my_poll_header"><h4><a href="https://www.galop.gr/index.php?topic=77">Είστε υπέρ ή κατά της άμβλωσης;</a></h4><span>Είστε υπέρ ή κατά της άμβλωσης;</span></div><br /><br /> <form action="https://www.galop.gr/index.php?action=vote;topic=77.30;poll=66" method="post" accept-charset="UTF-8" style="margin: 0px;"> <table> <tr> <td colspan="2"> <input type="radio" name="options[]" id="options-0" value="0" class="check" /> <label for="options-0">Να επιτρέπονται</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-1" value="1" class="check" /> <label for="options-1">Να απαγορευτούν</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-2" value="2" class="check" /> <label for="options-2">Δεν ξέρω / Δεν απαντώ</label><br /> </td> <td valign="bottom" style="padding-left: 15px;"> </td> </tr><tr> <td colspan="2"><input type="submit" value="Αποστολή ψήφου" /></td> </tr> </table></form> </td> </tr> </table>
Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Τα αποτελέσματά της δεν αντιπροσωπεύουν την κοινή γνώμη ή το σύνολο των χρηστών του Internet αλλά μόνο τις γνώμες των επισκεπτών του Galop.gr που επέλεξαν να ψηφίσουν.
Τελευταίες 20 ψήφοι
Να απαγορευτούνΝοεμβρίου 06, 2024, 16:57:15 pm
Να επιτρέπονταιΟκτωβρίου 26, 2024, 23:23:25 pm
Να απαγορευτούνΣεπτεμβρίου 26, 2024, 01:49:28 am
Δεν ξέρω / Δεν απαντώΣεπτεμβρίου 10, 2024, 10:02:24 am
Να επιτρέπονταιΑυγούστου 27, 2024, 13:59:48 pm
Να απαγορευτούνΑυγούστου 21, 2024, 17:45:35 pm
Να απαγορευτούνΑυγούστου 10, 2024, 00:24:20 am
Να επιτρέπονταιΙουλίου 27, 2024, 22:37:25 pm
Να επιτρέπονταιΙουλίου 23, 2024, 19:31:01 pm
Να επιτρέπονταιΙουλίου 22, 2024, 16:00:06 pm
Να επιτρέπονταιΙουνίου 17, 2024, 17:38:07 pm
Δεν ξέρω / Δεν απαντώΙουνίου 07, 2024, 10:43:38 am
Να επιτρέπονταιΜαΐου 17, 2024, 23:13:26 pm
Να επιτρέπονταιΑπριλίου 13, 2024, 13:42:22 pm
Να επιτρέπονταιΜαρτίου 19, 2024, 12:52:14 pm
Να απαγορευτούνΦεβρουαρίου 16, 2024, 15:38:29 pm
Να επιτρέπονταιΦεβρουαρίου 07, 2024, 23:29:34 pm
Δεν ξέρω / Δεν απαντώΝοεμβρίου 26, 2023, 16:22:27 pm
Δεν ξέρω / Δεν απαντώΝοεμβρίου 22, 2023, 21:54:45 pm
Να απαγορευτούνΝοεμβρίου 18, 2023, 22:29:16 pm

Αποστολέας Θέμα: Είστε υπέρ ή κατά της άμβλωσης;  (Αναγνώστηκε 21591 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Mitsonen

• Πλήρες μέλος
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
    • Προφίλ
Απ: Είστε υπέρ ή κατά της άμβλωσης;
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 12, 2010, 20:24:29 pm »

Έχω την εντύπωση ότι ισχύει με κάποιες προϋποθέσεις.  Μάλλον έτσι πρέπει.
Καταγράφηκε

Lina Princess

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 17:41:55 pm »

κατα αλλα σε μερικες περιπτωσεις οπως περιπτωση βιασμου ναι ειμαι υπερ...
Καταγράφηκε

Δημήτρης

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 23:07:28 pm »

Είμαι υπερ υπό φυσιολογικές συνθήκες.. Όχι να μην παίρνουν συνεχώς καμιά προφύλαξη και να πετάνε έμβρυα έτσι.. Αλλά αν τύχει, υπερ..
Καταγράφηκε

mimozo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2010, 20:37:13 pm »

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ
Καταγράφηκε

evaki91

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 07, 2010, 16:48:47 pm »

Είμαι υπέρ από της άποψης ότι μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη θα επηρεάσει αρνητικά τη μέλλουσα ζωή των γονέων αλλά και του ίδιου του παιδιού που θα μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον όπου θα είναι ανεπιθύμητο ή δύσκολο να μεγαλώσει..... Βέβαια είναι προτιμότερη η προηγούμενη χρήση αντισύλληψης, αλλά αν πιθανόν συμβεί δεν θα πρέπει να απαγορεύεται.. Ακόμα, όσο πιο γρήγορα γίνει η διάγνωση τόσο πιο ανώδυνο (όσο μπορεί αυτό να γίνει) θα είναι για τη μητέρα.....
Καταγράφηκε

lykman

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 08, 2010, 11:11:42 am »

Υπέρ, εφόσον υπάρχει λόγος. Αλλιώς, καλύτερη η πρόληψη...
Καταγράφηκε

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 09, 2010, 17:39:27 pm »

Ο τίτλος του θέματος είναι παραπλανητικός σε σχέση με τη διατύπωση του ερωτήματος στη συνέχεια, αλλά και την κουβέντα που ακολουθεί. Το ερώτημα είναι αν πρέπει μια γυναίκα να έχει το δικαίωμα να κάνει άμβλωση, άσχετα αν μας αρέσει η όχι.

Σε αυτό το ερώτημα, απαντάω ΝΑΙ θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να κάνει άμβλωση αν θέλει.

Στο αν θα ήθελα να κάνει η κοπέλα μου, η απάντηση είναι όχι, αν για οποιονδήποτε λόγο έρθει μια μη προγραμματισμένη κύηση θα προτιμούσα να κρατήσουμε το παιδί. Θεωρώ προτιμότερο να κάνω όσες θυσίες χρειάζεται για να μεγαλώσουμε το παιδί μας, γιατί δεν ξέρουμε και αν θα μπορέσουμε να ξανακάνουμε, παρά να αποφύγουμε τις ευθύνες. Υπάρχουν πολλά δικαιώματα στη ζωή που πρέπει να τα έχουμε και είναι δική μας ευθύνη να κάνουμε την πρέπουσα χρήση αυτών. Και επειδή πρόσφατα τέθηκε και άλλο ερώτημα για το κάπνισμα πριν μεταφερθώ σε εκείνο το θέμα να το παραλληλίσω. Λέει απαγορεύεται το κάπνισμα στα αυτοκίνητα όταν βρίσκονται παιδιά μέσα. Μα οι περισσότεροι καπνιστές γονείς, οι ίδιοι δεν καπνίζουν όταν τα παιδιά τους βρίσκονται μαζί τους. Ο πατέρας μου έχει να καπνίσει 20 χρόνια μέσα στο σπίτι μας, χωρίς κανείς να του το απαγορεύσει.  Στο αυτοκίνητο έχει σταματήσει να καπνίζει από τότε που άρχισε να μεταφέρει τον εγγονό του μέσα σε αυτό, μόνο και μόνο για να μη μένει μυρωδιά και ενοχλεί τον μικρό. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως την επιβολή νομοθεσίας για απαγόρευση.

Καταγράφηκε

lykman

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 09, 2010, 18:27:33 pm »

Στο αν θα ήθελα να κάνει η κοπέλα μου, η απάντηση είναι όχι, αν για οποιονδήποτε λόγο έρθει μια μη προγραμματισμένη κύηση θα προτιμούσα να κρατήσουμε το παιδί. Θεωρώ προτιμότερο να κάνω όσες θυσίες χρειάζεται για να μεγαλώσουμε το παιδί μας, γιατί δεν ξέρουμε και αν θα μπορέσουμε να ξανακάνουμε, παρά να αποφύγουμε τις ευθύνες. Υπάρχουν πολλά δικαιώματα στη ζωή που πρέπει να τα έχουμε και είναι δική μας ευθύνη να κάνουμε την πρέπουσα χρήση αυτών.

Όταν με το καλό θα έρθει η ώρα να γίνεις πατέρας, θα δεις ότι τις (άπειρες) εξετάσεις που θα κάνει η γυναίκα σου, τις κάνει για έναν συγκεκριμένο λόγο: για να διαφυλάξουν την υγεία της, αλλά και να πιστοποιήσουν ότι το έμβρυο είναι και αυτό υγιές. Αν ένα από τα δύο δεν συμβαίνει, θα δεις ότι δεν έχει να κάνει ούτε με αποφυγή ευθύνης, ούτε θέμα "πρέπουσας" χρήσης δικαιωμάτων... Είναι καθαρά θέμα λογικής.
Καταγράφηκε

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτωβρίου 09, 2010, 18:45:43 pm »

Επειδή θέτεις ένα ιδιαίτερο ζήτημα, το οποίο το έχουμε συζητήσει, δεν θα αποφεύγαμε τη γέννηση ενός παιδιού πχ με κάποια αναπτυξιακή διαταραχή . Μόνο μια κύηση που θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή της ίδιας θα σταματούσαμε.
Καταγράφηκε

lykman

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτωβρίου 09, 2010, 19:49:51 pm »

Μιας και μίλησες για δικαιώματα πιο πάνω, πιστεύεις ότι εσύ (και η γυναίκα σου φυσικά, αλλά και γενικότερα ο οποιοσδήποτε, μην το πάρεις προσωπικά) έχει το δικαίωμα να καταδικάσει εν γνώση του έναν άνθρωπο να ζήσει τέτοια ζωή, με κάποια κινητική ή ακόμα χειρότερα διανοητική διαταραχή? Και δεν μιλάω για το παρελθόν που η τεχνολογία - ιατρική κλπ δεν είχαν προχωρήσει και δεν μπορούσαν οι γονείς μας να ξέρουν τι γίνεται οπότε απλά έπαιρναν το ρίσκο μιας "τυφλής" εγκυμοσύνης, μιλάω για το 2010+ που είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και σχετικά εύκολο το να φανεί αν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα... Εγώ είμαι εντελώς αντίθετος. Και είναι ο νούμερο 1 λόγος που "είμαι υπέρ της άμβλωσης εφόσον υπάρχει λόγος" όπως έγραψα νωρίτερα...
Καταγράφηκε

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Οκτωβρίου 09, 2010, 22:45:27 pm »

Όπως είπα είμαι υπέρ του δικαιώματος της άμβλωσης. Όσο γι' αυτό που αναφέρεις, η ζωή που θα έρθει δεν έχει τη δυνατότητα να πει τη γνώμη της για το αν προτιμά να μη ζήσει καθόλου, από το να ζήσει μια ζωή με δυσκολίες. Άρα κακά τα ψέμματα πάντα με τα δικά μας κριτήρια αποφασίζουμε και με τις δικές μας ανάγκες. Θα πω συγκεκριμένα παραδείγματα. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις γονιών που στη διάρκεια της κύησης μάθαν οτι το παιδί θα πάσχει από μεσογειακή αναιμία και κάναν άμβλωση. Εγώ γνωρίζω άτομα που έχουν μεσογειακή αναιμία και παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς απολαμβάνουν τη ζωή και σίγουρα δεν θα προτιμούσαν να μην έχουν γεννηθεί. Επίσης γνωρίζω παρόμοιες περιπτώσεις με σύνδρομο down. Όμως αυτά τα παιδιά μέσα στα προβλήματα τους απολαμβάνουν μικρές και μεγαλύτερες χαρές της ζωής, μπορούν με την κατάλληλη εκπαίδευση να αυτοεξυπηρετούνται και με κατάλληλα κοινωνικά προγράμματα να ζούνε ανεξάρτητα και μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Γι' αυτό και προσωπικά σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν θα ζητούσα από την κοπέλα μου να κάνει άμβλωση, αλλά θα έδινα τον καλύτερο εαυτό μου για να υποστηρίξω το παιδί μου.

Είναι άλλο θέμα να μιλάμε για τερατογενέσεις ή για κυήσεις που θέτους σε κίνδυνο τη ζωή της γυναίκας, τότε ο ίδιος θα την προέτρεπα να κάνει άμβλωση. Σε κάθε περίπτωση όμως αναγνωρίζω οτι  γυναίκα είναι αυτή που θα έχει την τελική απόφαση, γιατί κακά τα ψέμματα όσο και να έχει προοδεύσει η κοινωνία μας εκτός από την 9μηνη κύηση, οι γυναίκες κουβαλάν και το μεγαλύτερο βάρος της κάλυψης των αναγκών του παιδιού.
Καταγράφηκε

gauguin

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 00:24:08 am »

Κάποιες περιπτώσεις είναι (σχεδόν) μονόδρομος.  Είμαι υπέρ του να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής διακοπής της κύησης.
Καταγράφηκε

xalkida

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Οκτωβρίου 21, 2010, 08:51:13 am »

Έχω την εντύπωση ότι αν επιτραπεί θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Τώρα τουλάχιστον, οι περισσότεροι άνδρες χρησιμοποιούν προφυλακτικό για να προλάβουν ασθένειες και μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Αν γίνει ελεύθερη αυτή η πράξη, τότε το ζευγάρι δεν θα πέρνει προφυλάξεις. Κι αν μείνει έγκυος η γυναίκα; Δεν βαριέσε, μια αμβλωσούλα είναι!

Είμαι υπέρ αλλά με προϋποθέσεις. Π.χ. πρόβλημα στη γυναίκα από την κύηση (κίνδυνος ζωής) ή πρόβλημα σοβαρό στο έμβρυο.
Καταγράφηκε

basilisda

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 06, 2011, 10:10:31 am »

κατά καθώς σκοτώνεται μία ανθρώπινη ζωή@
Καταγράφηκε

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 13, 2011, 09:28:00 am »

Έχω την εντύπωση ότι αν επιτραπεί θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Τώρα τουλάχιστον, οι περισσότεροι άνδρες χρησιμοποιούν προφυλακτικό για να προλάβουν ασθένειες και μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Αν γίνει ελεύθερη αυτή η πράξη, τότε το ζευγάρι δεν θα πέρνει προφυλάξεις. Κι αν μείνει έγκυος η γυναίκα; Δεν βαριέσε, μια αμβλωσούλα είναι!

Είμαι υπέρ αλλά με προϋποθέσεις. Π.χ. πρόβλημα στη γυναίκα από την κύηση (κίνδυνος ζωής) ή πρόβλημα σοβαρό στο έμβρυο.

Ε καλά δεν είναι το ίδιο μια άμβλωση με τη χρήση προφυλακτικού, ούτε οι γυναίκες θέλουν να κάνουν συνεχώς αμβλώσεις (είναι και επικίνδυνο), οπότε πιστεύω πως είναι υπερβολικό αυτό που λες. Σε πολλές χώρες που οι αμβλώσεις είναι ελεύθερες γίνονται λιγότερες σε σχέση με άλλες χώρες που απαγορεύονται.
Καταγράφηκε

Στο galop.gr θα βρείτε δημοσκοπήσεις, ψηφοφορίες, σφυγμομετρήσεις, γκάλοπ ... όπως κι αν το πει κανεις, η ουσία είναι ότι εδώ η γνώμη σας μετράει! Ψηφίστε και κερδίστε δώρα μέσα από τους μηνιαίους διαγωνισμούς. Πάρτε μέρος στις συζητήσεις και εκφράστε τη γνώμη σας. Καλή περιήγηση!