Galop.gr Virtual Community

Εδώ η γνώμη σου μετράει
  • Νοεμβρίου 15, 2024, 10:19:50 am *
  • Καλώς ορίσατε, επισκέπτης
Please login or register.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Είστε υπέρ ή κατά της άμβλωσης;

Chart
Ψήφισαν: 2232 / Δείτε τι ψήφισαν: Οι επισκέπτες | Τα μέλη | Όλοι μαζί

Chart

Chart

Chart

Να επιτρέπονται - 1118 (50.09%)
Να απαγορευτούν - 770 (34.5%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ - 344 (15.41%)
Ψήφισαν: 2232

[Επιλέξτε τον παρακάτω κώδικα], αντιγράψτε τον και επικολήστε τον (ως html) στο blog ή στο site σας!

<table> <tr> <td> <div class="my_poll_header"><h4><a href="https://www.galop.gr/index.php?topic=77">Είστε υπέρ ή κατά της άμβλωσης;</a></h4><span>Είστε υπέρ ή κατά της άμβλωσης;</span></div><br /><br /> <form action="https://www.galop.gr/index.php?action=vote;topic=77.15;poll=66" method="post" accept-charset="UTF-8" style="margin: 0px;"> <table> <tr> <td colspan="2"> <input type="radio" name="options[]" id="options-0" value="0" class="check" /> <label for="options-0">Να επιτρέπονται</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-1" value="1" class="check" /> <label for="options-1">Να απαγορευτούν</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-2" value="2" class="check" /> <label for="options-2">Δεν ξέρω / Δεν απαντώ</label><br /> </td> <td valign="bottom" style="padding-left: 15px;"> </td> </tr><tr> <td colspan="2"><input type="submit" value="Αποστολή ψήφου" /></td> </tr> </table></form> </td> </tr> </table>
Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Τα αποτελέσματά της δεν αντιπροσωπεύουν την κοινή γνώμη ή το σύνολο των χρηστών του Internet αλλά μόνο τις γνώμες των επισκεπτών του Galop.gr που επέλεξαν να ψηφίσουν.
Τελευταίες 20 ψήφοι
Να απαγορευτούνΝοεμβρίου 06, 2024, 16:57:15 pm
Να επιτρέπονταιΟκτωβρίου 26, 2024, 23:23:25 pm
Να απαγορευτούνΣεπτεμβρίου 26, 2024, 01:49:28 am
Δεν ξέρω / Δεν απαντώΣεπτεμβρίου 10, 2024, 10:02:24 am
Να επιτρέπονταιΑυγούστου 27, 2024, 13:59:48 pm
Να απαγορευτούνΑυγούστου 21, 2024, 17:45:35 pm
Να απαγορευτούνΑυγούστου 10, 2024, 00:24:20 am
Να επιτρέπονταιΙουλίου 27, 2024, 22:37:25 pm
Να επιτρέπονταιΙουλίου 23, 2024, 19:31:01 pm
Να επιτρέπονταιΙουλίου 22, 2024, 16:00:06 pm
Να επιτρέπονταιΙουνίου 17, 2024, 17:38:07 pm
Δεν ξέρω / Δεν απαντώΙουνίου 07, 2024, 10:43:38 am
Να επιτρέπονταιΜαΐου 17, 2024, 23:13:26 pm
Να επιτρέπονταιΑπριλίου 13, 2024, 13:42:22 pm
Να επιτρέπονταιΜαρτίου 19, 2024, 12:52:14 pm
Να απαγορευτούνΦεβρουαρίου 16, 2024, 15:38:29 pm
Να επιτρέπονταιΦεβρουαρίου 07, 2024, 23:29:34 pm
Δεν ξέρω / Δεν απαντώΝοεμβρίου 26, 2023, 16:22:27 pm
Δεν ξέρω / Δεν απαντώΝοεμβρίου 22, 2023, 21:54:45 pm
Να απαγορευτούνΝοεμβρίου 18, 2023, 22:29:16 pm

Αποστολέας Θέμα: Είστε υπέρ ή κατά της άμβλωσης;  (Αναγνώστηκε 21583 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

DG

• Ανώτατο μέλος
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
Απ: Είστε υπέρ ή κατά της άμβλωσης;
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 26, 2009, 17:59:55 pm »

Διάβασα κάποτε ότι προβλήθηκε στην αμερικανική τηλεόραση ένα βίντεο από μία έκτρωση, και φαινόταν καθαρά το βρέφος την ώρα που γινόταν εκείνη η ενέργεια, πως καταγράφτηκαν και παρουσιάστηκαν σπασμωδικές κινήσεις αγωνίας και πόνου, σαν "σιωπηλά ξεφωνητά" όπως αποκαλέσθηκαν, την στιγμή που το χειρουργικό εργαλείο άρχισε να εκτελεί το έργο αυτό μέσα στη μήτρα. Μάλιστα μετά την προβολή αυτού του φιλμ ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους των δύο αντιθέτων παρατάξεων.

Από αυτή την άποψη γράφω. Αν τελικά υπάρχει ζωή, και όπως φαίνεται υπάρχει, μέσα στη μήτρα της γυναίκας από τη στιγμή της σύλληψης, υπάρχει έγκλημα κατά ζωής.
Καταγράφηκε

Pytheas

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 01, 2009, 08:58:17 am »

Η απάντηση είναι δύσκολη, γιατί αφορά μια ανθρώπινη ζωή...Όπως ανέφεραν και οι περισσότεροι ψηφίζω ναι μόνο σε εξαιρετικές καταστάσεις.

Καλύτερα όμως να μην χρειαστεί να φτάσει κάποιος σε τέτοια απόφαση...
Καταγράφηκε

Prada

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 01, 2009, 15:54:19 pm »

Θεωρείτε ότι πρέπει να απαγορευτούν οι αμβλώσεις ή να συνεχίσουν να επιτρέπονται;

Επειδη μαλλον κατι δεν καταλαβαινω απο τη διατυπωση που με μπερδευει (... κ δεν ειμαι κ ξανθια ::)) να ρωτησω κατι διευκρινιστικο...
το ερωτημα ειναι αν ειμαστε Υπερ ή Κατα της αμβλωσης ως προσωπικη θεση/επιλογη
ή εαν ειμαστε Υπερ ή Κατα του να απαγορευονται ή να επιτρεπονται οι αμβλωσεις ?
διοτι αναλογα με το ποιο ερωτημα ισχυει, παιρνει κ διαφορετικη απαντηση (απο μενα τουλαχιστον :) ).
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 01, 2009, 15:56:13 pm από Prada »
Καταγράφηκε

Dr_Michael

• Ιδρυτής του Galop.gr
  • Διαχειριστής
  • Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 12, 2009, 16:13:01 pm »

Επειδη μαλλον κατι δεν καταλαβαινω απο τη διατυπωση που με μπερδευει (... κ δεν ειμαι κ ξανθια ::)) να ρωτησω κατι διευκρινιστικο...
διοτι αναλογα με το ποιο ερωτημα ισχυει, παιρνει κ διαφορετικη απαντηση (απο μενα τουλαχιστον :) ).

Η ερώτηση είναι αν επιθυμείτε να απαγορευτούν οι αμβλώσεις (κατά) ή αν επιθυμείτε να συνεχίσουν να επιτρέπονται (υπέρ).

Prada

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 15, 2009, 21:34:16 pm »

Η ερώτηση είναι αν επιθυμείτε να απαγορευτούν οι αμβλώσεις (κατά) ή αν επιθυμείτε να συνεχίσουν να επιτρέπονται (υπέρ).

ΟΚ... σ' αυτη την περιπτωση θα πρεπει να αναιρεσω την ψηφο μου, διοτι ειχα απαντησει "κατα", καθως εξελαβα διαφορετικα το ερωτημα. Ειμαι "υπερ" λοιπον! Ασχετως του τι θα εκανα εγω, η γυναικα ΠΡΕΠΕΙ να εχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ της επιλογης.
Ευχαριστω Dr_Michael!
Καταγράφηκε

maraki

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 16, 2009, 11:34:57 am »

Κατά είμαι...
Καταγράφηκε

theofilos

• Αρχάριο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2009, 19:30:01 pm »

oxi einai kathari dolofonia...mono an to apofasisi o giatros,kai kindineui amesa i zoi tis ginekas

Αξιολόγηση μηνύματος: (+0 | -1)  
Καταγράφηκε

NIKOLAOS X

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 10, 2010, 15:51:26 pm »

Να απαγορευτουν
Καταγράφηκε

malliaras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 13, 2010, 13:12:39 pm »

Ειμαι κατα για τις χωρις λογο αμβλωσεις, παρα μονο οταν συντρεχει κινδυνος για την ζωη της γυναικας.
Καταγράφηκε

tsini

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 30, 2010, 01:16:07 am »

Ναι, με σαφείς περιορισμούς και προϋποθέσεις
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 10, 2011, 13:48:54 pm από tsini »
Καταγράφηκε

Εις νόμος απαιτείται εις αυτήν την χώραν, ο οποίος να επιτάσσει την εφαρμογήν όλων των υπολοίπων νόμων.

~Εμμανουήλ Ροΐδης~ | (Έλληνας συγγραφέας) | 1836-1904

http://www.erepublik.com/en/referrer/Dictator+of+Europe

exo_asulia

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 10, 2010, 00:05:47 am »

Εφόσον θεωρείται ότι το βρέφος έχει ήδη ζωή μέσα στην κοιλιά της μητέρας, θεωρώ την έκτρωση φόνο.

Και το σπέρμα δεν έχει ζωή;

ενδιαφέρουσα άποψη και μάλιστα από έναν άντρα ;)

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει επιλογή έκτρωσης αλλά απουσία άλλης λύσης. Είτε οικονομικοί λόγοι, είτε κοινωνικοί λόγοι είναι αυτοί που υπαγορεύουν σε μια γυναίκα ή σε ένα ζευγάρι να προχωρήσει σε έκτρωση.
Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν. Εκεί θα πρέπει να στραφεί κατά κύριο λόγο η πολιτεία. Για πόσο καιρό ακόμη η σεξουαλική αγωγή θα παραμένει εκτός των τειχών των σχολείων; Η άγνοια μαζί με την παραπληροφόρηση συντηρούν, διαιωνίζουν απόψεις ότι τα παιδιά τα βρίσκουμε στα λάχανα.

Αξιολόγηση μηνύματος: (+1)  
Καταγράφηκε

kdemi

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 28, 2010, 11:48:36 am »

Εφόσον θεωρείται ότι το βρέφος έχει ήδη ζωή μέσα στην κοιλιά της μητέρας, θεωρώ την έκτρωση φόνο.

Και το σπέρμα δεν έχει ζωή;

ενδιαφέρουσα άποψη και μάλιστα από έναν άντρα ;)

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει επιλογή έκτρωσης αλλά απουσία άλλης λύσης. Είτε οικονομικοί λόγοι, είτε κοινωνικοί λόγοι είναι αυτοί που υπαγορεύουν σε μια γυναίκα ή σε ένα ζευγάρι να προχωρήσει σε έκτρωση.
Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν. Εκεί θα πρέπει να στραφεί κατά κύριο λόγο η πολιτεία. Για πόσο καιρό ακόμη η σεξουαλική αγωγή θα παραμένει εκτός των τειχών των σχολείων; Η άγνοια μαζί με την παραπληροφόρηση συντηρούν, διαιωνίζουν απόψεις ότι τα παιδιά τα βρίσκουμε στα λάχανα.
Ασφαλώς θα αστειεύεσαι! Κάθε άλλο παρά παραπληροφόρηση και άγνοια χαρακτηρίζει την σημερινή εποχή στο θέμα του τρόπου σύλληψης...
Σεξουαλική αγωγή μπορεί και πρεπεί να αρχίζει απο το σπίτι...
Οι οικονομικοί ή κοινωνικοί λόγοι πρέπει να απαγορεύουν σε ένα ζευγάρι να προχωράει στην σύλληψη...και όχι στην εκ των υστέρων αποβολή....
Καταγράφηκε

kdemi

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 28, 2010, 11:56:21 am »

ΟΚ... σ' αυτη την περιπτωση θα πρεπει να αναιρεσω την ψηφο μου, διοτι ειχα απαντησει "κατα", καθως εξελαβα διαφορετικα το ερωτημα. Ειμαι "υπερ" λοιπον! Ασχετως του τι θα εκανα εγω, η γυναικα ΠΡΕΠΕΙ να εχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ της επιλογης.
Ευχαριστω Dr_Michael!
Αααα είμαι έγκυος!! Τι θα κάνω τώρα?? Έχω δύο επιλογές...  ::)
Καταγράφηκε

exo_asulia

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 28, 2010, 22:09:13 pm »

Ασφαλώς θα αστειεύεσαι! Κάθε άλλο παρά παραπληροφόρηση και άγνοια χαρακτηρίζει την σημερινή εποχή στο θέμα του τρόπου σύλληψης...
Σεξουαλική αγωγή μπορεί και πρεπεί να αρχίζει απο το σπίτι...
Οι οικονομικοί ή κοινωνικοί λόγοι πρέπει να απαγορεύουν σε ένα ζευγάρι να προχωράει στην σύλληψη...και όχι στην εκ των υστέρων αποβολή....
Όχι δεν αστειεύομαι. Στο θέμα της σύλληψης ίσως όχι αλλά στο θέμα της αντισύλληψης υπάρχει τεράστια άγνοια. Και αναφέρομαι όχι μόνο σε μαθητές αλλά και σε ενήλικες.
Πόσες γυναίκες παίρνουν μέτρα αντισύλληψης; Πόσες αγοράζουν προφυλακτικά; Αν θέλεις και πόσοι νέοι αγοράζουν προφυλακτικά.
Σε συζήτηση με μαθητές μου της Γ Λυκείου τα αγόρια είπανε ότι ντρέπονται και να αγοράσουν προφυλακτικά αλλά και να τα χρησιμοποιήσουν. Τα δε κορίτσια δεν έπαιρναν κανένο μέτρο αντισύλληψης ενώ γυναικολόγο ούτε οι μισές δεν είχαν επισκεφθεί.
Αλλά και οι ενήλικες πόσοι συζητούν με το σύντροφό τους και ακολουθούν μια μέθοδο αντισύλληψης; Οι περισσότεροι βασίζονται στις γόνιμες ημέρες και στο τράβηγμα ενώ ακόμη περισσότεροι ούτε καν το συζητούν. Οι γυναίκες αφήνουν στους άντρες την "πρωτοβουλία" όταν έχει να κάνει κυρίως με το δικό τους σώμα και τη δική τους ζωή. :(

Η ενημέρωση δεν πρέπει να επικεντρώνει στην απαρίθμηση των τρόπων αντισύλληψης αλλά στο να μάθει ο κάθε ένας να σέβεται το σώμα του, να το διαθέτει όπως αυτός επιθυμεί και να γνωρίζει τις συνέπειες των επιλογών του. Ξεκινά από το σπίτι και την οικογένεια και σε αυτή την περίπτωση ο ρόλος του σχολείου μπορεί να είναι επικουρικός αλλά πολλοί γονείς δυσκολεύονται να συζητήσουν με τα παιδιά τους για το σεξ γιατί ούτε αυτοί έχουν μάθει να συζητούν απλά για το σεξ.

Καταγράφηκε

kdemi

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 28, 2010, 23:11:21 pm »

Αν δυσκολεύονται οι γονείς να μιλήσουν στα παιδιά τους για την σύλληξη/ αντισύλληψη και προτιμούν να μιλάνε για λάχανα θα ήταν καλύτερο να ζητήσουν την βοήθεια ενός ειδικού.
Ενημέρωση για αντισύλληψη πρέπει να υπάρχει αλλιώς δεν θα εφάρμοζαν διάφορες άλλες τεχνικές της.
Επίσης θεωρώ οτι ο καθένας μας σέβετε το σώμα του, γνωρίζει τις συνέπειες και κάποιες φορές μάλλον ίσως αδιαφορεί...
Όσο για τις γυναίκες που δίνουν πρωτοβουλία στους άντρες...ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούν!
Καταγράφηκε

Στο galop.gr θα βρείτε δημοσκοπήσεις, ψηφοφορίες, σφυγμομετρήσεις, γκάλοπ ... όπως κι αν το πει κανεις, η ουσία είναι ότι εδώ η γνώμη σας μετράει! Ψηφίστε και κερδίστε δώρα μέσα από τους μηνιαίους διαγωνισμούς. Πάρτε μέρος στις συζητήσεις και εκφράστε τη γνώμη σας. Καλή περιήγηση!