Galop.gr Virtual Community

Εδώ η γνώμη σου μετράει
  • Νοεμβρίου 15, 2024, 06:25:03 am *
  • Καλώς ορίσατε, επισκέπτης
Please login or register.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Μετανάστες στην Ελλάδα

Συμφωνείτε με το νομοσχέδιο για την υπηκοότητα των μεταναστών 2ης γενιάς και το δικαίωμα ψήφου;
Chart
Ψήφισαν: 835 / Δείτε τι ψήφισαν: Οι επισκέπτες | Τα μέλη | Όλοι μαζί

Μετανάστες στην Ελλάδα

Συμφωνείτε με το νομοσχέδιο για την υπηκοότητα των μεταναστών 2ης γενιάς και το δικαίωμα ψήφου;
Chart

Μετανάστες στην Ελλάδα

Chart

Μετανάστες στην Ελλάδα

Chart

Μετανάστες στην Ελλάδα

Ναι - 269 (32.22%)
Όχι - 530 (63.47%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ - 36 (4.31%)
Ψήφισαν: 835

[Επιλέξτε τον παρακάτω κώδικα], αντιγράψτε τον και επικολήστε τον (ως html) στο blog ή στο site σας!

<table> <tr> <td> <div class="my_poll_header"><h4><a href="https://www.galop.gr/index.php?topic=586">Μετανάστες στην Ελλάδα</a></h4><span>Συμφωνείτε με το νομοσχέδιο για την υπηκοότητα των μεταναστών 2ης γενιάς και το δικαίωμα ψήφου;</span></div><br /><br /> <form action="https://www.galop.gr/index.php?action=vote;topic=586.0;poll=514" method="post" accept-charset="UTF-8" style="margin: 0px;"> <table> <tr> <td colspan="2"> <input type="radio" name="options[]" id="options-0" value="0" class="check" /> <label for="options-0">Ναι</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-1" value="1" class="check" /> <label for="options-1">Όχι</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-2" value="2" class="check" /> <label for="options-2">Δεν ξέρω / Δεν απαντώ</label><br /> </td> <td valign="bottom" style="padding-left: 15px;"> </td> </tr><tr> <td colspan="2"><input type="submit" value="Αποστολή ψήφου" /></td> </tr> </table></form> </td> </tr> </table>
Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Τα αποτελέσματά της δεν αντιπροσωπεύουν την κοινή γνώμη ή το σύνολο των χρηστών του Internet αλλά μόνο τις γνώμες των επισκεπτών του Galop.gr που επέλεξαν να ψηφίσουν.
Η ψηφοφορία έληξε: Ιανουαρίου 01, 2011, 15:31:57 pm
Τελευταίες 20 ψήφοι
ΝαιΔεκεμβρίου 31, 2010, 22:59:17 pm
ΝαιΔεκεμβρίου 31, 2010, 18:00:07 pm
ΝαιΔεκεμβρίου 31, 2010, 17:23:12 pm
ΝαιΔεκεμβρίου 30, 2010, 11:12:48 am
ΌχιΔεκεμβρίου 29, 2010, 22:54:54 pm
ΝαιΔεκεμβρίου 29, 2010, 16:46:26 pm
ΝαιΔεκεμβρίου 29, 2010, 16:02:13 pm
ΌχιΔεκεμβρίου 27, 2010, 00:33:56 am
ΌχιΔεκεμβρίου 21, 2010, 20:57:47 pm
ΝαιΔεκεμβρίου 18, 2010, 20:35:05 pm
ΝαιΔεκεμβρίου 18, 2010, 15:55:57 pm
ΝαιΔεκεμβρίου 16, 2010, 11:51:32 am
ΌχιΔεκεμβρίου 13, 2010, 10:20:26 am
ΌχιΔεκεμβρίου 13, 2010, 08:53:57 am
ΌχιΔεκεμβρίου 12, 2010, 18:25:35 pm
ΌχιΔεκεμβρίου 08, 2010, 12:20:17 pm
ΝαιΔεκεμβρίου 07, 2010, 12:43:26 pm
Δεν ξέρω / Δεν απαντώΔεκεμβρίου 05, 2010, 21:10:29 pm
ΌχιΔεκεμβρίου 02, 2010, 07:54:37 am
ΝαιΔεκεμβρίου 01, 2010, 19:20:57 pm

Αποστολέας Θέμα: Μετανάστες στην Ελλάδα  (Αναγνώστηκε 6005 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

alexandros

• Αρχάριο μέλος
  • *
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
    • Προφίλ
Μετανάστες στην Ελλάδα
« στις: Δεκεμβρίου 31, 2009, 19:04:53 pm »

Tη δυνατότητα να αποκτούν ελληνική ιθαγένεια όσοι μετανάστες δεύτερης γενιάς έχουν γεννηθεί ή έχουν φοιτήσει σε σχολεία της χώρας μας, δίνει νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Το νομοσχέδιο συζητήθηκε αναλυτικά στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. 

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «η κυβέρνηση εγκαινιάζει μια νέα μεταναστευτική πολιτική, με στόχο μια κοινωνία ασφάλειας, ειρήνης και ανθρωπιάς».

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε πως ο μετανάστης δεν είναι εχθρός και πως η δημιουργία προϋποθέσεων αρμονικής συμβίωσης αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο για το φόβο και την ανασφάλεια.

Το μέτρο αφορά 250.000 μετανάστες που, αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα αποκτήσουν ελληνική υπηκοότητα ενώ σε 250.000 υπολογίζονται και όσοι αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου. 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ ONLINE
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 31, 2009, 19:08:08 pm από Dr_Michael »
Καταγράφηκε
Tags:

napokremo

• Αρχάριο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Μετανάστες στην Ελλάδα
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 31, 2009, 23:05:35 pm »

Με βρίσκει σύμφωνω θεωρώ πως είναι δίκαιο
Καταγράφηκε

maraki

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 02, 2010, 22:11:40 pm »

Δεν ξέρω...
Καταγράφηκε

NIKOLAOS X

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 03, 2010, 19:57:31 pm »

Δεν ξέρω
Καταγράφηκε

petradaki

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 04, 2010, 17:15:18 pm »

ΝΑΙ με χίλια!
όσο για το αν υπάρχει πρόβλημα με συγκεκριμένα άτομα (ένα στις 10.000 ή 100.000), μπορούν να στερηθούν των πολιτικών δικαιομάτων τους (πράγμα που μπορεί να συμβεί στον κάθε έλληνα πολίτη).
κάθε ελληνική οικογένεια έχει έναν συγγενή κάπου στο εξωτερικό  (έστω κ πολύ μακρινό).. αν πληρώνεις φόρους στο σύνολο, αν ζεις στο σύνολο κ προσφέρεις ανήκεις κιόλας!
Καταγράφηκε

kostasf

• Αρχάριο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 08, 2010, 09:50:26 am »

ΌΧΙ.  :thumbsDown

όσο για το αν υπάρχει πρόβλημα με συγκεκριμένα άτομα (ένα στις 10.000 ή 100.000)

Περίπου 6000 αλλοδαποί (στην πλειοψηφία τους αλβανοί και γεωργιανοί) είναι στις φυλακές.
Αν ήταν 1 στις 10000 αυτοί που δημιουργούν πρόβλημα. Έπρεπε να είναι 60.000.000 οι αλλοδαποί στην ελλάδα.
Αν ήταν 1 στις 100.000 τότε 600.000.000.

Και βλέπω κι αυτούς που είναι έξω από τις φυλακές τι συμπεριφορά έχουν.
Καταγράφηκε

gauguin

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 08, 2010, 11:41:22 am »

Σίγουρα ο καθένας μας έχει τουλάχιστον μία εμπειρία με καλούς ή κακούς μετανάστες*.  Αυτό δεν έχει και πολλή σχέση με το θέμα της υπηκοότητας ή της ψήφου τους.

* Ίσως όχι στο κινηματογραφικό στυλ "έλληνας καλοχτενισμένος φρεσκοκουρεμένος με καλοκαιρινό πιθανώς ακριβό κουστούμι και γραβάτα" ο κακός, "Περνάμε από αστυνομικούς που μιλάγαν" η αδιάφορη Ελληνική Πολιτεία, "έλληνες πολίτες που κοίταζαν" η ακόμα πιο αδιάφορη Ελληνική κοινή γνώμη, "πακιστανοί, αδύνατοι, άπλυτοι κουρασμένοι" οι καλοί.
Καταγράφηκε

malliaras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 14:48:39 pm »

Κακοι δεν ειναι μονο οι μεταναστες, κακους εχουμε και ελληνες.... Ενας μεταναστης ο οποιος ζει και εργαζεται για χρονια , ισως να επρεπε να ψηφιζει.
Καταγράφηκε

Prada

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 21, 2010, 21:58:05 pm »

Ενημερωτικά και ως συνέχεια του πρώτου άρθρου, να συμπληρώσω ότι το νομοσχέδιο για την παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας σε νόμιμα εγκατεστημένους μετανάστες υπερψηφίστηκε, ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία, από 259 παρόντες βουλευτές, εκ των οποίων τάχθηκαν υπέρ 170 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και κατά 86 βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Αναλυτικά τα άρθρα που περιλαμβάνει ο ΝΟΜΟΣ ΥΠ.ΑΡΙΘ. 3838 (ΦΕΚ 49Α 24.03.2010)
Αξιολόγηση μηνύματος: (+1)  
Καταγράφηκε

Dr_Michael

• Ιδρυτής του Galop.gr
  • Διαχειριστής
  • Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 21, 2010, 22:26:21 pm »

Ενημερωτικά και ως συνέχεια του πρώτου άρθρου, να συμπληρώσω ότι το νομοσχέδιο για την παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας σε νόμιμα εγκατεστημένους μετανάστες υπερψηφίστηκε, ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία, από 259 παρόντες βουλευτές, εκ των οποίων τάχθηκαν υπέρ 170 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και κατά 86 βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Πολύ χρήσιμα τα δεδομένα που μας δίνεις. Το ΚΚΕ τι ψήφισε;  ???

Prada

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 21, 2010, 22:51:32 pm »

Πολύ χρήσιμα τα δεδομένα που μας δίνεις. Το ΚΚΕ τι ψήφισε;  ???

Δεν έχω βρει ακριβείς πληροφορίες για το ΚΚΕ, απ' ό, τι θυμάμαι όμως τήρησε ουδετερότητα και 3 βουλευτές του δήλωσαν "παρών".
Καταγράφηκε

Lina Princess

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 18:52:24 pm »

ναι ειναι δικαιο :D
Καταγράφηκε

evaki91

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 07, 2010, 15:02:37 pm »

Κακοι δεν ειναι μονο οι μεταναστες, κακους εχουμε και ελληνες.... Ενας μεταναστης ο οποιος ζει και εργαζεται για χρονια , ισως να επρεπε να ψηφιζει.

Συμφωνώ..
Καταγράφηκε

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 09, 2010, 13:57:49 pm »

Εγώ είμαι υπέρ πιο ακραίων λύσεων. Δικαίωμα ψήφου και ιθαγένεια σε όσους μετανάστες ζουν 7 χρόνια στην Ελλάδα και αντίθετα όποιος φεύγει από την Ελλάδα για περισσότερο από 7 χρόνια συνεχόμενα να χάνει το δικαίωμα ψήφου.

Για τον μετανάστη η φυγή για περισσότερους από 6 μήνες από την Ελλάδα θα έχει ως αποτέλεσμα να χάνει τα δικαιώματα που απέκτησε, ενώ για τον Έλληνα η επιστροφή του από το εξωτερικό (για να μείνει όχι για διακοπές) θα του δίνει ξανά όλα τα δικαιώματα του.

Εγώ τη δημοκρατία την αντιλαμβάνομαι ως εξής. Όλα τα μέλη μιας κοινωνίας, δηλαδή οι άνθρωποι που εργάζονται, καταναλώνουν και βιώνουν τα προβλήματα της να έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις πολιτικές λύσεις.

Θα πω ένα παράδειγμα. Ένας αλλοδαπός που εργάζεται 10-15 χρόνια στην Ελλάδα, είτε ως μιθωτός, είτε έχει δικό του μαγαζί δεν επηρεάζεται εξίσου, από τα ελλιπή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; δεν επηρεάζεται εξίσου από την κακή κατάσταση του συστήματος υγείας; Από τις υψηλές τιμές στα προϊόντα; από τους φόρους στα προϊόντα; Πως μια κοινωνία στερεί σε ένα τμήμα των μελών της το δικαίωμα να διομορφώνουν το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζουν; Όταν έχεις περίπου 1,5 εκ ανθρώπους που μόνο δέχονται επιδράσεις θετικές και αρνητικές από το περιβάλλον στο οποίο ζουν, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να το διαμορφώσουν τότε τους κάνεις εχθρούς σου.

Από την άλλη υπάρχουν Έλληνες οι οποίοι μπορεί να ζουν 20-30 χρόνια στο εξωτερικό. Πχ έχω έναν συγγενή, ο οποίος ζει εδώ και 15 χρόνια στο εξωτερικό, τα παιδιά του δεν μιλάν τα ελληνικά τόσο καλά όσο εγώ μιλώ τα αγγλικά (και δεν είμαι και ιδιαίτερα αγγλομαθής). Πόσο επηρεάζεται αυτός από την αύξηση των φόρων; τη μείωη των μισθών, το κλείσιμο των μαγαζιών, τα υψηλά δημοτικά τέλη, από τις συνενώσεις Δήμων και Υπηρεσιών; το κλείσιμο σχολείων, αγροτικών ιατρείων κλπ; Πως μπορεί κάποιος που το παιδί του φοιτά σε ένα σχολείο της Αστόρια πχ να ψηφίζει για τον Καλλικράτη που θα κλείσει εκατοντάδες δημοτικά στα χωριά; και δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει για το ίδιο θέμα ένας μετανάστης που το παιδί του φοιτά σε κάποιο από τα σχολεία που πρόκειται να κλείσουν;

Ξέρω οτι θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά θα ήθελα απαντήσεις σε αυτά τα θέματα και όχι κραυγές για καθαρότητα γονιδίων ή συναισθηματικές απαντήσεις για τους ψυχικούς δεσμούς και την αγάπη που έχει ο Έλληνας του εξωτερικού για την πατρίδα. Αυτή (η αγάπη) είναι αδιαμισβήτητη, αλλά δεν αναιρεί όσα είπα παραπάνω.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 09, 2010, 13:59:48 pm από iliasthes »
Καταγράφηκε

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 18, 2010, 10:58:41 am »

Εγώ είμαι υπέρ πιο ακραίων λύσεων. Δικαίωμα ψήφου και ιθαγένεια σε όσους μετανάστες ζουν 7 χρόνια στην Ελλάδα και αντίθετα όποιος φεύγει από την Ελλάδα για περισσότερο από 7 χρόνια συνεχόμενα να χάνει το δικαίωμα ψήφου.

Για τον μετανάστη η φυγή για περισσότερους από 6 μήνες από την Ελλάδα θα έχει ως αποτέλεσμα να χάνει τα δικαιώματα που απέκτησε, ενώ για τον Έλληνα η επιστροφή του από το εξωτερικό (για να μείνει όχι για διακοπές) θα του δίνει ξανά όλα τα δικαιώματα του.

Εγώ τη δημοκρατία την αντιλαμβάνομαι ως εξής. Όλα τα μέλη μιας κοινωνίας, δηλαδή οι άνθρωποι που εργάζονται, καταναλώνουν και βιώνουν τα προβλήματα της να έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις πολιτικές λύσεις.

Θα πω ένα παράδειγμα. Ένας αλλοδαπός που εργάζεται 10-15 χρόνια στην Ελλάδα, είτε ως μιθωτός, είτε έχει δικό του μαγαζί δεν επηρεάζεται εξίσου, από τα ελλιπή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; δεν επηρεάζεται εξίσου από την κακή κατάσταση του συστήματος υγείας; Από τις υψηλές τιμές στα προϊόντα; από τους φόρους στα προϊόντα; Πως μια κοινωνία στερεί σε ένα τμήμα των μελών της το δικαίωμα να διομορφώνουν το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζουν; Όταν έχεις περίπου 1,5 εκ ανθρώπους που μόνο δέχονται επιδράσεις θετικές και αρνητικές από το περιβάλλον στο οποίο ζουν, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να το διαμορφώσουν τότε τους κάνεις εχθρούς σου.

Από την άλλη υπάρχουν Έλληνες οι οποίοι μπορεί να ζουν 20-30 χρόνια στο εξωτερικό. Πχ έχω έναν συγγενή, ο οποίος ζει εδώ και 15 χρόνια στο εξωτερικό, τα παιδιά του δεν μιλάν τα ελληνικά τόσο καλά όσο εγώ μιλώ τα αγγλικά (και δεν είμαι και ιδιαίτερα αγγλομαθής). Πόσο επηρεάζεται αυτός από την αύξηση των φόρων; τη μείωη των μισθών, το κλείσιμο των μαγαζιών, τα υψηλά δημοτικά τέλη, από τις συνενώσεις Δήμων και Υπηρεσιών; το κλείσιμο σχολείων, αγροτικών ιατρείων κλπ; Πως μπορεί κάποιος που το παιδί του φοιτά σε ένα σχολείο της Αστόρια πχ να ψηφίζει για τον Καλλικράτη που θα κλείσει εκατοντάδες δημοτικά στα χωριά; και δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει για το ίδιο θέμα ένας μετανάστης που το παιδί του φοιτά σε κάποιο από τα σχολεία που πρόκειται να κλείσουν;

Ξέρω οτι θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά θα ήθελα απαντήσεις σε αυτά τα θέματα και όχι κραυγές για καθαρότητα γονιδίων ή συναισθηματικές απαντήσεις για τους ψυχικούς δεσμούς και την αγάπη που έχει ο Έλληνας του εξωτερικού για την πατρίδα. Αυτή (η αγάπη) είναι αδιαμισβήτητη, αλλά δεν αναιρεί όσα είπα παραπάνω.
:thumbsUP :thumbsUP :thumbsUP
Καταγράφηκε

Στο galop.gr θα βρείτε δημοσκοπήσεις, ψηφοφορίες, σφυγμομετρήσεις, γκάλοπ ... όπως κι αν το πει κανεις, η ουσία είναι ότι εδώ η γνώμη σας μετράει! Ψηφίστε και κερδίστε δώρα μέσα από τους μηνιαίους διαγωνισμούς. Πάρτε μέρος στις συζητήσεις και εκφράστε τη γνώμη σας. Καλή περιήγηση!