Galop.gr Virtual Community

Εδώ η γνώμη σου μετράει
  • Νοεμβρίου 15, 2024, 09:15:13 am *
  • Καλώς ορίσατε, επισκέπτης
Please login or register.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Αποστολέας Θέμα: Πρόθεση ψήφου Ιουνίου 2012  (Αναγνώστηκε 18894 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Ιουνίου 2012
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 26, 2012, 21:18:46 pm »

φιλε επειδη βιαζομε θα τα πουμε μια αλλη φορα....
ενα πραγμα θα σου πω μονο για τα ((τσιτατα)) ΡΗΞΗ,ΑΝΑΤΡΟΠΗ
οταν μου λες πως καποιος σε προσβαλει πως αλοιως θα σου ελεγα οτι πρεπει να τον ΠΛΑΚΩΣΕΙς ΣΤΟ ΞΥΛΟ?
μαλλον με τον ιδιο τροπο θα στο ελεγα,οπως και πριν απο 50 χρονια....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ....
παντα φιλικα,θα τα ξαναπουμε...
Καταγράφηκε
Tags:

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 26, 2012, 21:20:10 pm »

Κυριάκο δυστυχώς έτσι είναι, κάποιοι βρίσκουν αστεία την εξαθλίωση που επέβαλαν τα αφεντικά τους, ντόπια και ξένα, σε γέροντες και ανάπηρους ανθρώπους… Και από πάνω  έχουν το θράσος να το παίζουν και πατριώτες !
Κανένα  σεβασμό στις γενιές που με τον ιδρώτα τους, με το ΑΙΜΑ τους , με τα καλά τους και με τα στραβά τους έχτισαν την Ελλάδα . Αυτοί τόσο μπόρεσαν, αν εσύ μπορείς και ξέρεις, να φτιάξεις τα πράγματα καλύτερα και όχι να  βλέπεις με υπεροψία, γέροντες που μια ζωή έφτυσαν το γάλα της μάνας τους στη δουλειά, μετανάστες στην Αθήνα  ή τη Γερμανία ή…
Την ξέρω αυτή τη συμπεριφορά, αυτή τη νοοτροπία, κάποτε σε σκοτεινές εποχές, σε ένα κράτος όχι και πάρα πολύ μακριά από εδώ, στα σχολεία, σε μικρά παιδιά μάθαιναν μέσα από το μάθημα της αριθμητικής  πως κάθε ανάπηρος κάθε γέροντας και ανήμπορος άνθρωπος, στοιχίζει… τόσα λεφτά στο κράτος κάθε χρόνο. Και αφού τους έδιναν το κόστος για το χτίσιμο ενός σχολείου,  ενός νοσοκομείου, μιας παιδικής χαράς, ζητούσαν από αυτά τα παιδιά να υπολογίσουν πόσα σχολεία, νοσοκομεία ή παιδικές  χαρές θα μπορούσαν να φτιάξουν αν (με κάποιο ‘μαγικό’…τρόπο; ) δεν υπήρχαν …τόσοι ανάπηροι και ανήμποροι. Ύπουλα δηλαδή προσπαθούσαν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στο μυαλό της ίδιας τους της νεολαίας. Μάλιστα, με τα χρόνια φρόντισαν να βάλουν σε εφαρμογή αυτά που σχεδίαζαν για τον άτυχο λαό τους. Τελικά πήραν αυτό που τους άξιζε  :

Αλλά τι τα θες Κυριάκο μου, αυτοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ .

http://www.youtube.com/watch?v=yiSlM9xa1rU&feature=related

Μπραβο...
Για Σοβιετικος,ικανοποιητικα γραφεις τα Ελληνικα.
Μιλας για τα αφεντικα των αλλων.
Ειδαμε την κοκκινη σημαια των δικων σου αφεντικων.

τουλαχιστον εχεις χιουμορ....εστω και καταμαυρο...
Καταγράφηκε

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 26, 2012, 21:37:18 pm »

Dr Michael είναι εύκολο από τη δημοσκόπηση για τις προηγούμενες εκλογές, να έχουμε αποτέλεσμα της τελευταίες εβδομάδας ή τέλος πάντων των τελευταίων 2.000 ψήφων; Προσπαθώ να καταλάβω τις τάσεις για να βγάλω πρόβλεψη για τις επόμενες εκλογές.
Καταγράφηκε

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 26, 2012, 22:01:05 pm »

Συμφωνώ Κυριάκο αλλά μιας και το πας στο ΚΚΕ θα σε ρωτήσω κάτι. Εγώ συμφωνώ μαζί σου σε αυτό που συζητάμε και αν με παρακολουθείς συμφωνώ σε πολλά με το ΚΚΕ, όσον αφορά τα οικονομικά κλπ (χωρίς να είμαι οπαδός του "κεφαλαίου" του Μάρξ και πολύ περισσότερο του τρόπου που εφαρμόστηκε σε χώρες με κομουνιστικές Κυβερνήσεις). Αλλά τελικά δεν θα ψηφίσω ΚΚΕ. Γιατί?
Συζητάω αυτές τις μέρες με άτομα του περιβάλλοντός μου και μιλάω για αυτά που λέει το ΚΚΕ σε σχέση με ΕΕ, καπιταλισμό κλπ (χωρίς να αναφέρω το ποιος τα λέει). Ξέρεις πόσοι συμφωνούν? Οι περισσότεροι. Ξέρεις πόσοι θα ψηφίσουν ΚΚΕ? Ελάχιστοι... Και όχι επειδή δεν είπε ναι στον τΣύριζα, αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους.
Στις προηγούμενες εκλογές και ακόμη περισσότερο σε αυτές που έρχονται θα μπορούσε το ΚΚΕ να είναι πολύ ισχυρό. Αλλά στις 6 Μαΐου πήρε 1% πάνω από το 2009 και τώρα πια συρρικνώνεται. Γιατί?
Θα σου πώ ένα μέρος του γιατί. Μιλάμε μεταξύ μας (εδώ μεσα) και μου λές τις λέξεις "ρήξη" και "ανατροπή". Τσιτάτα που έχουν πια πεθάνει, υπό την έννοια ότι έχω βαρεθεί να τα ακούω... Ακούω την Γ.Γ. και λέει για ανακατανομή του πλούτου, θα τα πάρω από την πλουτοκρατία, λαίκή εξουσία κλπ. Τόσα χρόνια ακούω τα ίδια. 1 φορά δεν άκουσα το πώς θα γίνει αυτό ή το γιατί να γίνει αυτό. Τόσα χρόνια ακούω για αποτελέσματα με γενικούς happy λόγους και ποτέ δεν άκουσα τον πρακτικό τρόπο που θα φτάσουμε εκεί.
Ένα κόμμα, που έπρεπε να έχει ρεύμα στην παρούσα κατάσταση, μικραίνει...Κάπου είπατε (δεν θυμάμαι ποιος) ότι στο ΚΚΕ έρχεται σιγά σιγά κόσμος, ο οποίος έρχεται για να μείνει. Οκ, με αυτούς τους ρυθμούς θα κυβερνήσει το 2144 μ.Χ....
Δεν τα λέω με ειρωνία, περισσότερο με συμπάθεια. Είμαι ανοικτός τόσο πολύ στο να ακούσω το ΚΚΕ και να με πείσει ακόμη και να το στηρίξω. Αλλά δεν το καταφέρνει...Και μην μου πείτε ότι φταίω εγώ που δεν είμαι έτοιμος να "δεχτώ την αλλαγή"...
Η ρητορική του πάλιωσε, όσο δεν το καταλαβαίνει τόσο θα μένει στο 7-8%. Η γενιά μου (είμαι 32) και αυτή που έρχεται είναι ανοικτόμυαλη επί το πλείστον. Ξεκολλημένη από πολλά πράγματα και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Για να μας μιλήσει κάποιος (στην καρδιά που λέμε) πρέπει να είναι ανοικτόμυαλος και ξεκολλημένος και αυτός. Το ΚΚΕ δεν είναι...Δεν το ξέρει?
Μιλούσαμε με τον Ηλία (iliasthes) και συμφώνησε μαζί μου (απ' όσο κατάλαβα) ότι το σχέδιο νόμου του ΚΚΕ για καταγγελία του μνημονίου θα πρέπει να κατατεθεί σε χρόνο που θα έχουν εξασφαλισθεί κάποια πράγματα πρώτα για την επανεκκίνιση της εγχώριας παραγωγικής μηχανής (όπως λέμε). Εκπρόσωπος του ΚΚΕ δήλωσε, για το θέμα, ότι το σχέδιο θα κατατεθεί άμεσα. Την άλλη μέρα, θα μας πει κανείς, τι έχει να γίνει ρε παιδιά? Φτιάξε και πρότεινε πρώτα κάποιους άλλους νόμους (πχ για την ΑΟΖ), μερίμνησε ώστε να παταχθούν οι μεσάζοντες και τα καρτέλ για την γεωργία και την κτηνοτροφία, παίξε λιγάκι μπάλα αγόρι μου πρώτα (που λέει και ο Αλέφαντος) και μετά ρίχτο το Ν/Σ. Έλεος...Ξεκολλάτε...

Ρίξτε, αν θέλετε, μια ματιά εδώ: http://www.thevenusproject.com/
Δείτε, αν δεν έχετε δει και τα zeitgeist (ειδικά το moving forward) εδώ : http://www.zeitgeistmovie.com/
H λύση που προτείνει είναι πολύ κοντά στον κομουνισμό. Στηριγμένη σε άλλες βάσεις όμως, εξελιγμένη, κοιτώντας την ουσία. Αυτό είναι ουτοπικό?

Πάντα φιλικά! :thumbsUP

υγ. Πάλι ξέφυγα... ;D

Καλησπέρα πρώτα από όλα για την κατάργηση του μνημονίου. Είπα οτι πρέπει να παρθούν και άλλα μέτρα συνοδευτικά, τα οποία καλό θα είναι να προηγηθούν. Τώρα το πόσο θα προηγηθούν ή τελικά το αν χρειάζεται ή όχι εξαρτάται από παράγοντες που εκφάζονται σε νούμερα (παραγωγή βασικών προϊόντων πχ, επάρκεια κάποιων ειδών και χρηματικών αποθεμάτων), τα οποία προσωπικά δεν μπορώ να γνωρίζω. Ένα κόμμα που θα κληθεί να κυβερνήσει φυσικά και θα γνωρίζει.

Μπορώ να σου πω την προσωπική μου εμπειρία γι' αυτό που λες για τον τρόπο για το πως θα φτάσουμε εκεί, δηλαδή στη ρήξη και την ανατροπή. Η προσωπική μου εμπειρία λέει οτι εκεί δεν είναι το πρόβλημα του ΚΚΕ, αλλά του κόσμου.

Η ρήξη και η ανατροπή δεν είναι κάτι γενικο και αόριστο, ούτε θα την κάνει πράξη το ΚΚΕ. Θα την κάνεις πράξη εσύ, εγώ, όλοι μας.  Ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει όμως και προσωπικές θυσίες. Ο ρόλος του ΚΚΕ είναι, όταν εμείς αποφασίσουμε να κινηθούμε πρακτικά προς αυτή την κατεύθυνση να μας βοηθήσει, ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό. Είναι καταλυτική η παρουσία του, γιατί στην ουσία δική του πρόταση είναι, αλλά χωρίς εμάς δεν γίνεται.

Οι περισσότεροι μέχρι τώρα περιμένουν να αναθέσουν σε άλλους τη σωτηρία τους. Δηλαδή να ψηφίσουν Τον Τσίπρα, την Παπαρρήγα, το Σαμαρά και ποιονδήποτε άλλο και μαζί με την παρέα του να κυβερνήσουν και εμείς να ζούμε αμέριμνοι. Η ρήξη και η ανατροπή και το κτίσιμο μιας δίκαιης κοινωνίας δεν χτίζεται με τον κόσμο στον καναπέ. Αν θέλεις τα προβλήματα στη Σοβιετική Ένωση άρχισαν (ένας από τους λόγους όχι ο μοναδικός), όταν ο λαός κάθισε στο σπίτι του και την εξουσία διαχειρίζονταν κάποιοι επαγγελματίες πολιτικοί, όπως συνέβαινε και στον υπόλοιπο κόσμο και όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα.

Ο κόσμος δείλιαζε και δειλιάζει  να μπει σε αυτή τη διαδικασία, γιατί η ρήξη δεν είναι μια γενική έννοια. Ρήξη δε σημαίνει απλά καταδικάζω λεκτικά τα αρνητικά ή διαδηλώνω ανώνυμα σε μια πλατεία; Η ρήξη έχει να κάνει με την καθημερινή μας στάση σε κάποια φαινόμενα. Αγώνας για μένα δεν είναι να κατέβω στο Σύνταγμα και να φωνάζω να καεί η Βουλή. Αγώνας είναι όταν ο εργοδότης μου, φωνάζει τον συνάδελφο για να του πει οτι απολύεται, να του φράζω το δρόμο στην πόρτα και να μην τον αφήνω να αποχωρήσει. Να του σφίγγω το χέρι και να έρχονται και οι υπόλοιποι συνάδελφοι και όλοι μαζί ενωμένοι και αλληλέγγυοι σαν μια σφιχτή γροθιά να παλεύουμε για το ψωμί και τη δουλειά του συναδέλφου σαν να είναι το δικό μας ψωμί. Αγώνας είναι όταν στα εργοστάσια φωνάζουν οι εργοδότες τους εργάτες για ατομικές συμβάσεις, να πιάνει ο ένας το χέρι του άλλου και όλοι μαζί να πηγαίνουν στη συνάντηση και να απαντούν ένα μυριόστομο όχι. Κανείς να μην λυγίζει στις απειλές, τις κολακείες, αλλά και τις υποσχέσεις του εργοδότη (πείσε τους να υπογράψουν και για σένα θα δώσω κάτι παραπάνω). Αυτός ο αγώνας είναι ο δύσκολος.
Επειδή αυτά δεν υπάρχουν δυστυχώς στην ελληνική κοινωνία, αλλά είμαστε εύκολοι στις μούντζες στις βρισιές και στην ανώνυμη καταδίκη, αλλά μπροστά στα δύσκολα οι περισσότεροι σφυρίζουμε αδιάφορα, γι' αυτό και είναι δύσκολο να ανέβει το ΚΚΕ.  Ο αγώνας έχει θυσίες όχι γενικές, αλλά πραγματικές, συγκεκριμένες και ατομικές και αν τα προηγούμενα χρόνια φάνταζε ως πολυτέλεια να αγωνιστεί κάποιος και αν υποστεί τις συνέπειες, επειδή περνούσε καλά, σήμερα ο αγώνας και οι θυσίες του είναι αναγκαιότητα για να μη συνεχίσει ο κατήφορος που βιώνουμε.

Τις θυσίες αυτές δεν τις κρύβει το ΚΚΕ και αυτό ίσως κάποιους δεν τους αρέσει. Στη ζωή όμως τις περισσότερες φορές δεν επιλέγουμε ανάμεσα σε επιθυμητές επιλογές, αλλά ανάμεσα σε υπαρκτές επιλογές.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 26, 2012, 23:21:48 pm από iliasthes »
Καταγράφηκε

Alphecca

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Μαΐου 27, 2012, 02:40:50 am »

Ηλία θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές για τις θυσίες που πρέπει να ριψοκινδυνέψει να κάνει ο εργαζόμενος. Και έχουν παίξει και το ρόλο τους όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία στο πέρασμα των χρόνων, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
Είναι έτσι δομημένο, όμως, το σύστημα, που τελικά ο κόσμος φοβάται να αντιδράσει. Επίσης όπως λες (και ισχύει) περιμένουμε από κάποιον να μας σώσει (απόρροια του παραπάνω φόβου, ίσως, και όχι απαραίτητα του καναπέ). Σύμφωνα με όσα ακούω στην τιβί, ή διαβάζω, το ΚΚΕ μπορεί να βοηθήσει την ανατροπή της κατάστασης εαν παλέψω και εφόσον είναι ισχυρό. Ε, γιατί δεν το ψηφίζω? Και ακόμη περισσότερο γιατί δεν το βγάζω (σαν λαός πια, όχι σαν άτομο) κυβέρνηση μια και καλή να τελειώνουμε?
Αυτό που προσπαθώ να τονίσω είναι ότι ενώ φαινομενικά η μόνη λύση είναι το ΚΚΕ, για κάποιον λόγο ο πολύς κόσμος πάει αλλού. Φταίει εν μέρει η νοοτροπία του κόσμου (καναπές) αλλά φταίει και το ΚΚΕ. Κάτι δεν κάνει καλά ρε παιδιά, δεν γίνετε να αγνοώ αυτόν που μπορεί να βοηθήσει...Για κάποιον λόγο δεν με πείθει ότι θα βοηθήσει...Και αναρωτιέμαι. Δεν το βλέπουν αυτό? Δεν τους ενδιαφέρει? Δεν μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα που θα φέρουν τον κόσμο κοντά τους? Ίσως απλά δεν έχουμε συντονιστεί ακόμη (ΚΚΕ και λαός).
Πνίγεται κάποιος στην θάλασσα. Πας 10 μέτρα κοντά του και του απλώνεις το χέρι. Του λες ότι θα τον σώσεις, εφόσον έρθει κοντά σου. Αυτός σου λέει ότι δεν μπορεί να έρθει ή δεν πιστεύει ότι μπορείς να τον σώσεις ή φοβάται να σε πλησιάσει γιατί ίσως τον φάει καρχαρίας ή ότι ο ερμής είναι ανάδρομος. Τι θα κάνεις? Θα τον αφήσεις να πνιγεί? Κάνε 2 βήματα και συ (εφόσον θέλεις να τον σώσεις) προς αυτόν να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του, τι φοβάσαι? Ίσως είναι χαζό το παράδειγμά μου αλλά έτσι αντιλαμβάνομαι τη στάση του ΚΚΕ...

Φίλε Κυριάκο οι λέξεις "ρήξη" και "ανατροπή" είναι απλά παραδείγματα, δεν είναι η ουσία. Πολλοί κατηγορούν το ΚΚΕ, μαζί και τα άλλα κόμματα, ότι χρησιμοποιεί ξύλινη και απαρχαιωμένη ρητορική (το έκανα και γω παραπάνω). Ρήξη, ανατροπή, καπιταλισμός, πλουτοκρατία, κατεστημένο, πάλη, αστική τάξη, προλεταριάτο και τόσα άλλα. Ξεκόλλα λέμε (όχι εσύ, γενικά μιλάω), κοίτα με στα μάτια και μίλα μου, ποιος είσαι, τι θα κάνεις για μένα, τι μπορώ να κάνω εγώ, τι θα καταφέρουμε μαζί.
Τόσα χρόνια, παγκοσμίως, όλες οι προεκλογικές ομιλίες όλων των υποψηφίων έχουν πρώτη λέξη την "Αλλαγή". Πιστεύει κανείς πλέον ότι θα υπάρξει καμία αλλαγή?
Δεν θέλω άλλες υποσχέσεις και αφορισμούς. Θέλω συγκεκριμένο πρόγραμμα (αυτό αφορά όλους, όχι μόνο το ΚΚΕ). Να μου πεις τι θα κάνεις την άλλη μέρα. Συγκεκριμένα! Για όλα τα θέματα. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ! Και θέλω και έναν νόμο που να λέει ότι αν δεν τα κάνεις θα πας φυλάκα γιατί με κορόιδεψες προεκλογικά. Και μετά να σε δω...
Καταγράφηκε

Si vis vitam para mortem

Alphecca

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Μαΐου 27, 2012, 10:05:59 am »

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/05/blog-post_6510.html

Οι δημοσκοπήσεις του Σ/Κ.
Καταγράφηκε

Si vis vitam para mortem

APO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Μαΐου 27, 2012, 11:06:16 am »

.....................................................................................
Μπραβο...

Να ξεκαθαρίσω κάτι σχετικά με το ψευδώνυμο που χρησιμοποιώ, το  APO.
Δεν είναι ευφάνταστο, συγκλονιστικό, είναι απλα το παρατσούκλι που μου κώλυσαν φίλοι μεσα σε τσάτ ρούμ και φόρουμ χρόνια πριν και δεν είναι τίποτα άλλο από τα πρώτα 3  γράμματα του ονόματος μου , του Αποστόλης, Απόστολος,  που απλα βαριόντουσαν να το γράψουν ολόκληρο, κάτι σαν το ελληνικότατο Παπαδόπουλος που στο ‘Νέο Κόσμο’ το μετέτρεψαν σε Pap ή  Papas …
Αυτό είναι το φοβερό και τρομερό  μυστικό του  APO  και βέβαια δεν έχει καμία σχέση με κανένα Λένιν, με κανένα Στάλιν, κανένα Κίροφ ή Γκεόργκι Ζούκοφ ή Βασίλι  Τσουϊκόφ, ή Αλεξάντρ Βασιλιέφσκι, ή Νικολάι Κουζνέτσοφ, ή Ιβάν Σιντορένκο, ή  Γιούρι Γκαγκάριν, άλλους κυρίους με δύσκολα ονόματα  ή έστω τον ποιο  οικείο σε εμάς   Βλάντιμιρ Κωνσταντίνοβιτς Κοκκινάκι .
Ως εκ τούτου κάθε υπαινιγμός σε σχέση με την εθνική μου καταγωγή είναι επιεικώς απαράδεκτος, έχω πλούσιο λεξιλόγιο και θα μπορούσα να βρω ποιο κατάλαλους χαρακτηρισμούς, αλλά η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν φέρει τη χαρακτηριστική σήμανση με το σύμβολο Χ μεσα σε κόκκινο κύκλο, γι’ αυτό θα τους αποφύγω…
 Όταν μάλιστα οι υπαινιγμοί αυτοί, προέρχονται από e-πλασιέ φασιστικών βιβλίων στο ιντερνέτ, που επιλεγεί στη κουβέντα το  ψευδώνυμο Michael Wittmann  δηλαδή το όνομα του Ες-Ες της φωτογραφίας

που για το ποιόν του Μπορεί κάποιος να μάθει εδώ : http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Wittmann  ,
τελικά η όλη ιστορία καταλήγει σε αυτογκόλ από τα αποδυτήρια για τον φίλο, οπαδό ή δεν ξέρω τι είναι της φασιστικής  Χρυσής Αυγής . Αλήθεια μπορεί να μου πει κανένας που ήταν και τι έκανε  εκεί μετά τις 6 Απριλίου του 1941 ο… χέρ  Βίττμαν; Το συμπέρασμα παραμένει, δεν είστε  πατριώτες , ποτέ δεν ήσασταν.

Με αυτά και με αυτά είδα ξανά την ταινία, είχα ξεχάσει πόσο καλή  και πόσο παράδοξα επίκαιρη  είναι, ορίστε ολόκληρη μια και αποτελεί  έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο για να περάσει κάποιος το μεσημεράκι τη Κυριακής στο σπίτι : http://www.youtube.com/watch?v=Vwzmd7FMA_Q&feature=related
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 27, 2012, 14:09:51 pm από APO »
Καταγράφηκε

APO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Μαΐου 27, 2012, 11:12:53 am »

Α, και μη ξεχάσω, μη δω να παίρνουν τη σκυτάλη από  τον χέρ Βίττμαν-Ρόμπαν  κάποιοι άλλοι φασίστες με  και καλά αρχαιοελληνικά ψευδώνυμα τύπου Ζευς, Διόσκουρος, Ευρυάναξ, Επήρατος, Εμπύρετος, Πύελος, Κότυλος, Ισχίακος, Χολήδοχος, Βαλανός, Περινέος, Πρώκτος, Βολβουρηθραίος, Επιδιδυμίδας,
Οξύρυγχος, Μονοκοτυλήδονος, Δικοτυλήδονος, ή έστω Μάρκελος Νύχτας αλλά πολύ Νύχτας γιατί το θέμα καταντά γελοίο. Και βέβαια κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές της ελληνικής επανάστασης, μονάχα Νενέκοι σας ταιριάζουν.
Καταγράφηκε

APO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Μαΐου 27, 2012, 11:27:21 am »

Χέρ Βίττμαν, δεν έχω αυταπάτες, έχουμε τα ίδια αφεντικά, τραπεζίτες, βιομηχάνους, εφοπλιστές, μεγαλέμπορους, χρηματιστές και διάφορα τέτοια παράσιτα, ντόπια και ξένα το ίδιο είναι. Η διαφορά ανάμεσα σε εσένα και εμένα είναι πως ενώ κάνω κάτι για να απαλλαγώ και εγώ, η τάξη μου, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα αυτού του τόπου από την παρασιτική τους δράση και να πάρει στα χέρια του ο λαός τον πλούτο που παράγει, εσύ  κάνεις ό’τι  μπορείς για να  συσκοτίσεις το ρόλο τους, για να διαιωνίσεις την εκμετάλλευση .
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 27, 2012, 11:43:34 am από APO »
Καταγράφηκε

Alphecca

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Μαΐου 27, 2012, 19:19:36 pm »

Ας αφήσω το ΚΚΕ για λίγο και ας πούμε άλλα. Θα ήθελα τη γνώμη σας!
Μιλώντας με κόσμο αυτές τις μέρες γενικά (αριστερούς - δεξιούς, κυρίως μετριοπαθείς ψηφοφόρους σαν εμένα) και διαβάζοντας από δω κ' από κει βλέπω 2 βασικές τάσεις σε αυτήν την προεκλογική περίοδο. Οι οποίες φαίνονται μερικώς και στη δημοσκόπηση του galop.gr, αλλά και στις έξω δημοσκοπήσεις.

Από τη μία πλευρά υπάρχει κόσμος που ψήφισε ΠΑΣΟΚ από συνήθεια, ή ΚΚΕ, ή Σύριζα ή κάποια κόμματα που δεν μπήκαν στη βουλή και χαρακτηρίζονται ας πούμε Αριστερά (πχ Οικ. Πρ.). Δεν αναφέρομαι σε ιδεολόγους, αλλά σε μετριοπαθείς απογοητευμένους πολίτες. Αυτοί σε μεγάλο ποσοστό πάνε προς Σύριζα με μικρό κομμάτι να επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ. Στο ΠΑΣΟΚ επιστρέφει κάποιος που φοβάται την ριζική αλλαγή, φοβάται την ακυβερνησία και ελπίζει πως το "Σοσιαλδημοκρατικό" κόμμα του τόπου αλλάζει. Είναι λίγοι. Ακομη λιγότεροι πάνε στον Κουβέλη. Οι περισσότεροι πηγαίνουν ή μένουν Σύριζα, χωρίς να έχουν ασχοληθεί ουσιαστικά με αυτά που λέει και πρεσβεύει, απλά βλέποντάς το ως τιμωρία στα 2 μεγάλα κόμματα ή σαν ενδεχόμενη λύση ως νέα πρόσωπα.

Από την άλλη πλευρά έχουμε πραγματικά μια συστράτευση της κεντροδεξιάς στη ΝΔ. Ο Καμμένος χάνει πολλούς ψηφοφόρους που επιστρέφουν πίσω. Η Χ.Α., το ΛΑΟΣ επίσης. Οι περισσότεροι (συντριπτικά), όχι γιατί φοβήθηκαν αλλαγή ή ακυβερνησία, όχι! Ούτε γιατί τους έπεισε ο Σαμαράς. Οι περισσότεροι επιστρέφουν γιατί φοβούνται τον Τσίπρα και τις συνιστώσες του...Φίλος που από αντίδραση ψήφισε Χ.Α. (καμία σχέση με εθνικισμό - ναζισμό κλπ δεν έχει ο άνθρωπος) πάει στη ΝΔ "δαγκωτός". Τρέμει στην ιδέα της επόμενης μέρας με κυβέρνηση Σύριζα-Κουβέλη.

Φυσικά τις 2 αυτές τάσεις διαμορφώνουν κατά πολύ και τα κανάλια...

Και μερικώς με κάνει και συμφωνώ μαζί του ότι καλύτερα ΝΔ από Σύριζα. Από την άλλη όμως θα ήθελα να έρθει η στιγμή που θα πει κάποιος στον Τσίπρα "Ιδού η Ρόδος λοιπόν κ. Τσίπρα". Να του δώσει την ευκαιρία αλλά και την ευθύνη να σχηματίσει κυβέρνηση και να πάει μπροστά τον τόπο στο περιβάλλον που βιώνουμε τα τελευταία 2 χρόνια. Έτσι για να δούμε τι θα γίνει...
Βέβαια δεν ξέρω αν η χώρα έχει περιθώρια για τέτοιους πειραματισμούς...
Επίσης σκέφτομαι ότι αν βγεί η ΝΔ πρώτη και συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ(+Κουβέλη) ο Σύριζα από την ασφαλή θέση της κράζουσας αντιπολίτευσης θα ανεβάσει τόσο πολύ τα ποσοστά του που στις επόμενες εκλογές (κάτι μου λέει ότι και αυτές θα έρθουν σύντομα) θα πάρει 50%...

Επίσης πιστεύω ότι κάποιο ρόλο έχει να παίξει και η συνεργασία Τζήμερου-Μάνου. Ίσως ρόλο ανακοπής της ανόδου ενός εκ των 2 ρευμάτων...
Τέλος πιστεύω ότι το ΚΚΕ ίσως να έπρεπε να σκληρύνει κι' άλλο τη στάση του έναντι του Σύριζα. Γιατί μια ενδεχόμενη αποτυχία διακυβέρνησης Συριζα-ΔΗΜΑΡ (και όποιου άλλου) θα χρεωθεί ώς αποτυχία κυβέρνησης της Αριστεράς στη συνείδηση του λαού. Εκτός και αν πιστεύει το ΚΚΕ ότι τότε θα συσπειρώσει όλη την αριστερά γύρω του...

Ένα ενδιαφέρον άρθρο έγραψε και ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.post&id=15472

Θα ήθελα πολύ μια δημοσκόπηση του τι πιστεύει ο κόσμος ότι θα γίνει αν κάνει κυβέρνηση ο Σύριζα. Δεν ξέρω αν μπορεί να σηκωθεί κάτι τέτοιο, Dr τι λές?
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 27, 2012, 19:22:45 pm από Alphecca »
Καταγράφηκε

Si vis vitam para mortem

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Μαΐου 27, 2012, 19:59:29 pm »

να σου πω κατι
αν ειχα περιθωρια να πεταξω μια φορα στην ζωη μου  την ψηφο μου
θα την εδινα στον ΣΥΡΙΖΑ
1ον Γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν μπορει να κανει τιποτα χειροτερο απο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
2ον γιατι φερνοντας τον στην εξουσια,θα επιταχυνω το ξεσκεπασμα του
Αν γινει αντιπολιτευση ο ΣΥΡΙΖΑ ειμαι σιγουρος οτι θα εγκαταλειψει τις εκπτωσεις που εχει κανει το τελευταιο διαστημα κυταζοντας την εξουσια,και θα το παιζει παλι καργα αριστερα....
3ον Για απαλαγη απο το μνημονιο στα πλαισια που παιζει ο ΣΥΡΙΖΑ νομιζω οτι και ο ποιο θερμος υποστηρικτης του εχει παψει πλεον να το πιστευει
Ειναι ομως ρεαλιστικο να δεχτουμε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ειναι τουλαχιστον στην αρχη εννα κομμα που θα δωσει τοσο ευκολα γη και υδωρ στους δανειστες και επαναλαμβανω μονο στην αρχη.....
Γενικα πιστευω οτι οποιαδηποτε κυβερνηση βγει ,με τα μετρα που θα υποχρεωθει να παρει δεν θα αντεξει για πολυ,και σ,αυτο περιλαμβανω και την κυβερνηση Τσιπρα....
Καταγράφηκε

Michael Wittmann

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Μαΐου 28, 2012, 10:19:59 am »

.....................................................................................
Μπραβο...

Να ξεκαθαρίσω κάτι σχετικά με το ψευδώνυμο που χρησιμοποιώ, το  APO.
Δεν είναι ευφάνταστο, συγκλονιστικό, είναι απλα το παρατσούκλι που μου κώλυσαν φίλοι μεσα σε τσάτ ρούμ και φόρουμ χρόνια πριν και δεν είναι τίποτα άλλο από τα πρώτα 3  γράμματα του ονόματος μου , του Αποστόλης, Απόστολος,  που απλα βαριόντουσαν να το γράψουν ολόκληρο, κάτι σαν το ελληνικότατο Παπαδόπουλος που στο ‘Νέο Κόσμο’ το μετέτρεψαν σε Pap ή  Papas …
Αυτό είναι το φοβερό και τρομερό  μυστικό του  APO  και βέβαια δεν έχει καμία σχέση με κανένα Λένιν, με κανένα Στάλιν, κανένα Κίροφ ή Γκεόργκι Ζούκοφ ή Βασίλι  Τσουϊκόφ, ή Αλεξάντρ Βασιλιέφσκι, ή Νικολάι Κουζνέτσοφ, ή Ιβάν Σιντορένκο, ή  Γιούρι Γκαγκάριν, άλλους κυρίους με δύσκολα ονόματα  ή έστω τον ποιο  οικείο σε εμάς   Βλάντιμιρ Κωνσταντίνοβιτς Κοκκινάκι .
Ως εκ τούτου κάθε υπαινιγμός σε σχέση με την εθνική μου καταγωγή είναι επιεικώς απαράδεκτος, έχω πλούσιο λεξιλόγιο και θα μπορούσα να βρω ποιο κατάλαλους χαρακτηρισμούς, αλλά η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν φέρει τη χαρακτηριστική σήμανση με το σύμβολο Χ μεσα σε κόκκινο κύκλο, γι’ αυτό θα τους αποφύγω…
 Όταν μάλιστα οι υπαινιγμοί αυτοί, προέρχονται από e-πλασιέ φασιστικών βιβλίων στο ιντερνέτ, που επιλεγεί στη κουβέντα το  ψευδώνυμο Michael Wittmann  δηλαδή το όνομα του Ες-Ες της φωτογραφίας

που για το ποιόν του Μπορεί κάποιος να μάθει εδώ : http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Wittmann  ,
τελικά η όλη ιστορία καταλήγει σε αυτογκόλ από τα αποδυτήρια για τον φίλο, οπαδό ή δεν ξέρω τι είναι της φασιστικής  Χρυσής Αυγής . Αλήθεια μπορεί να μου πει κανένας που ήταν και τι έκανε  εκεί μετά τις 6 Απριλίου του 1941 ο… χέρ  Βίττμαν; Το συμπέρασμα παραμένει, δεν είστε  πατριώτες , ποτέ δεν ήσασταν.

Με αυτά και με αυτά είδα ξανά την ταινία, είχα ξεχάσει πόσο καλή  και πόσο παράδοξα επίκαιρη  είναι, ορίστε ολόκληρη μια και αποτελεί  έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο για να περάσει κάποιος το μεσημεράκι τη Κυριακής στο σπίτι : http://www.youtube.com/watch?v=Vwzmd7FMA_Q&feature=related

Για το ψευδωνυμο σου (ΑΡΟ) δεν ανεφερα τιποτα.
Αν το εκαναν αλλοι,να απαντησεις σε αυτους και οχι σε εμενα (γιατι το κανεις σε παραθεση που αφορα δικο μου μυνημα).
Εσυ ομως ψαχνωντας αφορμη,ασχολεισαι στο ''μισο'' σου μυνημα με το δικο μου ψευδωνυμο.
Καντο...
Αλλα μην κατηγορεις αλλους γι αυτα που εσυ κανεις....

Για την ...Εθνικη σου καταγωγη,που λες οτι σου εθιξα (αν εννοεις το ''Σοβιετικος'').
Ηταν χιουμορ (εστω και μαυρο οπως ανεφερε και ο ''κυριακος'').
Εμ με την Σοβιετικη σημαια που μας κοτσαρισες,τι ηθελες να σου πω ;

Ολη σου η <<επιχειρηματολογια>> λοιπον,αρχιζει και τελειωνει στο Wittmann.
Κρινεις τον ''αλλο'' ΚΑΙ ΜΟΝΟ με το ψευδωνυμο που χρησιμοποιει.
Που να κατσεις να κυτας τωρα,τι γραφει και τι λεει ε ; !!
Ο Wittmann  ηταν στρατιωτης και οχι πολιτικος.
Σκοτωθηκε στην Μαχη και την πολεμικη του δραση ακομα και τωρα την διδασκουν στις στρατιωτικες σχολες.

Την 28η Οκτωβριου 1940 και στις 6 Απριλιου 1941,αυτοι που πολεμησαν τους Ιταλους και τους Γερμανους,ηταν οι Ελληνες ΠΛΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ.
Των ομοιων σου δηλαδη,γιατι αν θελεις να το ξεχνας,(εδω ειμαι να στο θυμιζω) υπηρχε το συμφωνο Ριμπεντροπ-Μολοτοφ,συνεργασιας/συμμαχιας ΕΣΣΔ - Γερμανιας.
Οι κομμουνιστες δηλαδη ηταν ''φιλαρακια'' με τους Γερμανους,την ωρα που οι Φασιστες Μεταξας και μετεπειτα Κορυζης,τους πολεμουσαν.

Εξαλλου,μονος σου δειχνεσαι τι εισαι,αφου αντι για ''απαντηση'' προς εμενα τον ...SS (εσυ ο ...Ελληνας),αντι να βαλεις μια φωτογραφια Ελληνων ανταρτων...του τοτε Ελληνικου στρατου κλπ,εβαλες Σοβιετικους στρατιωτες με Σοβιετικη σημαια.
Ε μετα μην ενοχλεισαι αν σε πει καποιος ''Σοβιετικο''.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 28, 2012, 11:50:42 am από Michael Wittmann »
Καταγράφηκε

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΣ ΤΟ ''ΕΜΕΙΣ'' ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΣ ΤΟ ''ΕΓΩ''.....

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Μαΐου 28, 2012, 11:18:04 am »

οταν η κωλοτουμπα,βαφτιζετε .....πολιτικη ωριμανση

http://kke4ever.blogspot.com/2012/05/blog-post_5128.html
Καταγράφηκε

exo_asulia

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Μαΐου 28, 2012, 14:57:06 pm »

Κυριάκο, σε αυτές τις "κωλοτούμπες" που λες, θεωρώ ενδιαφέρον πώς θα σταθούν κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά. Θα εξαρτηθεί φυσικά κι από τη θέση που θα τερματίσει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και το αν μετέχει ή όχι σε κυβερνητικό σχήμα...
Καταγράφηκε

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Μαΐου 28, 2012, 18:57:39 pm »

Κυριάκο, σε αυτές τις "κωλοτούμπες" που λες, θεωρώ ενδιαφέρον πώς θα σταθούν κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά. Θα εξαρτηθεί φυσικά κι από τη θέση που θα τερματίσει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και το αν μετέχει ή όχι σε κυβερνητικό σχήμα...
νομιζω οτι για τον συριζα,θεμα συνιστωσας εχει πλεον ληξει,μια και για να καρπωθει τις 50 εδρες μπονους παρουσιαζετε πλεον σαν ((ενιαιο κομμα))
Αλλωστε πιστευω οτι το 80% του ευκαιριακου πασοκου η νεοδημοκρατη καινουριου ψηφοφορου του συριζα ,δεν γνωριζουν τι θα πει συνιστωσα....
Το ποιο πιθανον αν ο Συριζα μετεχει σε κυβερνητικο σχημα να επικρατησει η ποιο συντηρητκη πλευρα στο εσωτερικο του,και οι υπολοιποι η θα αφομιωθουν,η ακομα και μερικοι να αποχωρησουν (μικο πλεον το κακο για τον Συριζα)
Στην δευτερη περιπτωση ,αν ο Συριζα ειναι αντιπολιτευση (το ποιο πιθανον)ειναι ο Συριζα να εγκαταλειψει την συντηρητικη μεταστροφη του (για προσελκυση ψηφοφορων που δεν ειναι αντιμνημονιακοι,αλλα επιθυμουν μια καποια διαφορετικη διαχειρηση του μνημονιου)και να αρχισει παλι να το παιζει καργα αριστερα,περιμενοντας τις επομενες εκλογες,που αν παρεις υπ,οψιν σου τα οσα ερχοντε,δεν θα αργησουν...
Καταγράφηκε

Στο galop.gr θα βρείτε δημοσκοπήσεις, ψηφοφορίες, σφυγμομετρήσεις, γκάλοπ ... όπως κι αν το πει κανεις, η ουσία είναι ότι εδώ η γνώμη σας μετράει! Ψηφίστε και κερδίστε δώρα μέσα από τους μηνιαίους διαγωνισμούς. Πάρτε μέρος στις συζητήσεις και εκφράστε τη γνώμη σας. Καλή περιήγηση!