linux (ubuntu) κυρίως λειτουργικό στο λάπτοπ (που είναι και ο κύριος υπολογιστής), και το χρησιμοποιεί και η γυναίκα μου. Dual boot με win XP SP3 για κάποιες δουλειές που δεν γίνονται από linux.
win XP SP3 για το htpc (ότι linux και αν δοκίμασα, τα win ήταν πολύ πιο media-friendly.
linux (ubuntu) κυρίως λειτουργικό στο netbook μου, που το χρησιμοποιεί και η γυναίκα μου. Dual boot με win XP SP3 για κάποιες δουλειές που δεν γίνονται από linux.
windows XP SP3 στο κατεβαστήρι μου. Δυστυχώς είναι μανούρα να το ξαναστήσω με linux, σαφώς και θα ήταν καλύτερη επιλογή αλλά τώρα που είναι φορτωμένο, είναι αργά.
Ενα πισί που έφτιαχνα τώρα για έναν φίλο, έβαλα vista sp1 ultimate... Μιλάμε γίνονται (ή δεν γίνονται) διάφορα, χωρίς να καταλαβαίνει ο χρήστης τι και γιατί... Εκτός από το οπτικό μέρος που σαφώς είναι ανώτερα των ΧΡ, όλα τα άλλα είναι εκνευριστικά πάνω τους... Βέβαια μπροστά στο compiz (και στις τραγικά μικρότερες απαιτήσεις του σε ισχύ) και το ΑΕΡΟ δεν λέει και τίποτα...
Με το ubuntu, ειδικά στους υπολογιστές που χρησιμοποιεί η γυναίκα μου (που δεν είναι και τόσο γνώστης), έχω το κεφάλι μου ήσυχο... Εχει ο καθένας τον χρήστη του (εκείνη με περιορισμένα δικαιώματα), και όπου και να μπει, ξέρω ότι ο υπολογιστής δεν κινδυνεύει...