Galop.gr Virtual Community

Εδώ η γνώμη σου μετράει
  • Νοεμβρίου 15, 2024, 14:22:26 pm *
  • Καλώς ορίσατε, επισκέπτης
Please login or register.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Σύνθετη αναζήτηση  

Νέα:

Δείτε τους λόγους για να γίνει κάποιος μέλος

Αποστολέας Θέμα: Κριτήριο ψήφου Μαΐου 2012  (Αναγνώστηκε 1100 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
    • Προφίλ
Κριτήριο ψήφου Μαΐου 2012
« στις: Απριλίου 17, 2012, 18:32:25 pm »

υπαρχει και ο ιδεολογικος παραγοντας....
Καταγράφηκε
Tags:

Alphecca

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 18, 2012, 11:38:37 am »

Θεωρητικά ο ιδεολογικός παράγοντας καλύπτεται από το πρόγραμμα και τις λύσεις που προτείνει ένα κόμμα.
Έστω ότι ιδεολογικά ανήκω στη ΔΕ (πχ). Αν οι λύσεις που προτείνει η ΝΔ (που έστω ότι εκφράζει την ιδεολογία μου), δεν μου κάνουν και θεωρώ ότι θα με βλάψουν τότε τι θα κάνω? Θα ψηφίσω ΝΔ επειδή "εκφράζει" την ιδεολογία μου?
Τα κόμματα δεν είναι ποδοσφαιρικές ομάδες ούτε οι πολίτες είναι οπαδοί τους...(τουλάχιστον δεν θα έπρεπε)!

Προσωπικά θα ψηφίσω βάσει προγράμματος και λύσεων σε συνδυασμό με το ποιος είναι αυτός που τις λέει (εδώ τίθεται θέμα εμπιστοσύνης)...
Και ιδεολογικά δεν ανήκω πουθενά (για την ιστορία)...
Καταγράφηκε

Si vis vitam para mortem

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 18, 2012, 11:55:24 am »

Θεωρητικά ο ιδεολογικός παράγοντας καλύπτεται από το πρόγραμμα και τις λύσεις που προτείνει ένα κόμμα.
Έστω ότι ιδεολογικά ανήκω στη ΔΕ (πχ). Αν οι λύσεις που προτείνει η ΝΔ (που έστω ότι εκφράζει την ιδεολογία μου), δεν μου κάνουν και θεωρώ ότι θα με βλάψουν τότε τι θα κάνω? Θα ψηφίσω ΝΔ επειδή "εκφράζει" την ιδεολογία μου?
Τα κόμματα δεν είναι ποδοσφαιρικές ομάδες ούτε οι πολίτες είναι οπαδοί τους...(τουλάχιστον δεν θα έπρεπε)!

Προσωπικά θα ψηφίσω βάσει προγράμματος και λύσεων σε συνδυασμό με το ποιος είναι αυτός που τις λέει (εδώ τίθεται θέμα εμπιστοσύνης)...
Και ιδεολογικά δεν ανήκω πουθενά (για την ιστορία)...
μια λεπτομερεια
το προγραμμα,και οι προτεινομενες λυσεις καθε κομματος εχουν αμεση σχεση,με τον ιδεολογικο χωρο στον οποιο ανηκει....
Καταγράφηκε

Alphecca

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 18, 2012, 12:56:04 pm »

Σωστά! Είναι το πρώτο πράγμα που είπα άλλωστε, πριν δώσω το παράδειγμα με τη ΝΔ. ;)
Βέβαια το "σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ μόνο το πρόγραμμά του δεν εφάρμοσε τα τελευταία 2 χρόνια, οπότε δεν πάνε πάντα πακέτο ιδεολογίες-πρόγραμμα, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα!
Τελικά, αν κάποιος ψηφίζει βάσει ιδεολογίας και το πρόγραμμα του κόμματος που τον εκφράζει συμφωνεί με αυτά που προσμένει τότε μπορεί να επιλέξει το κριτήριο "Με βάση το πρόγραμμα και τις λύσεις που προτείνει"!

edit: Ξαναδιαβάζοντας το post μου παραπάνω διακρίνω ότι ίσως να μην ήταν τελείως σαφές αυτό που ήθελα να πώ, οπότε ζητώ συγγνώμη για την σύνταξή του...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 18, 2012, 13:01:00 pm από Alphecca »
Καταγράφηκε

Si vis vitam para mortem

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 18, 2012, 13:41:35 pm »

Σωστά! Είναι το πρώτο πράγμα που είπα άλλωστε, πριν δώσω το παράδειγμα με τη ΝΔ. ;)
Βέβαια το "σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ μόνο το πρόγραμμά του δεν εφάρμοσε τα τελευταία 2 χρόνια, οπότε δεν πάνε πάντα πακέτο ιδεολογίες-πρόγραμμα, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα!
Τελικά, αν κάποιος ψηφίζει βάσει ιδεολογίας και το πρόγραμμα του κόμματος που τον εκφράζει συμφωνεί με αυτά που προσμένει τότε μπορεί να επιλέξει το κριτήριο "Με βάση το πρόγραμμα και τις λύσεις που προτείνει"!

edit: Ξαναδιαβάζοντας το post μου παραπάνω διακρίνω ότι ίσως να μην ήταν τελείως σαφές αυτό που ήθελα να πώ, οπότε ζητώ συγγνώμη για την σύνταξή του...
Αν βαλεις ακμα μια παρενθεση στον ορο ((σοσιαλιστικο)) σε οτι αφορα το ΠΑΣΟΚ τα πραγματα ξεκαθαριζουν νομιζω....
ΥΓ 2 σοφα γνωμικα
1. δεν κανουνε τα ρασα τον παππα....
2.αλλος εχει τ,ονομα αλλος την χαρη...
εισουνα πολυ σαφης στο post σου
Καταγράφηκε

NIO77

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 29, 2012, 13:38:11 pm »

1ον:Τιμωρία (αρκετά πια με φάτσες που τις βλέπουμε 20 χρόνια τώρα)
2ον: Eπιλογή κόμματος που μπαίνοντας στη βουλή (στην κυβέρνηση ή όχι) , να εργαστεί προς τη θετική κατεύθυνση σε έναν ή περισσότερους τομείς !!
Καταγράφηκε

Στο galop.gr θα βρείτε δημοσκοπήσεις, ψηφοφορίες, σφυγμομετρήσεις, γκάλοπ ... όπως κι αν το πει κανεις, η ουσία είναι ότι εδώ η γνώμη σας μετράει! Ψηφίστε και κερδίστε δώρα μέσα από τους μηνιαίους διαγωνισμούς. Πάρτε μέρος στις συζητήσεις και εκφράστε τη γνώμη σας. Καλή περιήγηση!