Galop.gr Virtual Community

Εδώ η γνώμη σου μετράει
  • Νοεμβρίου 15, 2024, 06:19:49 am *
  • Καλώς ορίσατε, επισκέπτης
Please login or register.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Σύνθετη αναζήτηση  

Νέα:

Δείτε τους λόγους για να γίνει κάποιος μέλος

Αποστολέας Θέμα: Το ασύρματο δίκτυο στο σπίτι σας... 2008-2011  (Αναγνώστηκε 4469 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Dr_Michael

• Ιδρυτής του Galop.gr
  • Διαχειριστής
  • Ανώτατο μέλος
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
    • Προφίλ
Το ασύρματο δίκτυο στο σπίτι σας... 2008-2011
« στις: Νοεμβρίου 20, 2008, 14:44:32 pm »

Αν είχα ασύρματο δίκτυο, θα το είχα ανοιχτό χωρίς κωδικούς, χωρίς κρυπτογράφηση...
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 20, 2008, 14:49:49 pm από Dr_Michael »
Καταγράφηκε

Tags:

gvarth

• Πλήρες μέλος
  • Φυσιολάτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 08:06:03 am »

Με πρόσβαση σε μισθωμένη γραμμή και καλές ταχύτητες τις περισσότερες ώρες τις ημέρας , στο σπίτι δεν με έχει απασχολήσει το θέμα. Ενεργοποίηση  ADSL έκανα και αυτό για να υπάρχει κάποια πρόσβαση αν χρειαστεί  ;)

Ετσι και αλλιώς , το σπίτι λειτουργεί σαν ησυχαστήριο . Ούτε το κινητό είναι ανοικτό ούτε τίποτα ...  :) . Στο σπίτι είμαι ΜΟΝΟ για την οικογένεια.
Καταγράφηκε

Η φύση μας φιλοξενεί. Εμείς οι άνθρωποι επεμβαίνουμε πάνω της με τον χειρότερο τρόπο και ζητάμε και τα ρέστα όταν έρχονται πλημμύρες παγετοί κ.λ.π. . Κάπου χάσαμε το μέτρο ...

fractalbit

• Διαχειριστής
  • Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 22:19:36 pm »

Το έχω απενεργοποιημένο γιατί δεν μου χρειάζεται. Αν το χρειαζόμουνα θα το κλείδωνα και με κωδικό και θα όριζα τις mac adresses που θα μπορούσαν να συνδεθούν.
Καταγράφηκε

http://www.fishmemory.net - ToDo lists on steroids

lykman

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 26, 2008, 19:12:43 pm »

Σχεδόν μόνιμα απενεργοποιημένο.
Το 0.1% που ανοίγει (για χρήση κατά την παραμονή στην τουαλέτα: μόνο εκεί έχει πια ησυχία σπίτι μου ;D ), είναι με κωδικό και mac address.
Καταγράφηκε

bdim

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 26, 2008, 21:54:27 pm »

Κλειδωμένο με wpa, και αόρατο... κοινώς πρέπει απο πριν να γνωρίζεις και να το σετάρεις χειροκίνητα. Cisco....
Καταγράφηκε

WebSpideR

• Απλό μέλος
  • **
  • Γηράσκω αεί διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 28, 2008, 20:40:07 pm »

Ε, όχι βρε παιδιά, να στήσω ασύρματο internet, γιά να έχω το φορητό στην τουαλέτα!  ;D ;D
ΕΛΕΟΣ!  :P

Καλά, πλάκα κάνω. Οσοι έχουν έτερον ήμισι, που ασχολείται ...με αυτά, είναι απαραίτητο, ξέρω...  ;D
Καταγράφηκε

Nobody is perfect. I am Nobody!

www.e-photoguide.gr (leicaR9)

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 02, 2008, 10:53:54 am »

Αναγκαίο κακό μιας και μιλάω στο skype με εξωτερικό και δεν υπάρχει από καμιά εταιρεία δωρεάν πακέτο.
Αναγκαστικά και ασύρματο μιας και με παιδί το καλώδιο δεν είναι ότι καλύτερο..
Αναγκαστικά μπαίνεις και λίγο κλεφτά στο ίντερνετ και χαζεύεις το galop.gr
Τί να κάνουμε είμαι ιντερνετάς...
Καταγράφηκε

***        Ελληνικός οδηγός φωτογράφων.        ***

Pytheas

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 06, 2009, 19:08:36 pm »

Είναι κλειδωμένο με WPA μέχρι να βρω τρόπο να δίνω μεν πρόσβαση στο ιντερνετ σε οποιονδήποτε (αυτός είναι ο στόχος μου - κι εγώ χρησιμοποιούσα ξεκλείδωτα δίκτυα για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ενεργοποιηθεί η σύνδεσή μου) αλλά ταυτόχρονα να ξέρω πως τα δεδομένα μου είναι ασφαλή.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει σε αυτό θα κάνει καλό στα παιδιά της γειτονιάς μου που δεν έχουν ίντερνετ!  :)
Καταγράφηκε

Dr_Michael

• Ιδρυτής του Galop.gr
  • Διαχειριστής
  • Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 08, 2009, 22:41:36 pm »

Όσοι το έχουν κλειδωμένο, μπορούν να μας πουν τους λόγους; Και αν θέλετε, διαβάστε το άρθρο που έδωσα σε προηγούμενο μήνυμά μου.

lykman

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 01, 2009, 10:40:58 am »

Όσοι το έχουν κλειδωμένο, μπορούν να μας πουν τους λόγους; Και αν θέλετε, διαβάστε το άρθρο που έδωσα σε προηγούμενο μήνυμά μου.

Πολύ απλό, όποιος συνδεθεί στο wifi μου, αυτόματα θα είχε πρόσβαση και στους δικτυακούς καταλόγους μου, σε 4 υπολογιστές που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο... κοινώς στα δεδομένα μου... Και μου είναι πολύ πιο απλό να κόβω τους έξω, παρά να κάθομαι να βάζω επίπεδα και δικλείδες ασφαλείας στους μέσα, με αμφίβολα αποτελέσματα...
Καταγράφηκε

NOVITO

• Αρχάριο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 03, 2009, 15:14:02 pm »

"Το ασύρματο δίκτυο στο σπίτι σας... " ....είναι κλεμμένο απ τον απέναντι.... ;D
Καταγράφηκε

ΧΑΛΑΡΑΑΑΑΑ ΣΕ ΛΕΩ
http://novito.blogspot.com/

Dr_Michael

• Ιδρυτής του Galop.gr
  • Διαχειριστής
  • Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 04, 2009, 19:41:11 pm »

Πολύ απλό, όποιος συνδεθεί στο wifi μου, αυτόματα θα είχε πρόσβαση και στους δικτυακούς καταλόγους μου, σε 4 υπολογιστές που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο... κοινώς στα δεδομένα μου... Και μου είναι πολύ πιο απλό να κόβω τους έξω, παρά να κάθομαι να βάζω επίπεδα και δικλείδες ασφαλείας στους μέσα, με αμφίβολα αποτελέσματα...

Απ'το άρθρο που έδωσα πιο πριν:

I'm also unmoved by those who say I'm putting my own data at risk, because hackers might park in front of my house, log on to my open network and eavesdrop on my internet traffic or break into my computers. This is true, but my computers are much more at risk when I use them on wireless networks in airports, coffee shops and other public places. If I configure my computer to be secure regardless of the network it's on, then it simply doesn't matter. And if my computer isn't secure on a public network, securing my own network isn't going to reduce my risk very much.

Yes, computer security is hard. But if your computers leave your house, you have to solve it anyway. And any solution will apply to your desktop machines as well.

lykman

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 05, 2009, 07:58:16 am »

Ο φίλος θεωρεί "αυτονόητο" το ότι μπαίνεις όπου βρεις, και θα κάνεις το ίδιο και για τους άλλους. Αμερικάνος είναι? Ποιος είπε ότι παίρνω το δίκτυο των υπολογιστών μου μαζί μου στα αεροδρόμια που (δεν) πηγαίνω? Δίκτυο σημαίνει να έχεις πρόσβαση από το ένα πισί στο άλλο...
Αν ποτέ πήγαινα σε public wifi δίκτυο, φυσικά και δεν θα πήγαινα με το σύνολο των υπολογιστών του δικτύου μου (κοινώς τα shares μου, εκεί που βρίσκεται όλο το υλικό που δεν θα ήθελα να βλέπουν οι άλλοι), αλλά με κάποιο client (το λάπτοπ ή ακόμα καλύτερα το netbook, που και τα δύο πια τρέχουν λειτουργικό linux). To δίκτυο μου όμως συνολικά σε καμία περίπτωση δεν το εκθέτω σε κοινή θέα και πρόσβαση...
Καταγράφηκε

maraki

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 17, 2009, 20:30:44 pm »

Δεν έχω ασύρματο δίκτυο... δυστιχώς   :(
Καταγράφηκε

GOUSTARDI

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 28, 2009, 20:30:14 pm »

Ούτε εγώ έχω γιατί αποφεύγω ότι είναι ασύρματο καθώς εκμπέμπει ακτινοβολία. Προτιμώ τα καλώδια.
Καταγράφηκε

Στο galop.gr θα βρείτε δημοσκοπήσεις, ψηφοφορίες, σφυγμομετρήσεις, γκάλοπ ... όπως κι αν το πει κανεις, η ουσία είναι ότι εδώ η γνώμη σας μετράει! Ψηφίστε και κερδίστε δώρα μέσα από τους μηνιαίους διαγωνισμούς. Πάρτε μέρος στις συζητήσεις και εκφράστε τη γνώμη σας. Καλή περιήγηση!