Galop.gr Virtual Community

Εδώ η γνώμη σου μετράει
  • Νοεμβρίου 15, 2024, 11:52:57 am *
  • Καλώς ορίσατε, επισκέπτης
Please login or register.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση του Μνημονίου

Είστε υπέρ ή κατά της πρότασης νόμου που θέλει να υποβάλει το ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου;
Chart
Ψήφισαν: 1571 / Δείτε τι ψήφισαν: Οι επισκέπτες | Τα μέλη | Όλοι μαζί

Είστε υπέρ ή κατά της πρότασης νόμου που θέλει να υποβάλει το ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου;
Chart

Chart

Chart

Υπέρ - 1073 (68.3%)
Κατά - 368 (23.42%)
Δε ξέρω / Δεν απαντώ - 130 (8.27%)
Ψήφισαν: 1571

[Επιλέξτε τον παρακάτω κώδικα], αντιγράψτε τον και επικολήστε τον (ως html) στο blog ή στο site σας!

<table> <tr> <td> <div class="my_poll_header"><h4><a href="https://www.galop.gr/index.php?topic=2240">Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση του Μνημονίου</a></h4><span> Είστε υπέρ ή κατά της πρότασης νόμου που θέλει να υποβάλει το ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου; </span></div><br /><br /> <form action="https://www.galop.gr/index.php?action=vote;topic=2240.15;poll=2131" method="post" accept-charset="UTF-8" style="margin: 0px;"> <table> <tr> <td colspan="2"> <input type="radio" name="options[]" id="options-0" value="0" class="check" /> <label for="options-0">Υπέρ</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-1" value="1" class="check" /> <label for="options-1">Κατά</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-2" value="2" class="check" /> <label for="options-2">Δε ξέρω / Δεν απαντώ</label><br /> </td> <td valign="bottom" style="padding-left: 15px;"> </td> </tr><tr> <td colspan="2"><input type="submit" value="Αποστολή ψήφου" /></td> </tr> </table></form> </td> </tr> </table>
Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Τα αποτελέσματά της δεν αντιπροσωπεύουν την κοινή γνώμη ή το σύνολο των χρηστών του Internet αλλά μόνο τις γνώμες των επισκεπτών του Galop.gr που επέλεξαν να ψηφίσουν.
Η ψηφοφορία έληξε: Ιανουαρίου 02, 2013, 13:21:31 pm
Τελευταίες 20 ψήφοι
ΚατάΔεκεμβρίου 29, 2012, 21:59:40 pm
ΥπέρΔεκεμβρίου 18, 2012, 01:37:46 am
ΥπέρΝοεμβρίου 06, 2012, 00:55:27 am
ΥπέρΝοεμβρίου 02, 2012, 17:21:21 pm
ΥπέρΟκτωβρίου 21, 2012, 23:29:46 pm
ΥπέρΟκτωβρίου 21, 2012, 19:46:44 pm
Δε ξέρω / Δεν απαντώΟκτωβρίου 21, 2012, 19:00:47 pm
ΥπέρΟκτωβρίου 17, 2012, 13:11:45 pm
ΥπέρΟκτωβρίου 15, 2012, 23:16:15 pm
ΚατάΟκτωβρίου 12, 2012, 18:37:57 pm
ΥπέρΟκτωβρίου 01, 2012, 20:47:22 pm
ΥπέρΣεπτεμβρίου 21, 2012, 09:20:31 am
ΥπέρΑυγούστου 19, 2012, 03:00:37 am
ΥπέρΑυγούστου 18, 2012, 18:02:42 pm
ΥπέρΑυγούστου 17, 2012, 15:59:32 pm
ΥπέρΙουλίου 18, 2012, 17:17:28 pm
ΥπέρΙουλίου 18, 2012, 16:50:48 pm
ΚατάΙουλίου 18, 2012, 14:11:38 pm
ΚατάΙουλίου 18, 2012, 14:05:34 pm
ΚατάΙουλίου 18, 2012, 14:00:11 pm

Αποστολέας Θέμα: Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση του Μνημονίου  (Αναγνώστηκε 11333 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
    • Προφίλ
Απ: Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 19, 2012, 12:42:23 pm »

Άλλο η Βουλή, άλλο το τηλεοπτικό παράθυρο. Στη Βουλή δεν έχει κατατεθεί από κανέναν. Επίσης είπα οτι κάποια στελέχη του μιλούν για κατάργηση, κάποια όχι. Πχ ο Σταθάκης λέει άλλα πράγματα. Η επίσημη θέση ποια είναι θα φανεί μετά τις εκλογές και κυρίως αν γίνει Κυβέρνηση.
Καταγράφηκε
Tags:

Dr_Michael

• Ιδρυτής του Galop.gr
  • Διαχειριστής
  • Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 19, 2012, 12:46:41 pm »

Άλλο η Βουλή, άλλο το τηλεοπτικό παράθυρο. Στη Βουλή δεν έχει κατατεθεί από κανέναν. Επίσης είπα οτι κάποια στελέχη του μιλούν για κατάργηση, κάποια όχι. Πχ ο Σταθάκης λέει άλλα πράγματα. Η επίσημη θέση ποια είναι θα φανεί μετά τις εκλογές και κυρίως αν γίνει Κυβέρνηση.

Δεν είπα ότι κατατέθηκε στη Βουλή. Είπα ότι πρώτα το ΚΚΕ και τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται να καταθέσουν την ίδια πρόταση νόμου στη Βουλή μετά την 18η Ιουνίου 2012.

Alphecca

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ

...... Συμφωνώ οτι από μόνη της η καταγγελία, χωρίς μια σειρά άλλα μέτρα, κάποια από τα οποία έχω αναφέρει και σε άλλα θέματα όχι μόνο δεν θα προσφέρει τίποτα, αλλά μπορεί να δημιουργήσει και σημαντικά προβλήματα, ίσως να είναι και καταστροφική.
Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ περιλαμβάνει και όλα αυτά τα μέτρα που θα δώσουν την καλύτερη δυνατή για την πλειοψηφία του κόσμου λύση. Δηλαδή κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, ταχεία ανάπτυξη της εσωτερικής παραγωγής (αγροτικής, βιομηχανικής κλπ), βαθιές τομές (επαναστατικές θα έλεγα) σε οικονομία και πολιτικό σύστημα.
.....

Ηλία, υπό αυτό το σκεπτικό απαντάω ότι δεν ξέρω αν συμφωνώ ακόμα στην πρόταση του ΚΚΕ. Όταν θα είμαι σίγουρος ότι η πολιτική πρόταση γύρω από την ανάπτυξη και την οικονομία έχει βάση, είναι εκτελέσιμη και θα εξασφαλίσει την επόμενη μέρα θα συμφωνώ!
Σε ευχαριστώ για την απάντηση, φυσικά και θέλω τη γνώμη σου και ωραίο το παράδειγμά σου σε γενικές γραμμές! Νομίζω όμως ότι για να μπει στο εστιατόριο η εν λόγω παρέα πλήρωσε και είσοδο. Τουλάχιστον ας κάτσει να πιεί το απεριτίφ (μέχρι να έρθει το ταξί) και μετά την κοπανάει...
Και μιας και δεν έχω συστηθεί (από αμέλεια) ονομάζομαι Γιώργος.
Καταγράφηκε

Si vis vitam para mortem

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ

Χάρηκα για τη γνωριμία Γιώργο. Μου αρέσει όταν η κουβέντα αποκτά περισσότερο προσωπικό χαρακτήρα.
Καταγράφηκε

APO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ

Αναλυμένες οικογενειακές επαγγελματικές και κοινωνικές  υποχρεώσεις δε μου επέτρεψαν να παρέμβω. Κάλιο αργά παρά ποτέ λένε, αν και θα αφήσω κάποιες εκκρεμότητες . Λοιπών

Χθες αργά όταν μπήκα  μεσα στο galop.gr και διάβασα την εξέλιξη που είχαν πάρει τα σχόλια στη ψηφοφορία,  πλημύρισα από χαρά και προσμονή . λες ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφάσισε  να στηρίξει τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία του ΚΚΕ?  Μακάρι! Πρώτη κρυάδα, όταν διαπίστωσα πως το σχετικό λινγκ που έδινε ο Dr_Michael  αφορά τη σχετική δήλωση Παπαδημούλη την οποία ήδη γνώριζα από τη παρασκευή αφού την είχα διαβάσει εδώ:  http://www.bankingnews.gr/%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%91%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82/item/45763-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD-%CE%B2%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B7-%CE%B1%CE%BA%CF%8D%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85

Έψαξα στο ιντερνέτ για κάτι παραπάνω, κάποια απόφαση οργάνου, κάποιες ακόμη σχετικές δηλώσεις για το ζήτημα από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,  αλλά τζίφος. Κατέληξα πως είναι αποτέλεσμα της γνωστής πρακτικής του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του να βγαίνουν  και να δηλώνουν αντιφατικά και ασύνδετα μεταξύ του πράγματα μόνο και μόνο για να θολώσουν τα νερά, να ‘τσιμπήσουν τον πελάτη’ που λέμε, ενώ για την έκφραση της κυρίαρχης και επίσημης άποψης (αυτής δηλαδή που πραγματικά ισχύει) του εν λόγο πολίτικου σχηματισμού, υπεύθυνος  να είναι ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας και δευτερευόντως  κάποιο άλλα στέλεχος πρώτης γραμμής, που για το συγκεκριμένο αν δε κάνω λάθος είναι ο Δραγασάκης .
Μάλιστα την παρασκευή όταν πρωτοδιάβασα για τη δήλωση του Παπαδημούλη είδα και τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα  στο δημοσιογράφο της ΝΕΤ Στέλιο Κούλογλου.
Παραθέτω λοιπών το βίντεο από αυτή τη συνέντευξη, συνοδευόμενο από δικό μου απολαυστικό σχολιασμό- περιγραφή . Δείτε, ακούστε, διαβάστε, κλάψτε και γελάστε .

http://www.youtube.com/watch?v=pxqJRYdsLsM

9:45-11:41
Αν και ο Κούλογλου προσπαθεί σε όλο αυτό το διάστημα να βάλει το ερώτημα του και ο Αλέξης τον έχει τρελάνει στη ντρίπλα και λέει τα δικά του, λέω να του δώσω 1΄:56΄΄ αβάντζο…
11:39- 11:47
Βάζει το ερώτημα  (Κούλογλου)
12:00- 13:34
‘Το Πινγκ-Πονγκ (βίντεο, συλλογική δουλειά).
Εδώ δυστυχώς κερδίζει επάξια τη θέση της και η δήλωση Παπαδημούλη.
13:48
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι «μες’ τη τρελή χαρά» (με τη Ναταλία Γερμανού )
14:35-15:30
 Χτυπιέμαι από παντού γιατί εγώ και μονάχα εγώ είμαι ο καλύτερος (Αλέξης Τσίπρας)
15:32-15:34
Μπαίνει το ερώτημα για δεύτερη φορά ( Κούλογλου)
15:38- 15:39
Το ερώτημα για τρίτη φορά  (Κούλογλου)
15:34-15:41
‘Το κοίταγμα στον καθρέπτη’
Τσέχικη  ταινία μυθοπλασίας παραγωγής 2004 διάρκεια 8΄΄
15:42-15:50
Μπράβο είσαι ο καλύτερος!
(Ρούλα τη Κορομηλιά) ουπσς … (Αλέξης Τσίπρας ). Οκ, οκ μπερδεύτηκα, στο καθένα μπορεί να συμβεί…
Mini tribute στη  Φρουτοπία  by me
15:49-15:52
Δημοσιογράφοι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης .
 Εναλλακτικά,  το πρώτο ελαφρύ  εγκεφαλικό (βίντεο, οι συσπάσεις στο πρόσωπο του Κούλογλου). Έχει κρασάρει ο σκληρός?
16:29-16:31   
‘Για εμάς, το μνημόνιο έχει τελειώσει’ (Αλέξης Τσίπρας)
Και για εμάς βρε Αλέξη, το πρόβλημα είναι πως για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να έρθει και ένας καινούργιος νόμος για να υπερισχύσει, να καταργήσει το προγενέστερο (Lex posterior derogat priori) από το ρωμαϊκό δίκαιο . Εντάξει εσύ σπούδασες στο πολυτεχνείο, έγινες εργολάβος και μετά επαγγελματίας πολιτικός και εγώ σπούδασα οικονομικά για να γίνω βιομηχανικός  εργάτης, τα νομικά δεν είναι το αντικείμενο μας. Αλλά αυτό το ξέρω βρε Αλέξη από 14-15 χρονό  από την αγωγή του πολίτη στο γυμνάσιο, είναι βασική αρχή που υπάρχει πάνω κάτω 2000 χρόνια.
16:36-16:42
Καλέ, κάνατε την επανάσταση και σε εμάς δεν είπατε τίποτα? Εμάς τους υπόλοιπους λέω,  σας ψηφίσαμε δε σας ψηφίσαμε.

17:20-17:31
Επαναφορά του ερωτήματος… έχασα το λογαριασμό.

17:34-17:35
‘Έχει τελειώσει το μνημόνιο’ (Αλέξης Τσίπρας)
Τι να πω…, ελπίζω τουλάχιστον να φορούσε κάνα  προφυλακτικό.
17:43-17:54
Η νεραΐδα με το μαγικό ραβδάκι.
Δηλαδή κ. Αλέξη Τσίπρα  περίμενες τις εκλογές στις 6 Μαΐου  για να καταλάβεις πως το μνημόνιο έχει καταγγελθεί από τον ελληνικό λαό, έχει απαξιωθεί στη συνείδηση της συντριπτικής του πλειοψηφίας; Οι εκατοντάδες χιλιάδες που μπήκαν για πρώτη φορά στη ζωή τους και μάλιστα ξανά και  ξανά, στον απεργιακό αγώνα, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα που η εργοδοτική  τρομοκρατία (‘Αν τολμήσεις και μου κάνεις απεργία θα πας στο σπίτι σου’)περισσεύει, όλοι αυτοί που γέμισαν τους δρόμους και τις πλατειές στις πορείες και τα σκαλιστήρια, όλοι αυτοί που δεν είχαν ή δεν ήθελαν να πληρώσουν τα κάθε λογής χαράτσια, το νέο μεταναστευτικό ρεύμα που δείχνει πως όλοι αυτοί δε βλέπουν ζωή στην Ελλάδα του μνημονίου και τέλος όλοι οι συμπατριώτες μας που κάτω από την πίεση που δεχτήκαν εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης επέλεξαν να βάλουν τέρμα στην ίδια τη ζωή τους, όλα αυτά κ. Τσίπρα δε σου έμαθαν τίποτα? Η ελληνική κοινωνία έχει απορρίψει το μνημόνιο και θα πρέπει τώρα και η πλειοψηφία στη βουλη να έρθει σε αρμονία  με την κοινωνία. Ένας νόμος, ένα ναι ή ένα όχι, επιτέλους τόσο δύσκολο είναι?
  19:23- 19:28
Πίσω από τις λέξεις έρχεται ο Αλέξης
Να σας πω πως άκουσα εγώ αυτό το κομμάτι του διαλόγου μεταξύ των δυο συνομιλητών:
-Κούλογλου: ωραία, ωραία… να σας ρωτήσω… αλλά… αλλά… εντάξει αλλά πριν… μέχρι να το διεκδικήσουμε υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα, εσείς λέτε τώρα εεε… (ψάχνει να βρει σε ποια γλώσσα θα διατυπώσει το ερώτημα για ..4362ή φορά  μπας και τον καταλάβει ο συνομιλητής του, επιλέγει τη γλώσσα των Αβοριγίνων της Αυστραλίας).
-Τσίπρας : θα σταματήσετε να μου κάνετε μια ερώτηση που αποφεύγω να απαντήσω όπως ο διάολος το λιβάνι? Σας προειδοποιώ, πως δε θα πάρετε απάντηση μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία !   
- Κούλογλου : Κατάλαβ …(ακούει την εσωτερική του φωνή: ωχ, πρέπει να πάω τουαλέτα, δεν έχω φάει τίποτα από το πρωί και κάτι πρέπει να τσιμπήσω, άσε που αύριο πρέπει να πληρώσω τη δόση του στεγαστικού)…. Κατανοητότατο… ένταξη… ναι…
19:30
ΔΕ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ ….( apo)
Καταγράφηκε

APO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ

Με βάση και με τη παραπάνω ερεύνα που έκανα, μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα νεότερο από την πρόταση Παπαδημούλη, προτείνω να φύγει  ο ΣΥΡΙΖΑ από την μαρκίζα της ψηφοφορίας και να αποκατασταθεί αυτή στην αρχική μορφή όπως εγώ την είχα αποστείλει, Να σημειώσω πως και Κυριακή πρωί που ο κ. Τσίπρας ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή του Αυτιά στο ΣΚΑΪ δεν είπε τίποτα διαφορετικό. Οι τριπλές τους και η κίνηση του μεσα στο γήπεδο βελτιώθηκαν, αξιοποίησε όσο καλύτερα μπορούσε  τις πάσες του κ Αυτιά, φαίνετε ξεκάθαρα πως έχει δουλέψει αυτή τη στημένη φάση, αλλά ΓΚΟΛ δε μπαίνει.
Η δήλωση του κ. Παπαδημούλη είναι πραγματική αλλά αφού δεν έχει υιοθετηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και αφού  ο κ. Παπαδημούλη  δεν επιλέγει ακόμη να αποχωρίσει από τον ΣΥΡΙΖΑ θέμα  δεν υπάρχει. Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση, απόφαση, ενός συγκροτημένου πολιτικού φορέα όπως το ΚΚΕ δε μπορεί να μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με την άποψη που διατυπώνει  σε μια κουβέντα ένα μεμονωμένο πρόσωπο.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 21, 2012, 00:55:26 am από APO »
Καταγράφηκε

Michael Wittmann

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση του Μνημονίου
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 21, 2012, 11:33:27 am »

KKΕ δεν ημουν ποτε...
Ομως στην Συγκεριμενη προταση που κανει,ΣΥΜΦΩΝΩ.
Καταγράφηκε

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΣ ΤΟ ''ΕΜΕΙΣ'' ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΣ ΤΟ ''ΕΓΩ''.....

APO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 21, 2012, 16:42:31 pm »

Εξ αιτίας της  εξέλιξης που είχαν τα σχόλια σχετικά με την ψηφοφορία, αναγκάστηκα να ασχοληθώ πρώτα από όλους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα πρώτα συμπεράσματα βγήκαν …  Αλλά δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό ‘αντιμνημονιακό’ κόμμα.  που έχει κηρύξει τον πόλεμο σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα κόμματα δηλαδή που από το πολιτικό δυναμικό της χώρας έχουν κορυφαία, εάν όχι αποκλειστική ευθύνη για την σημερινή κατάσταση. Υπάρχουν  και άλλα κόμματα που έχουν υιοθετήσει για να περιγράψουν την πολιτική  συλλογικότητα τους  τον χαρακτηρισμό αντιμνημονιακό. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι λένε και αυτά επί του συγκεκριμένου… Υπάρχει κάποιος φίλος που ξέρει κάτι σχετικά, θέλει να επιχειρηματολογήσει υπέρ ή και κατά κάποιου από αυτά? Στοιχειώδεις δημοκρατικοί κανόνες επιβάλουν, εκτός από το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, και βέβαια τα  (…..) ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , να προστεθούν και τα υπόλοιπα κόμματα στο κάδρο, τουλάχιστον αυτά που ο λαός  έδωσε κοινοβουλευτική υπόσταση, αλλά και γιατί όχι και κάποια από αυτά που έφτασαν κοντά στη πυγή και νερό δεν ήπιαν .Να σας πω, μια παρότρυνση, αν θέλετε την κάνετε σεβαστή. Επειδή όλοι έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε ή ποιο σωστά, πράγματα ποιο αναγκαία και πιεστικά ας βοηθήσουμε ώστε κανένας που γράφει ή διαβάζει εδώ μεσα να μη χάσει ούτε δευτερόλεπτο σε άσκοπο ψάξιμο στο ΝΕΤ, προβληματισμό και τοποθέτηση απέναντι σε θέσεις που δεν εκφράζουν τελικά επίσημα κάποιο κόμμα. Συγκεκριμένες τοποθετήσεις των κομμάτων επί του συγκεκριμένου ζητήματος, όχι γενικές διακηρύξεις, ατάκες περιφερικών στελεχών κ.α.  Άντε το πολύ πολύ μια δήλωση από κάποιον που εκφράζει επίσημα κάποιο κόμμα του στιλ ‘ χαιρετίζουμε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία  του ΚΚΕ που κατά τα άλλα  το καρκίνο το κακό να βγάλει και να χαθεί και την υιοθετούμε./ και  το κόμμα μας θα πάρει ανάλογη νομοθετική πρωτοβουλία*. Αλλά μέχρι εκεί, καθαρές κουβέντες. όχι μισόλογα 

*
Καλά σε αυτή τη περίπτωση είναι ένα ζήτημα  θα είναι η πρακτική σημασία της ύπαρξης 2-3 ή 13 νόμων που θα καταργούν  το μνημόνιο, μήπως το να σκοτώσουμε το θεριό καλύτερα? Δε νομίσω Τάκη, ένας νόμος αρκεί. Η ύπαρξη παραπάνω της μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας  απλά θα αποσκοπεί στην διασπάσει του φερόμενου ως αντιμνημονιακού μετώπου με δικαιολογίες του στιλ, ‘καλά τότε και εγώ δε θα ψηφίσω το νόμο σου αφού λες πως και εσύ μετά δε  θα ψηφίσεις τον δικό μου και πώς να το κάνεις καψερέ αφού αν ψηφίσεις μετά τον δικό σου, το δικό μου νόμο, αυτόματα θα έχεις καταργήσει τον δικό σου νόμο που θα έχεις πριν ψηφίσει  και μετά, αν ψηφίσεις τρίτο νόμο για το ίδιο θέμα αυτόματα θα έχεις καταργήσει τον αυτόν που είχες ψηφίσει πριν, και μετά… έρεε, έλεος με αυτό το γαϊτανάκι, λύγο σεβασμό στη φύση και στα νεύρα μας. Τόσο χαρτί τζάμπα. Έχουν αυτό το κουσούρι οι νόμοι, πρέπει να καταναλώνεις  αυστηρά πάντα τον ποιο… ‘φρέσκο ‘, όχι τον καλύτερο. Άσε που αν αρχίσει αυτό το γαϊτανάκι που περιέγραψα στο τέλος θα ξανά βρεθούμε με κανένα μνημόνιο…
Αλλά τι παράλογα, τι τρελά πράγματα είναι αυτά που λέω, ποιος θα τολμήσει στις σημερινές συνθήκες να αρχίσει ένα τέτοιο γαϊτανάκι?
Ο Παπαδημούλης   ίσως?
Τέλος πάντων η πρωτοβουλία αρέσει δεν αρέσει, ανήκει στο ΚΚΕ, κάθε τι άλλο σκοπό θα έχει να σαμποτάρει.

Καταγράφηκε

APO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 21, 2012, 16:46:54 pm »

Το ποιο πάνω αυστηρό πλαίσιο που προσπαθώ να θέσω, τρομάρα μου, θέλω να ξεκαθαρίσω πως αφορά κόμματα και τα στελέχη τους ή όσους θα θελήσουν να αναπαράγουν εδώ τις θέσεις τους για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Δεν αφορά σε καμία περίπτωση,  τους υπόλοιπους, τους απλούς, σύνθετους , πολυμορφικούς, ψηφοφόρους,  φίλους και οπαδούς κομμάτων, αγανακτισμένους, αναποφάσιστους ανέντακτους ή κάτι άλλο που θα θελήσουν να εκφράσουν εδώ για το συγκεκριμένο προσωπική άποψη.
 Στόχος είναι να μη δημιουργηθούν παρανοήσεις σχετικά με τη θέση των κομμάτων. Για εμάς τους από κάτω δε βλέπω το λόγο να μην είμαστε μπερδεμένοι….

Φφφφφφφ… τα είπα όλα? Τρελός πολυλογάς είμαι ρε γμτ…

http://www.youtube.com/watch?v=YFfCxGKFFQA
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 21, 2012, 16:53:53 pm από APO »
Καταγράφηκε

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 23, 2012, 19:05:00 pm »

νομιζω οτι με αυτο το σχεδιο νομου το ΚΚΕ,θετει πλεον ξεκαθαρα τον ΣΥΡΙΖΑ προ των ευθυνων του
Σημερα το πρωι σε ερωτηση δημοσιογραφου προς βουλευτινα του Συριζα αν θα υπερψηφισει αυτο το σχεδιο
η βουλευτης απαντησε....μονο αν δεν θιγει στο ελαχιστον την παραμονη μας στο ευρω
Απαντηση που επιδεχετε πολλες ερμηνειες,και συμπερασματα
Ειναι μερες τωρα που προσπαθω να ξεκαθαρισω ποιο ειναι το πολιτικο προγραμμα του Συριζα,εκει που παω να βγαλω ενα συμπερασμα,την επομενη μερα ξαναμπερδευομε....
ειλικρινα μιλω,και δεν κανω πολεμικη στον Συριζα,τουλαχιστον με αυτη την αναφορα μου
Καταγράφηκε

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 24, 2012, 00:20:00 am »

Κυριάκο η πολεμική γενικά δεν είναι κακή, αρκεί να είναι με πραγματικά επιχειρήματα. Στην πολιτική τίποτα δεν χαρίζεται. Είναι όχι μόνο ανεκτό, αλλά αναγκαίο να υπάρχει η πολεμική με την έννοια της πολιτικής κριτικής. Είναι δουλειά κάθε κόμματος να κάνει κριτική σε κάποιο άλλο. Αρκεί να γίνεται πάνω στις θέσεις και τις δράσεις κάθε κόμματος για τα διάφορα θέματα και να μην είναι κοκορομαχίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ γενικά σε αυτές τις εκλογές, όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει. Απλά η οργή του κόσμου για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι τόσο μεγάλη και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις πρόσφατες εκλογές, προβάλλει ως το κόμμα που έχει πιθανότητες να γίνει Κυβέρνηση και να τους πετάξει στο καναβάτσο. Έτσι ο πολύς κόσμος δεν κοιτάζει καν τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και κατά πόσο είναι εφικτά. Θα τον ψηφίσει απλά για να φύγουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Βέβαια στην πολιτική δεν μπορείς να μείνεις χωρίς κυβέρνηση, οπότε δεν έχει σημασία μόνο ποιους διώχνεις, αλλά και ποιον-ποιους θα φέρεις.  Πρέπει η κουβέντα να πάει στο θέμα: "τι γίνεται στις 18 Ιουνίου" και όχι στο τι γινόταν τα προηγούμενα 3 χρόνια. Ξέρουμε τι γινόταν τα τελευταία χρόνια και δεν μας αρέσει. Τι θέλουμε όμως για τη συνέχεια; Σε αυτή την κουβέντα το πλεονέκτημα νομίζω πως το έχει το ΚΚΕ, αλλά στην επικοινωνιακή του τακτική δεν το έχει αξιοποιήσει όσο θα έπρεπε.
Καταγράφηκε

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 24, 2012, 09:25:45 am »

πριν απο λογο στο μεγγα ο Αλεξης Μητροπουλος του ΣΥΡΙΖΑ ερωτηθεις απο τον Οικονομεα ,στο αν θα υποστηριξει το σχεδιο νομου του ΚΚΕ ,ξεκαθαρισε οτι ενεργειες
που θα εμπεριεχουν εστω και στο ελαχιστο τον χαρακτηρα της (μονομερους) καταγκελιας δεν θα γινουνε δεκτες,μια προγευση της τυχης που θα εχει μια συγκεκριμενη προταση ενος κομματος μεσα στα ((αντιμνημονιακα) πλαισια οπως θελουν να λενεαυτοι που βαλανε την ταμπελα ((αντιμνημονιακος) στον αγωνα τους....
Η καλη μερα απο το πρωι φαινετε.και εδω ειναι ακομα βαθεια χαραματα....
Καταγράφηκε

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 25, 2012, 10:04:49 am »

Χθες ο Δραγασάκης ήταν ακόμα πιο ξεκάθαρος. Θα γίνει λέει πολιτική καταγγελία του μνημονίου. Φέξε μου και γλίστρησα, δηλαδή.
Καταγράφηκε

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 25, 2012, 10:21:07 am »

Χθες ο Δραγασάκης ήταν ακόμα πιο ξεκάθαρος. Θα γίνει λέει πολιτική καταγγελία του μνημονίου. Φέξε μου και γλίστρησα, δηλαδή.
αναρωτιεμε,αν μεχρι της 16 Ιουνιου θα εχουν ακομα την ταμπελα ((αντιμνημονιακο κομμα)) εξω απο το μαγαζι,η θα την εχουν αντικαταστησει με κατι ποιο αρεστο...... στην ευρωπαικη κουλτουρα
Καταγράφηκε

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
Καταγράφηκε

Στο galop.gr θα βρείτε δημοσκοπήσεις, ψηφοφορίες, σφυγμομετρήσεις, γκάλοπ ... όπως κι αν το πει κανεις, η ουσία είναι ότι εδώ η γνώμη σας μετράει! Ψηφίστε και κερδίστε δώρα μέσα από τους μηνιαίους διαγωνισμούς. Πάρτε μέρος στις συζητήσεις και εκφράστε τη γνώμη σας. Καλή περιήγηση!