Galop.gr Virtual Community

Εδώ η γνώμη σου μετράει
  • Νοεμβρίου 15, 2024, 11:57:19 am *
  • Καλώς ορίσατε, επισκέπτης
Please login or register.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση του Μνημονίου

Είστε υπέρ ή κατά της πρότασης νόμου που θέλει να υποβάλει το ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου;
Chart
Ψήφισαν: 1571 / Δείτε τι ψήφισαν: Οι επισκέπτες | Τα μέλη | Όλοι μαζί

Είστε υπέρ ή κατά της πρότασης νόμου που θέλει να υποβάλει το ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου;
Chart

Chart

Chart

Υπέρ - 1073 (68.3%)
Κατά - 368 (23.42%)
Δε ξέρω / Δεν απαντώ - 130 (8.27%)
Ψήφισαν: 1571

[Επιλέξτε τον παρακάτω κώδικα], αντιγράψτε τον και επικολήστε τον (ως html) στο blog ή στο site σας!

<table> <tr> <td> <div class="my_poll_header"><h4><a href="https://www.galop.gr/index.php?topic=2240">Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση του Μνημονίου</a></h4><span> Είστε υπέρ ή κατά της πρότασης νόμου που θέλει να υποβάλει το ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου; </span></div><br /><br /> <form action="https://www.galop.gr/index.php?action=vote;topic=2240.0;poll=2131" method="post" accept-charset="UTF-8" style="margin: 0px;"> <table> <tr> <td colspan="2"> <input type="radio" name="options[]" id="options-0" value="0" class="check" /> <label for="options-0">Υπέρ</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-1" value="1" class="check" /> <label for="options-1">Κατά</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-2" value="2" class="check" /> <label for="options-2">Δε ξέρω / Δεν απαντώ</label><br /> </td> <td valign="bottom" style="padding-left: 15px;"> </td> </tr><tr> <td colspan="2"><input type="submit" value="Αποστολή ψήφου" /></td> </tr> </table></form> </td> </tr> </table>
Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Τα αποτελέσματά της δεν αντιπροσωπεύουν την κοινή γνώμη ή το σύνολο των χρηστών του Internet αλλά μόνο τις γνώμες των επισκεπτών του Galop.gr που επέλεξαν να ψηφίσουν.
Η ψηφοφορία έληξε: Ιανουαρίου 02, 2013, 13:21:31 pm
Τελευταίες 20 ψήφοι
ΚατάΔεκεμβρίου 29, 2012, 21:59:40 pm
ΥπέρΔεκεμβρίου 18, 2012, 01:37:46 am
ΥπέρΝοεμβρίου 06, 2012, 00:55:27 am
ΥπέρΝοεμβρίου 02, 2012, 17:21:21 pm
ΥπέρΟκτωβρίου 21, 2012, 23:29:46 pm
ΥπέρΟκτωβρίου 21, 2012, 19:46:44 pm
Δε ξέρω / Δεν απαντώΟκτωβρίου 21, 2012, 19:00:47 pm
ΥπέρΟκτωβρίου 17, 2012, 13:11:45 pm
ΥπέρΟκτωβρίου 15, 2012, 23:16:15 pm
ΚατάΟκτωβρίου 12, 2012, 18:37:57 pm
ΥπέρΟκτωβρίου 01, 2012, 20:47:22 pm
ΥπέρΣεπτεμβρίου 21, 2012, 09:20:31 am
ΥπέρΑυγούστου 19, 2012, 03:00:37 am
ΥπέρΑυγούστου 18, 2012, 18:02:42 pm
ΥπέρΑυγούστου 17, 2012, 15:59:32 pm
ΥπέρΙουλίου 18, 2012, 17:17:28 pm
ΥπέρΙουλίου 18, 2012, 16:50:48 pm
ΚατάΙουλίου 18, 2012, 14:11:38 pm
ΚατάΙουλίου 18, 2012, 14:05:34 pm
ΚατάΙουλίου 18, 2012, 14:00:11 pm

Αποστολέας Θέμα: Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση του Μνημονίου  (Αναγνώστηκε 11334 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

APO

• Πλήρες μέλος
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
    • Προφίλ

To KKE γνωστοποίησε την πρόθεσή τoυ να καταθέσει στην επόμενη Βουλή «σχέδιο νόμου που θα καταργεί το Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις της χώρα». Συμφωνείτε;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 21, 2012, 00:44:49 am από Dr_Michael »
Καταγράφηκε
Tags:

Alphecca

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 18, 2012, 09:27:39 am »

Έτσι απλά? Καταργεί το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις? Και τα λεφτά που θεωρητικά πήραμε από τις δανειακές συμβάσεις θα τα επιστρέψουμε? Και την επόμενη μέρα της κατάργησης του μνημονίου τι θα γίνει ακριβώς, μας είπαν από τον Περισσό ή δεν ξέρουν? Έχουν κάποιο σχέδιο?
Μέχρι να έχω όλη την εικόνα "Δεν ξέρω" αν συμφωνώ!
Καταγράφηκε

Si vis vitam para mortem

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 18, 2012, 09:39:25 am »

Οποιοσδήποτε νόμος, συμφωνία κλπ μπορεί να καταργηθεί με απόφαση της Βουλής. Η πρόταση νόμου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Προσωπικά εκτιμώ οτι μετά τις εκλογές θα έχουμε Κυβέρνηση, η οποία προεκλογικά έταζε κατάργηση του μνημονίου. Θα είναι το πρώτο crash test για να αποδείξει οτι αυτό που έταζε δεν ήταν απλά προεκλογικά ψεμματάκια.

Περιμένω με πολύ ενδιαφέρον τις δικαιολογίες που θα σκαρφιστούν κάποιοι για να μην ψηφιστεί η συγκεκριμένη πρόταση.
Καταγράφηκε

Alphecca

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 18, 2012, 09:51:56 am »

Ηλία συμφωνώ με το ότι θα είναι crash test για τα αντιμνημονιακά κόμματα. Αν και όπως και συ, περιμένω μετεκλογική κωλοτούμπα. Θα δούμε! Για πότε το βλέπουν να κατεβάζουν το σχέδιο? Άμεσα? Δεν υποτίθεται ότι πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε κάποια πράγματα (προϋποθέσεις ανάπτυξης κλπ) ώστε να πάμε σε αποχώρηση από ΕΕ και ΟΝΕ? Ή μήπως η κατάργηση του μνημονίου δεν θα μας οδηγήσει εκεί?
Και αυτή θα είναι η δικαιολογία των αντιμνημονιακών, αλλά συνάμα φιλοευρωπαϊκών, δυνάμεων. Ότι η ψήφιση ενός τέτοιου νόμου θα μας οδηγήσει στην έξοδο, κάτι που ρητά έχουν δηλώσει πως δεν επιθυμούν.
Το σχέδιο νόμου τι προβλέπει για ανάπτυξη και για την επόμενη μέρα? Γιατί έτσι σκέτο μου φαίνεται απλά ψηφοθηρικό...
Καταγράφηκε

Si vis vitam para mortem

Διόδωρος

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 18, 2012, 13:18:18 pm »

Φυσικά και όχι. Από το μνημονίο πρέπει να απαγκιστρωθούμε. Εμείς ως "Εθνική Ελπίδα" πιστεύουμε πως λύση είναι η πρόταση των 7 Σκανδιναβικών χωρών. Αν οι 7 χώρες θέλουν ακόμα να συνεργαστούν μαζί μας τότε δεχόμαστε την λύση και καταργούμε δια νόμου τις συμβάσεις. Είμαστε Έλληνες. Είμαστε κατά των μνημονίων. Τα θεωρούμε ξεπούλημα και εκτέλεση της Πατρίδος και τα μέτρα του παγιδεύουν την Ελλάδα. Δημιουργούν δε κύκλους ύφεσης, μειωμένων κρατικών εσόδων, διαρκώς αυξανομένων ελλειμμάτων, σκληρότερων μέτρων που με την σειρά τους οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση και παραλύουν κάθε οικονομική δραστηριότητα.

Κάθε απότομη κίνηση μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.
Καταγράφηκε

APO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 19, 2012, 00:45:23 am »

Το βίντεο από τη σχετική ανακοίνωση της Αλέκας Παπαρήγα την προηγούμενη Κυριακή μπροστά από το προεδρικό :
http://www.youtube.com/watch?v=clsP0k1TyXo&feature=plcp
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 19, 2012, 01:28:02 am από APO »
Καταγράφηκε

APO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 19, 2012, 01:26:27 am »

Έτσι απλά? Καταργεί το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις? Και τα λεφτά που θεωρητικά πήραμε από τις δανειακές συμβάσεις θα τα επιστρέψουμε? Και την επόμενη μέρα της κατάργησης του μνημονίου τι θα γίνει ακριβώς, μας είπαν από τον Περισσό ή δεν ξέρουν? Έχουν κάποιο σχέδιο?
Μέχρι να έχω όλη την εικόνα "Δεν ξέρω" αν συμφωνώ!

Όχι έτσι απλό δεν είναι, πάντως είναι απαραίτητο, αναγκαίο προκομμένου να εκφραστεί το πάνω από 60% των ελλήνων  που ψήφισαν και ψήφισαν ενάντια στο μνημόνιο. Νόμος καταργείτε με άλλο νόμο. Ούτε με διακηρύξεις , ούτε με επιστολές, ούτε με αφίσες, συνεντεύξεις , τηλέφωνα. Ξέρεις είναι κάτι που συμβαίνει στη δημοκρατία, όπου αυτή υπάρχει, το να γίνετε σεβαστή η απόφαση της πλειοψηφίας, διαφορετικά υπάρχει χοντρό πρόβλημα, άσε δε σου λέω τίποτα… Η πρωτοβουλία που πήρε το ΚΚΕ και ανακοινώθηκε από τη γ.γ. της κεντρικής του επιτροπής Αλέκα Παπαρήγα την περασμένη Κυριακή(14 Μαΐου 2012)  όταν βγήκε από το προεδρικό μέγαρο  αυτό έχει σαν πρώτο στόχο, νομίζω πως είναι προφανές. Μπορεί από τη βουλη που προέκυψε  με βάση  τις εκλογές στις 6 Μαΐου  να μην είχαμε ακόμη (τότε, την στιγμή της ανακίνησης)  κυβερνητική πολυψήφια  αλλά το ΚΚΕ  έκανε  την  απλή διαπίστωση , τότε, (ο σχηματισμός ή όχι κυβέρνησης δεν είχε οριστικά κριθεί) πως τα φερόμενα ως αντιμνημονιακά κόμματα, μεσα στη βουλη είχαν την πλειοψηφία με 151 βουλευτές. Μάλιστα ακόμη και αν η σχετική πρόταση νόμου από τις συνθήκες δεν έφτανε να συζητηθεί  στη παρούσα βουλή (αυτή με βάση τις εκλογές της 6ης Μαΐου ), όπως και τελικά συνέβη, στη βουλη που θα προκύψει μετά από νέες εκλογές τον Ιούνιο οι φερόμενες ως αντιμνημονιακές δυνάμεις –αυτές που είναι η συντριπτική πλειοψηφία μεσα στην κοινωνία -πέρα από το πάνω από το  από 60% + που ψήφισε αντιμνημονιακά, η εικόνα που έχω είναι πως και η ακόμη ποιο συντριπτική πλειοψηφία αυτών που επέλεξαν την απόχη διαφωνούν με το μνημόνιο-θα είχαν αυξημένη σε σχέση και με αυτή από  τις εκλογές της 6ης Μαΐου, κοινοβουλευτική  παρουσία.
Αν θες τη γνώμη μου θέλει και άλλα πράγματα, πρωτοβουλίες από τα κάτω τα λέμε, όπως για παράδειγμα την κλαδική σύμβαση που πάλεψαν και πετυχαν οι εργαζόμενοι στο κλάδο γάλακτος τροφίμων και ποτών, που μεσα από την ομοσπονδία τους και μεσα στη χαμό που συμβαίνει γύρο μας να μην μειωθούν οι αποδοχές τους, να μην υπάρχει άγρια εκμετάλλευση στα νέα παιδιά που μπαίνουν να εργαστούν στο κλάδο με αποδοχές επίπεδου χαρτζιλικιού δεκαπεντάχρονου και άλλα.
Το ΚΚΕ έχει μιλήσει ξεκάθαρα για μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο από την Ε.Ε. (όχι από την ευρωπαϊκή ήπειρο, αυτό είναι ακόμη τεχνικά ανέφικτο, το είδα πέρυσι στο ‘ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΟΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ’ στο MEGA,  http://www.youtube.com/watch?v=EUQ7hwMpkFA&feature=related   
μετά το 22:00, αλλά εκείνο είναι απλά καρτούν και τέλος πάντων ας σταματήσουν κάποια παράσιτα και τα τσιράκια τους να λένε πως θα βγούμε από την Ευρώπη )  ΜΕ λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία. Τώρα αν θες λεπτομέρειες που αντικειμενικά δε θα χωρέσουν εδώ μεσα , έχουν τυπώσει τόνους με υλικό που αναλύει τις θέσεις τους και δόξα τω Θεώ, το ιντερνέτ είναι πολύ βολικό εργαλείο για όποιον θέλει να μάθει. Επίσης είναι φοβερό εργαλείο και για αυτόν που δε θέλει να μάθει, αλλά σαν σουπιά να αφήσει το μελάνι του θολώνοντας τα νερά . Να, μια καλή πυγή για να μάθεις τις απόψεις και τις θέσεις του ΚΚΕ  :  http://www.kke.gr
Αν δε ξέρεις όπως λες και για αυτό δε συμφωνείς,  απλά μάθε .
Τώρα σχετικά με τη συγκεκριμένη πρόταση και επειδή το ΚΚΕ δεν έχει τα μυαλά πάνω από το κεφάλι,  δεν έχει την απαίτηση  από κανένα μεσα στη βουλή  να συμφωνήσει με  τη πολιτική του, ούτε καν σε δυο ή πέντε ή επτά σημεία . απλά στη κατάργηση του μνημονίου. Θεωρητικά συμφωνούν  ήδη σε αυτό. Ε, ιδού  η Ρόδος, ιδου και το πήδημα. Ναι το πήδημα ! Ξέρεις αυτό που προτείνει είναι τυπική κοινοβουλευτική διαδικασία …
Τώρα αν εσύ θες να ταυτιστείς με την άποψη Κώστα Μητσοτάκη που είχε πει σχετικά πρόσφατα ‘οι τράπεζες μας περνούν δύσκολες ώρες.’ Και οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές και οι μεγαλέμποροι λέω εγώ, όλοι αυτοί δηλαδή που με μια λέξη αποκαλούμε φτωχολογιά. Αν λοιπών ταυτίζεσαι με αυτό που εκφράζει ο βρικόλακας ε, ένταξη… Ξέρεις η Κρήτη εκτός από πολύ καλό λάδι, χόρτο’,…… , παράγει ξέρεις… και πολύ καλό ΞΥΔΙ !
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 19, 2012, 01:31:54 am από APO »
Καταγράφηκε

APO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 19, 2012, 01:38:13 am »

Φυσικά και όχι. Από το μνημονίο πρέπει να απαγκιστρωθούμε. Εμείς ως "Εθνική Ελπίδα" πιστεύουμε πως λύση είναι η πρόταση των 7 Σκανδιναβικών χωρών. Αν οι 7 χώρες θέλουν ακόμα να συνεργαστούν μαζί μας τότε δεχόμαστε την λύση και καταργούμε δια νόμου τις συμβάσεις. Είμαστε Έλληνες. Είμαστε κατά των μνημονίων. Τα θεωρούμε ξεπούλημα και εκτέλεση της Πατρίδος και τα μέτρα του παγιδεύουν την Ελλάδα. Δημιουργούν δε κύκλους ύφεσης, μειωμένων κρατικών εσόδων, διαρκώς αυξανομένων ελλειμμάτων, σκληρότερων μέτρων που με την σειρά τους οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση και παραλύουν κάθε οικονομική δραστηριότητα.

Κάθε απότομη κίνηση μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Μια αιωνιότητα και μια μέρα .
                        Θοδωρής Αγγελόπουλος

Όχι δε βλέπω τέτοια, λατρεύω τον αμερικανικό κινηματογράφο αυτόν με τα μπαμ, τα ‘τα τα τα τα’, καμπουυυμ, τα ‘ιου ιου ιου’, ζιπ ζιπ ζιπ, βρουμμ βρουμ βρουμ και τέτοια αλλά και εσύ ρε Διόδωρε  μεσα σε μια παράγραφο και μια πρόταση, κατάφερες να με  μπερδέψεις. Τελικά ρε παιδάκι μου για να το καταλάβω και εγώ ο μπουνταλάς είσαι υπέρ ή κατά της σχετικής πρότασης του ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου, με μια λέξη γιατί θα μπερδευτώ.

Καταγράφηκε

APO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 19, 2012, 01:40:02 am »

Διόδωρε σε βλέπω  πραγματικά με εξαιρετική συμπάθεια. Εκεί που είσαι ήμουν . Φώναζα και εγώ ‘ψωμί και ελιά και Κώτσο βασιλια’.
Καταγράφηκε

Alphecca

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 19, 2012, 09:08:11 am »

Αγαπητέ APO, ελπίζω ότι ο χαρακτηρισμός "σουπιά", με τα παρελκόμενά του να μην πάει σε μένα, αν πάει πές το μου να ξέρω αν και που θα δίνω σημασία στο εξής.
Νομίζω ότι ήταν σαφές αυτό που είπα ότι δλδ "μέχρι να έχω όλη την εικόνα "δεν ξέρω" αν συμφωνώ". Που σημαίνει ότι μέχρι να μάθω ακριβώς το σχέδιο νόμου η απάντησή μου είναι "Δεν ξέρω" στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση. Μάθε λοιπόν να διαβάζεις και μην είσαι εμπαθής απέναντι σε όποιον δεν συμφωνεί πολιτικά μαζί σου ή έστω εκφράζει μια απορία πάνω στα λεγόμενα του αρχηγού σου...Δεν είπα ποτέ ότι "Δεν συμφωνώ", όπως κακώς το μετέφρασες μέσα στο μυαλό σου...
Πάλι με παραπέμπετε σε site του ΚΚΕ. Δεν μπορούμε δλδ να συζητήσουμε μεταξύ μας? Άποψη δεν έχεις εσύ? Δεν θέλω να ακούσω και να διαβάσω όμορφα λόγια πολιτικών, τους βαρέθηκα. Δεν μπορείς εσύ με απλά λόγια να μου πεις πιο ακριβώς είναι το πλάνο του ΚΚΕ για την επόμενη μέρα, όπως το αντιλαμβάνεσαι? Έχω εκφράσει ανοιχτά ότι είμαι, υπό προϋποθέσεις, υπέρ της εξόδου από ευρώ κλπ. Δεν θέλω όμως να γίνω Κίνα και Β. Κορέα. Πιστεύω λοιπόν (και το έχω ξαναπεί) ότι πρώτα πρέπει να εξασφαλίσουμε μια ισχυρή οικονομία (ή έστω τις προϋποθέσεις που θα μας οδηγήσουν σε αυτή το συντομότερο δυνατόν) και έπειτα να το κουνήσουμε το μαντήλι. Δεν συμφωνείς με αυτό? Η απορία μου είναι αν το ΚΚΕ έχει σκεφτεί το πότε θέλει να βγούμε από την ΟΝΕ και τι θα συμβεί την επόμενη μέρα.
Μιας και παίζεις το site του ΚΚΕ στα δάχτυλα και δεν θέλεις να μου απαντήσεις εσύ δώσε μου ένα direct link να διαβάσω αυτά τα πράγματα, να μου γλιτώσεις και λίγο χρόνο.
Τα άλλα περί δρακουμέλ κλπ τα αφήνω ασχολίαστα, σε λίγο θα μου πείς ότι είμαι και τραπεζίτης...
Καταγράφηκε

Si vis vitam para mortem

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 19, 2012, 11:10:33 am »

Alphecca αν θες τη γνώμη μου η πρόταση δεν θα ψηφιστεί. Λογικά η πρόταση θα κατατεθεί μετά τις νέες εκλογές. Αυτή τη στιγμή η Βουλή δεν λειτουργεί. Πιστεύω πως ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Κυβέρνηση θα βρει κάποιες δικαιολογίες για να την καταψηφίσει. Συμφωνώ οτι από μόνη της η καταγγελία, χωρίς μια σειρά άλλα μέτρα, κάποια από τα οποία έχω αναφέρει και σε άλλα θέματα όχι μόνο δεν θα προσφέρει τίποτα, αλλά μπορεί να δημιουργήσει και σημαντικά προβλήματα, ίσως να είναι και καταστροφική.
Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ περιλαμβάνει και όλα αυτά τα μέτρα που θα δώσουν την καλύτερη δυνατή για την πλειοψηφία του κόσμου λύση. Δηλαδή κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, ταχεία ανάπτυξη της εσωτερικής παραγωγής (αγροτικής, βιομηχανικής κλπ), βαθιές τομές (επαναστατικές θα έλεγα) σε οικονομία και πολιτικό σύστημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμμένος μιλάνε για υποτιθέμενη καταγγελία του μνημονίου αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα όπως είναι και παραμένοντας στην Ε.Ε. και την Ο.Ν.Ε. Κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο. Οπότε μετά τις εκλογές θα έχουν δύο επιλογές. Είτε θα κάνουν κωλοτούμπα στο θέμα του μνημονίου και θα ψάχνουν δικαιολογίες και ψιλοαλλαγές αντικαθιστώντας πχ το τέλος ακινήτων με κάποιον άλλο φόρο, χωρίς ουσιαστική διαφορά για τον κόσμο, είτε αν κάνουν καταγγελία του μνημονίου έχοντας την αυταπάτη οτι θα παραμείνουμε στην ΟΝΕ, και νομίζοντας οτι τη φέρανε στη Μέρκελ, τότε θα μας οδηγήσουν σε μια ολοκληρωτική καταστροφή. Στους φίλους μου λέω την παρακάτω ιστορία:
Μπαίνουν τρεις φίλοι σε ένα εστιατόριο, το οποίο έχει την φήμη του πολύ καλού, αλλά ακριβού εστιατορίου. Μπαίνοντας διαπιστώνουν οτι το καλό εστιατόριο δεν φαίνεται και τόσο καλό. Βρώμικο, με κακής ποιότητας φαγητά (όμως εκεί είναι όλος ο "καλός" κόσμος"). Ο ένας φίλος (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) λέει, τι να κάνουμε θα καθίσουμε να φάμε και ας πληρώσουμε όλο το μηνιάτικο μας για το φαγητό, γιατί εδώ βρίσκονται όλοι οι ισχυροί και για να συναναστραφούμε μαζί τους πρέπει να πληρώσουμε το τίμημα. Ο 2ος (ΚΚΕ) λέει, πάτε καλά; θα πεινάσουμε όλο το μήνα για να φάμε σε αυτό το βρώμικο μέρος, αυτό το κακό φαγητό και να συναναστραφούμε με αυτούς τους πετυχημένους, αλλά ανήθικους ανθρώπους; Πάμε σπίτι μας και θα αγοράσουμε υλικά να μαγειρέψουμε μόνοι μας, για να έχουμε και όλο το μήνα να τρώμε. Ο τρίτος (Καμμένος-ΣΥΡΙΖΑ) λένε, λοιπόν θα καθίσουμε να φάμε και δεν θα πληρώσουμε και τίποτα. Και αν πουν τίποτα θα τους πούμε, σιγά το φαγητό που θέλετε να πληρώσουμε κι όλας. Ακολουθώντας τον τρίτο δρόμο θα έχεις την ικανοποίηση οτι έφαγες, αλλά όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού, θα τις αρπάξεις από την ασφάλεια του μαγαζιού (αυτά τα μαγαζιά πάντα έχουν ασφάλεια), θα σε βάλουν να πλύνεις τα πιάτα και μετά θα σε πετάξουν ξυλοφορτωμένο, απένταρο και με σχισμένα ρούχα, με τις κλωτσιές στο δρόμο. Έτσι τα βλέπω εγώ τα πράγματα.
Καταγράφηκε

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 19, 2012, 11:15:47 am »

Στην περίιπτωση μας το πλύσιμο των πιάτων, ή το ξυλοφόρτωμα στην πραγματικότητα θα είναι μέτρα, τα οποία θα είναι τραγικά για τους Έλληνες. Δεν θέλω να πω υποθετικές λεπτομέρες (να αναλύσω τι εργαλεία πίεσης έχουν δηλαδή οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις), για να αποφύγουμε την καλλιέργεια του φόβου. Ωστόσο βιώνουμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη με τρομερούς κινδύνουν για τον πολύ κόσμο. Δεν καταλαβαίνουν κάποιοι οτι δεν υπάρχει περιθώριο για ψεύτικα ταξίματα και αερολογίες. Δεν ζούμε στο 1981, αλλά στο 2012. Να μην ξεχνάνε οτι ο κόσμος πλέον δεν έχει υπομονή. Όσο εύκολα τους ανεβάζει, τόσο εύκολα μπορεί να τους κατεβάσει κι όλας.
Καταγράφηκε

Dr_Michael

• Ιδρυτής του Galop.gr
  • Διαχειριστής
  • Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 19, 2012, 11:24:35 am »

Να ρωτήσω κάτι: Έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοια πρόταση; Κάτι τέτοιο ακούγεται.

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 19, 2012, 11:34:54 am »

Επίσημη πρόταση νόμου δεν έχει κάνει κανένας, γιατί δεν λειτουργεί η Βουλή. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να καταθέσει πρόταση νόμου. Η Παπαρρήγα στη συνέντευξη ανέφερε οτι μετά τις εκλογές το ΚΚΕ θα καταθέσει πρόταση νόμου για κατάργηση του μνημονίου. Από το ΣΥΡΙΖΑ κάποια στελέχη του μιλούν για κατάργηση, κάποια όχι για μονομερή κατάργηση, αλλά για διαπραγμάτευση. Ο Τσίπρας σε κάποιες συνεντεύξεις στο εσωτερικό ψέλλισε τη λέξη κατάργηση, στο εξωτερικό όμως λέει το μνημόνιο απονομιμοποιήθηκε πολιτικά από τον ελληνικό λαό, ελάτε να διαπραγματευτούμε από την αρχή.  Γενικά νομίζω πως στην προσπάθεια να πάρει την πλειοψηφία προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πάντες. Κάτι δηλαδή που έκαναν εδώ και 38 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η διαφορά είναι οτι τώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για αστειάκια.
Καταγράφηκε

Dr_Michael

• Ιδρυτής του Galop.gr
  • Διαχειριστής
  • Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 19, 2012, 12:10:58 pm »

Επίσημη πρόταση νόμου δεν έχει κάνει κανένας, γιατί δεν λειτουργεί η Βουλή. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να καταθέσει πρόταση νόμου. Η Παπαρρήγα στη συνέντευξη ανέφερε οτι μετά τις εκλογές το ΚΚΕ θα καταθέσει πρόταση νόμου για κατάργηση του μνημονίου. Από το ΣΥΡΙΖΑ κάποια στελέχη του μιλούν για κατάργηση, κάποια όχι για μονομερή κατάργηση, αλλά για διαπραγμάτευση. Ο Τσίπρας σε κάποιες συνεντεύξεις στο εσωτερικό ψέλλισε τη λέξη κατάργηση, στο εξωτερικό όμως λέει το μνημόνιο απονομιμοποιήθηκε πολιτικά από τον ελληνικό λαό, ελάτε να διαπραγματευτούμε από την αρχή.  Γενικά νομίζω πως στην προσπάθεια να πάρει την πλειοψηφία προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πάντες. Κάτι δηλαδή που έκαναν εδώ και 38 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η διαφορά είναι οτι τώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για αστειάκια.

Και όμως ισχύει:
http://www.protothema.gr/ekloges/article/?aid=198316

Στο galop.gr θα βρείτε δημοσκοπήσεις, ψηφοφορίες, σφυγμομετρήσεις, γκάλοπ ... όπως κι αν το πει κανεις, η ουσία είναι ότι εδώ η γνώμη σας μετράει! Ψηφίστε και κερδίστε δώρα μέσα από τους μηνιαίους διαγωνισμούς. Πάρτε μέρος στις συζητήσεις και εκφράστε τη γνώμη σας. Καλή περιήγηση!