Galop.gr Virtual Community

Εδώ η γνώμη σου μετράει
  • Νοεμβρίου 15, 2024, 17:38:32 pm *
  • Καλώς ορίσατε, επισκέπτης
Please login or register.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Αποστολέας Θέμα: Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012  (Αναγνώστηκε 8713 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 21, 2012, 18:01:20 pm »

Ομως εγω δεν παραδεχτηκα την νυχτα
http://www.youtube.com/watch?v=9Kzzf2b6Ipw&feature=related
δεν βαριεσαι....
το ιδιο ειναι
οταν δεν παραδεχεσαι την ((νυχτα)) δεν παραδεχεσαι και την ηττα
αλλωστε υπαρχει και αυτο στην στροφη του τραγουδιου....
τα σεβη μου
Καταγράφηκε
Tags:

trollamenos

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 21, 2012, 18:07:23 pm »

H τελευταια δημοσκοπηση απο την Λαρισα
http://www.larissanet.gr/

Χαθήκαμε αν οι νεοναζί παίρνουν 8% στη Λάρισα.. Αν και είχα δει παλιότερα ότι στις εκλογές του 77 η χουντική "Εθνική Παράταξις" είχε πάρει επίσης ένα τεράστιο ποσοστό. Νομίζω πάνω και απο 20%..
Καταγράφηκε

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #32 στις: Απριλίου 21, 2012, 18:34:03 pm »

H τελευταια δημοσκοπηση απο την Λαρισα
http://www.larissanet.gr/

Χαθήκαμε αν οι νεοναζί παίρνουν 8% στη Λάρισα.. Αν και είχα δει παλιότερα ότι στις εκλογές του 77 η χουντική "Εθνική Παράταξις" είχε πάρει επίσης ένα τεράστιο ποσοστό. Νομίζω πάνω και απο 20%..
κυτα τωρα....
το κολπο Κουβελη μαλλον δεν επιασε.ο μπαμπουλας αριστερα μαλλον ξεθωριαζει.τωρα ειναι η απειλη νεοναζιστες....
ψηφιστε εμαςω για να μην ανεβουν οι φασιστες...και κυτανε να το σεβιρουν και στις δημοσκοποισεις
Εγω ειμαι 100% σιγουρος οτι οι χιτλερικοι ΔΕΝ εχουν αυτα τα ποσοστα... και θα το δεις
Καταγράφηκε

APO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #33 στις: Απριλίου 21, 2012, 20:40:34 pm »

Για γέλια & για κλάματα… 

http://vathikokkino.com/2012/04/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-2/#more-27636

'Αριστερά'… βγαίνοντας !
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 21, 2012, 20:43:28 pm από APO »
Καταγράφηκε

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 21, 2012, 20:57:05 pm »

Πραγματικά μου κάνει εντύπωση ο συσχετισμός της δαμανάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Λες και η Δαμανάκη δεν ήταν βουλευτής του ΚΚΕ. Οπότε σύμφωνα με αυτά που λες ακόμα και το σημερινό ΚΚΕ είναι ο Πάγκαλος, ο Κύρτσος, ο Γεράκης και τόσοι και τόσοι που έχουν περάσει απο αυτό.. Αν είναι έτσι να το ξέρουμε για να ξέρουμε και τι κόμμα είναι το ΚΚΕ σήμερα. Όσο για το ποιος λέει συνειδητά ψέματα νομίζω είναι πασιφανές.
Ο Πάγκαλος από όσο γνωρίζω, ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΚΚΕ,  είχε υπάρξει μέλος οργάνωσης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς νομίζω. Για τον Κύρτσο το να υπάρξει κάποιος σε σχετικά νεαρή ηλικία για ένα μικρό διάστημα μέλος κάποιου πολιτικού κόμματος και μετά να αλλάξει πολιτικό προσανατολισμό είναι κάτι το συνηθισμένο και αποδεκτό. Στην περίπτωση της Δαμανάκη και πολλών άλλων είναι πολύ διαφορετικές περιπτώσεις. Δεν άλλαξε κάποιος παράταξη στα 20 του ή 25 του, αλλά αφού υπήρξε βουλευτής, και αρχηγός κόμματος. Αυτό ξέρεις είναι πολύ διαφορετικό. Είναι διαφορετικό ένας Δαπίτης πχ να το γυρίσει στην αριστερά και μετά από 20 χρόνια να έχει κάποιο πόστο σε ένα άλλο κόμμα και είναι διαφορετικό ο ίδιος άνθρωπος να είναι βουλευτής ή αρχηγός κόμματος και να μετά να πάρει μεταγραφή.
 Στο ΚΚΕ όσοι φύγαν, φύγαν μαζεμένοι το 91, γιατί υπήρξε μια πολιτική σύγκρουση. Η σύγκρουση του Μαρξισμού-Λενινισμού με τον ευρωκομμουνισμό και τη λεγόμενη ανανεωτική αριστερά. Το κομμάτι του ευρωκομμουνισμού και της ανανεωτικής αριστεράς από εκεί και πέρα συνενώθηκε και με τις υπόλοιπες δυνάμεις που είχαν φύγει δεκαετίες νωρίτερα και πορεύεται τελείως αυτόνομο. Εκείνη την περίοδο έφυγε και η Δαμανάκη και όλη η δήθεν σύγχρονη αριστερά.

Σε αυτή την αυτόνομη πορεία λοιπόν της ανανεωτικής αριστεράς ως Συνασπισμός, πλήθος στελέχη, βουλευτές μέχρι και πρώην πρόεδροι όπως η Δαμανάκη,ο Κωνσταντόπουλος,  ο Αδνρουλάκης, ο Μπίστης, ο Βούγιας, είτε προσχωρήσαν στο ΠΑΣΟΚ είτε στηρίξαν το ΠΑΣΟΚ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αν αυτό δεν σε ωθεί στο συμπέρασμα οτι ο Συνασπισμός και κατ' επέκταση ο Σύριζα (εκτός αν κάνω λάθος και ο Συνασπισμός δεν είναι η βασική δύναμη του Σύριζα) συγγενεύει πολιτικά με το ΠΑΣΟΚ τότε σε τι συμπέρασμα σε ωθεί;
Εσύ πιθανά να κατάλαβες οτι εγώ είπα πως η Δαμανάκη είναι στέλεχος του Σύριζα. Δεν είπα αυτό, αλλά λέω πως η πολιτική αντίληψη του Συν και του Σύριζα, είναι τέτοια που ιδεολογικά συγγενεύει με το χώρο του ΠΑΣΟΚ και έτσι ππολλά στελέχη του κατά καιρούς με μεγάλη ευκολία έκαναν το βήμα και ανέλαβαν θέσεις εξουσίας μέχρι και μέσα στην Ε.Ε. Αν επρόκειτο για 1-2 στελέχη θα ήταν μια απλή σύμπτωση, αλλά εδώ μιλάμε για διαρκή ροή βασικότατων στελεχών που κατευθύνθηκαν προς το ΠΑΣΟΚ, ενώ οι μέχρι πρότινως σύντροφοι σας της σημερινής ΔΗΜΑΡ δεν είχαν πρόβλημα να αμφιταλαντευτούν για το μνημόνιο και να δεσμευτούν πως θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτό.
Καταγράφηκε

minecraftarian

• Αρχάριο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #35 στις: Απριλίου 22, 2012, 00:24:27 am »

Συμφωνω και εγω με τον iliasthes.Γενικα ακουγεται απο πολλους για συνεργασια της αριστερας αλλα αυτο δεν γινεται για απλους πρακτικους λογους.Δεν ειναι μονο η εε ειναι ολοκληρο το ιδεολογικο πλαισιο.Το κκε ειναι μαρξιστικο κομμα,ενω στο συριζα υπαρχουν μελη του που δεν ειναι καν αντικαπιταλιστες και δεν ειναι κομμουνιστικο κομμα.Απο κει και περα κομματα τυπου ανταρσυας μπορει να ειναι κομμουνιστες αλλα δεν εχουν το μαρξιστικο-λενινιστικο κομματι του κκε.Η μονη μεγαλη συνεργασια που θα μπορουσε να γινει θεωρητικα ειναι συριζα-δημαρ.Βεβαια αποψη μου για την αριστερα οχι και το καλυτερο, καθως θα εχουμε ενα σχημα με νεοφιλελευθερες δεξιες μεχρι και κομμουνιστικες αποψεις.Ενα μπαχαλο που δεν θα οδηγησει πουθενα.

Το οτι δεν είναι κομμουνιστικό κόμμα ο Συριζα είναι αυτονόητο (αν ήταν δεν είχε λόγο ύπαρξης), αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό δεν αποκλείει τη συνεργασία. Υπάρχουν άλλοι λόγοι που η συνεργασία είναι αδύνατη. Ένα κομμουνιστικό κόμμα, υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον οποιονδήποτε, όποια ταμπέλα και αν έχει. Η ταμπέλα δεν έχει σημασία, αλλά η συμφωνία σε κάποια θεμελιώδη θέματα.

Όταν όμως σε θεμελιώδη ζητήματα δυο κόμματα έχουν τελείως αντίθετη άποψη, τότε η συνεργασία είναι πολιτικό ανέκδοτο. Το ΚΚΕ εδώ και δεκαετίες είναι το Κόμμα που πιο σταθερά και επιτακτικά από όλα, ζητάει την αποδέσμευση της Ελλάδας από την Ε.Ε. και έχει καταψηφίσει όλες τις συνθήκες που αφορούν την Ε.Ε. Αντίθετα ο Συνασπισμός και κατ' επέκταση και ο Σύριζα είναι ίσως το κόμμα που είναι απόλυτα υπέρ της Ε.Ε., περισσότερο και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Μην ξεχνάς οτι η σημερινή ελληνίδα επίτροπος στην Ε.Ε. υπήρξε αρχηγός του Συνασπισμού. Ο Συνασπισμός έχει υπερψηφίσει πολλές συμφωνίες της Ε.Ε. ενώ και εκεί που διαφωνούσε (πχ Άμστερνταμ), προτιμούσε να ψηφίζει παρών και όχι κατά, για να μην έρθει σε σύγκρουση με την πολιτική της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης. Η Ε.Ε. έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί στην παρούσα πολιτική συγκυρία ένα βασικό επιχείρημα εκβιασμού των Ελλήνων για την εφαρμοζόμενη λιτότητα είναι η παραμονή μας στην Ε.Ε. και το Ευρώ. Άρα όταν θέλεις να παραμείνεις στην Ε.Ε. και το Ευρώ, εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να κινηθείς ενάντια στο μνημόνιο.

Πως λοιπόν θα κυβερνήσουν από κοινού δύο πολιτικές δυνάμεις με τόσο θεμελιώδεις διαφορές; είναι απλό δεν μπορούν. Με το ένα χέρι θα υπογράφουν πχ μια κυβέρνηση και με το άλλο θα την διαλύουν αυτόματα. Δεν το ξέρουν αυτό στο Σύριζα; πιστεύω πως το ξέρουν, δεν είναι τόσο χαζοί. Η επιλογή να σηκώσουν αυτό το θέμα προεκλογικά έχει μόνο ψηφοθηρικό σκοπό και τίποτα άλλο. Για να πας ως κόμμα πέρα από ένα ποσοστό γύρω στο 10%, πρέπει να δώσεις στον κόσμο την προοπτική της εξουσίας, αυτή είναι η αλήθεια. Ο Σύριζα προσπαθεί να δώσει στους αναποφάσιστους, το κίνητρο της εξουσίας για να τον ψηφίσουν. Όμως αν το κίνητρο δεν βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα, αλλά σε συνειδητά ψέμματα, τότε μιλάμε για πολιτική απάτη και αλητεία.

Μπορεί ο Σύριζα να κερδίσει κάποιους ψήφους έτσι και να κάνει ένα καλό γι' αυτόν αποτέλεσμα, αλλά η αποκάλυψη της αλήθειας μετά τις εκλογές, πιστεύω οτι θα του γυρίσει μπούμερανγκ.

Εχεις δικιο σε αυτα που λες αλλα διαφωνω σε ενα πραγμα.Κομμουνιστικο κομμα αλλο περα του κκε με δυναμικη εννοειται οτι θα ηταν καλο να υπαρχει.Και αυτος ειναι ενας απο τους δυο λογους για αυτους που δεν υποστηριζουν το κκε.Δεν μπορεις να λες οτι τον κομμουνισμο θα τον φερει εναν κομμα.Κομμουνιστες ειναι και πολλοι αριστεροι εκτος κκε και αναρχικοι.Ο αλλος λογος ειναι η πολυ κλειστη δομη του κομματος που οσο και να λεει οτι τις αποφασεις τις βγαζουν τα μελη της ειναι γνωστο για να λεμε την αληθεια οτι αμα δεν μπεις στην ''γραμμη'' του κομματος εισαι αυτοματως ή εκτος ή περιθωριοποιημενος.Καλος ο μαρξισμος αλλα ο πλανητης δεν θα αλλαξει απαραιτητα με την βιβλο του κκε.Ειναι κριμα παντως ενα κομμα με ιστορια και που για μενα εχει προτεινει αψογη οικονομικη πολιτικη να εχει φτασει στο σημειο να γινεται γραφικο σε μερικες περιπτωσεις απο την συντηρητικη δομη του.
Καταγράφηκε

trollamenos

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #36 στις: Απριλίου 22, 2012, 00:59:37 am »

Για γέλια & για κλάματα… 

http://vathikokkino.com/2012/04/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-2/#more-27636

'Αριστερά'… βγαίνοντας !

Ευτυχώς τον διώξανε. Έχεις δίκιο.. λίγη προσοχή στο ποιοι μπαίνουν στις λίστες δεν θα έβλαπτε.
Καταγράφηκε

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #37 στις: Απριλίου 22, 2012, 01:07:46 am »

Ανοίγεις ένα πολύ μεγάλο θεωρητικό θέμα (εμένα μου αρέσουν πολύ αυτά τα θέματα), το οποίο ξεφεύγει όμως από τη συζήτηση των εκλογών. Η κομμουνιστική θεωρία, ο Μαρξισμός-Λενινισμός έχει κάποιες θεμελιώδεις αρχές. Μία από αυτές υπαγορεύει οτι αν σε μια χώρα υπάρχουν δύο πραγματικές κομμουνιστικές οργανώσεις, αυτές θα συνενωθούν σε μία. Ένα ενιαίο κόμμα δηλαδή. Είναι αντικομμουνιστικό ως αρχή κατά τη γνώμη μου, η λογική της  ύπαρξης πολλών κομμάτων όπως το θέτεις. Οι αναρχικοί δεν είναι κομμουνιστές, είναι αναρχικοί, ούτε οι ίδιοι νομίζω πως θεωρούν τον εαυτό τους κομμουνιστή.

Πως δικαιολογείται τότε η ύπαρξη πολλών κομμάτων με το επίθετο κομμουνιστικό και έμβλημα το σφυροδρέπανο; Οφείλεται στον μικροαστικό εγωϊσμό κάποιων ανθρώπων (μα ο μικροαστικός εγωϊσμός είναι ένα χαρακτηριστικό, που οι κομμουνιστές το αντιπαλεύουν και το αντιπαθούν, πως λοιπόν αυτοί που φέρονται εγωιστικά ως μικροαστοί ισχυρίζονται οτι είναι κομμουνιστές;) και στην παραβίαση θεμελιωδών αρχών του κομμουνισμού. Μία από αυτές τις αρχές είναι ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός που διέπει τη λειτουργία ενός κομμουνιστικού κόμματος. Επικαλείσαι βίβλο, δεν υπάρχει καμιά βίβλος. Βίβλος είναι μόνο η απόφαση της πλειοψηφίας και των εκλεγμένων οργάνων. Προσωπική άποψη ο καθένας μπορεί να διατυπώνει στο εσωτερικό μέχρι να ληφθεί μια απόφαση. Όταν μια απόφαση ληφθεί, τότε αυτή η απόφαση υλοποιείται από όλους και η προσωπική άποψη παραμερίζεται. Αυτό είναι στοιχειώδης αρχή της συλλογικότητας. Φυσικά και όλα τα μέλη του ΚΚΕ δεν συμφωνούν μεταξύ τους σε όλα τα θέματα, αλλά έχουν τη γενναιότητα κατά τη γνώμη μου και προς τα έξω βγάζουν την ενιαία εικόνα, που εμάς μας εκπλήσσει, νομίζουμε οτι έχει δημιουργηθεί τεχνηέντως, γιατί απλά δεν έχουμε μάθει να λειτουργούμε έτσι στη ζωή μας.Ο μικροαστικός εγωϊσμός κάποιων δεν τους αφήνει να αποδεχτούν οτι η άποψη τους δεν έγινε αποδεκτή, οτι μειοψήφισε κλπ. Στην πράξη αποδεικνύεται οτι δεν είναι κομμουνιστές. Αποχωρούν, φτιάχνουν τις δικές τους ομαδούλες κλπ. Έχει γίνει στο παρελθόν.  Παράδειγμα, εγώ δεν είμαι κομμουνιστής. Γιατί αν ήμουν κομμουνιστής θα ήμουν οργανωμένος. Ο μικροαστισμός μου όμως δεν μου επιτρέπει να κάνω τις θυσίες που απαιτούνται για να είμαι οργανωμένος. Η οργανωμένη δράση όμως είναι θεμελιώδης αρχή της κομμουνιστικής αντίληψης για την πολιτική δράση. Ο Λένιν έξοχα θεμελίωσε την παραπάνω αρχή στα έργα του "Τι να κάνουμε" και "Ένα βήμα μπροστά δύο βήματα πίσω". Εγώ που δεν τηρώ την παραπάνω αρχή δεν μπορώ να παριστάνω των κομμουνιστή.

Βίβλος δεν υπάρχει, παρά μόνο εργαλεία ανάλυσης και πολιτικής σκέψης και δράσης. Ωστόσο μέχρι τώρα στην ιστορία δεν έχει υπάρξει σοσιαλιστική κοινωνία (πετυχημένη ή αποτυχημένη), η οποία να δημιουργήθηκε, χωρίς να έχουν συντρέξει οι προϋποθέσεις που έθεσαν οι Μαρξ-Λένιν. Πχ πες μου μια ευρωπαϊκή χώρα, όπου υλοποιήθηκε το όραμα του ευρωκομμουνισμού και της ανανεωτικής αριστεράς. Σε ποια χώρα με τις μεταρρυθμίσεις τους έχουμε σοσιαλισμό; Που είναι ο τρίτος δρόμος που ισχυρίζονταν τα σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ; Ο τρίτος δρόμος για το σοσιαλισμό κατέληξε να είναι το τρίτο το μ@κρύτερο για τον πολύ κοσμάκη και τεράστια κέρδη για τους λίγους.
Καταγράφηκε

fotis4488

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 22, 2012, 04:11:08 am »

Ειναι ακριβως ετσι....Ημουν στελεχος της Κ.Ν.Ε.,και ουδεποτε πιεστηκα να μην εκφερω γνωμη....τα περι ελλειψης ελευθεριας,δεν τα βιωσα 12 χρονια....βιωσα βεβαια καποια κολληματα μεγαλα,αλλα πανω απ'ολα θυμαμαι πολυ καλες και ανθρωπινες προθεσεις....κυριολεκτικα οικογενεια δε,και σε προσωπικο επιπεδο....ολοι για ολους,χωρις να επιβαλλεται απο καπου....απλα καθαρες καρδιες,ολοι αγκαλια
Καταγράφηκε

Αυτός που είναι Χριστιανός και Σοσιαλιστής
 είναι πιο επικίνδυνος για κάθε διεφθαρμένο κατεστημένο, που κατασκευάζει άθεους καπιταλιστές.

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 22, 2012, 11:23:47 am »

To να ψαρευεις σε ((θολα νερα)) ειναι ευκολο,και φυσικα σου δινει την δυνατοτητα ποιο ευκολης συλλογης ψηφοφορων
Οι νεοι ψηφοφοροι του ΚΚΕ ισως δεν ειναι ολοι κομμουνιστες,σιγουρα ομως θα το ψηφισουν εχοντας ξεκαθαρισει τουλαχιστον1 πραγμα
ο εχθρος δεν ειναι κατι αοριστο που περιλαμβανετε στον ορο ((μνημονιο))
ο εχθρος ειναι ο ιδιος ο καπιταλισμος,και η εμπλοκη μας στην ΕΕ
αν καποιος  το συνειδητοποιησει βαθεια αυτο,δυσκολο να καταλογισθει σε απλο ψηφοφορο διαμαρτυριας,που στην πρωτη ευκαιρια θα σου γυρισει παλι την πλατη....
Αυτο ζητα απο τον ψηφοφορο του το ΚΚΕ,λεγοντας οτι δεν ειναι ((αντιμνημονιακο)) κομμα αλλα αντικαπιταλιστικο,μαρξιστικο κομμα
και αυτο ισως του στερει την αθροα εισροη ψηφοφορων,αλλα του δινει την δυνατοτητα να εχει σταθερους και συνειδητοποιημενους ψηφοφορους,που οσο περνα ο καιρος γινοντε ολο και ποιο πολοι..
Η σταθεροτητα στις αρχες του ειναι αυτο που πρεπει να εκτιμηθει,εστω αν απο πολλους παρουσιαζοντε σαν ....αγγυλωσεις
Καταγράφηκε

minecraftarian

• Αρχάριο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 22, 2012, 12:43:44 pm »

Προς iliasthes

Εννοειται πως ο ''σοσιαλιστικος'',''ευρωπαικος'' δε πετυχε και ουτε θα πετυχει και συμφωνω.Ομως επαναλαμβανω πως κομμουνιστης δεν ειναι ο μαρξιστης μονο.Κομμουνιστης ειναι και αναρχοκομμουνιστης που μπορει να πιστευει στην υπαρξη του κομμουνισμου μεσω της αναρχιας.Κομμουνιστης μπορει να ειναι και καποιος που μπορει να εστερνιζεται εν μερη τα γραπτα του μαρξ ως προς την οικονομια αλλα μπορει να συμφωνει με τον κρατισμο και με την υπαρξη του ''κομματος''.Γενικοτερα δεν υπαρχει μια πορεια προς τον κομμουνισμο ,υπαρχουν πολλες.Οσο για το κκε και αυτο που ειπα για την ''γραμμη'', πολλα μελη του κκε που ξερω ,ξερουν πχ οτι το κκε με την τυποεκδοτικη εκανε χοντρη μαλακια με το να κανει την επιχειρηση καπιταλιστικη.Δε λεω δε το εκαναν για βγαλουν τα τρελα κερδη το εκαναν για ενισχυσουν το κομμα.Αλλα ποτε το κκε δε παραδεχτηκε το λαθος παρολο που το ξερει ενω κατηγορει τον καπιταλισμο ενω ξερει οτι αμα δεν ειχε κανει καπιταλιστικο οικονομικο ανοιγμα  δεν θα χε τετοιο προβλημα.Τα μελη του το ξερουν.Γιατι τα μεγαλα κεφαλια του κομματος δεν παραδεχονται το λαθος τους και συνεχιζουν να βγαζουν προς τα εξω το αλαθητο του κομματος?Για μενα το κκε σαν κομμα ανηκει στο παρελθον.Οχι για τις απαρχαιωμενες προτασεις του.Αυτο ειναι μια ηλιθια αντικομμουνιστικη προπαγανδα.Αλλα επειδη η δομη του κομματος ειναι τοσο αυστηρη που δεν αφηνει περιθωρια για κατι το διαφορετικο.
Καταγράφηκε

minecraftarian

• Αρχάριο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #41 στις: Απριλίου 22, 2012, 13:04:47 pm »

να ΜΗΝ(διορθωση) συμφωνει με τον κρατισμο και με την υπαρξη του ''κομματος''.

Τελοσπαντων οπως και να χει στην κατασταση που εχουμε το θεμα ειναι αρχικα να πειστει ο κοσμος οτι την αλλαγη θα την φερει η ανατροπη του συστηματος και οχι ενας ''ηγετης''.Απο ηγετες πια γεμισαμε.Δυστυχως ομως απο αυτους που ψηφιζαν κυριως πασοκ νδ στο κοντινο μου περιβαλλον λιγους βλεπω να εχουν καταλαβει καποια πραγματα...
Καταγράφηκε

APO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #42 στις: Απριλίου 22, 2012, 14:55:54 pm »

να ΜΗΝ(διορθωση) συμφωνει με τον κρατισμο και με την υπαρξη του ''κομματος''.

Τελοσπαντων οπως και να χει στην κατασταση που εχουμε το θεμα ειναι αρχικα να πειστει ο κοσμος οτι την αλλαγη θα την φερει η ανατροπη του συστηματος και οχι ενας ''ηγετης''.Απο ηγετες πια γεμισαμε.Δυστυχως ομως απο αυτους που ψηφιζαν κυριως πασοκ νδ στο κοντινο μου περιβαλλον λιγους βλεπω να εχουν καταλαβει καποια πραγματα...

Φίλε μου αυτό που θα σου πω ΔΕΝ είναι της στιγμής και πιθανότατα θα σε σοκάρει. Ούτε οι κομμουνιστές είναι αυτό που λες κρατιστς, για τον όρο έχω σοβαρές επιφυλάξεις. Μετά τις εκλογές (γιατί δεν είναι της στιγμής ) να πας να βρεις ένα Κομμουνιστή Κομμουνιστή (ΚΚΕ) και να του ζητήσεις να σου εξηγήσει γιατί  στον κομμουνισμό δεν θα υπάρχει ούτε κράτος, ούτε πολύ περισσότερο  κομμουνιστικό κόμμα, οι κομμουνιστές αυτό το έχουν πει και το λένε επανειλημμένα, στα βιβλία που εκδίδουν, στις κουβέντες τους. Είχα και έχω την εξαιρετική τύχη να έχω για καλούς φίλους κάποιους κομμουνιστές κομματικά μέλη που μου το επισήμαναν και μου το εξήγησαν, η αλήθεια είναι πως και εγώ είχα σοκαριστεί, το συσκεφτόμουν για μέρες. Τώρα για την λανθασμένη αντίληψη που υπάρχει παρά έξω για τους κομμουνιστές , αυτό το περί κρατισμού που και εσύ και εγώ κάπως έτσι καταλάβαινα παλιότερα, ε οκ  έχουν βάλει το χεράκι τους και άλλοι, το ΚΚΕ δε παίζει μπάλα μονάχο του στο γήπεδο…

Σε κάθε περίπτωση το θέμα στις 6 Μαΐου δε θα είναι  ούτε ο κομμουνισμός,, ούτε η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία- λαϊκή οικονομία, μονομερή διαγραφή του χρέους με έξοδο από την ΕΕ (το ΚΚΕ αυτά βάζει το έχω τσεκαρισμένο, σε πολλά του φυλλάδια, την εφημερίδα του, ακόμη και αυτό που βοήθησα σήμερα τα παιδιά να μοιράσουν). Το θέμα για τις 6 Μαΐου  θα είναι πόσο ποιο αδύναμοι θα είναι όλοι  αυτοί που μας έχουν βάλει κάτω  και μας πατάν  (και μας έχουν βάλει από κάτω ακριβώς επειδή ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ δυνατοί) και αντίθετα πόσο ποιο ικανοί να αντισταθούμε ώστε να μην μας πάρουν από τον Ιούνιο και τα σώβρακα θα είμαστε εμείς. Σχετικά με αυτό, το ΚΚΕ είναι η καλύτερη λύση, τουλάχιστο ξέρω πως μέχρι εκεί που μπορεί θα το πάει ένα θέμα, δε θα μου τα γυρίσει  π.χ. ΣΥΡΙΖΑ  στην  ομοσπονδία  εμπορουπαλλήλων.
Καταγράφηκε

κωστας3

• Αρχάριο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #43 στις: Απριλίου 22, 2012, 15:59:21 pm »

διαβασα αναλυτικα ολα τα σχολια σας και πραγματικα πιστευω πως γινεται καλη κουβεντα απο δω. αυτο που θελω εγω να επισημανω και σαν μελος της ΚΝΕ ειναι οτι το ΚΚΕ δν λεει "ψηφιστε για να παρω την εξουσια και να κανω παπαδες". το ΚΚΕ οπως και καθε σωστο κομμουνιστικο κομμα επιδιωκει στο να ερθει η εξουσια στα χερια της εργατικης ταξης. στηριζοντας το ΚΚΕ στηριζεται η ιδια η εργατικη ταξη. το ΚΚΕ  απλα εχει το ρολο της καθογησης και της οργανωσης του αγωνα της εργατικης ταξης οπως και ολα τα σωστα κομμουνιστικα κομματα σε ολο τον κοσμο. το ΚΚΕ δν επιθυμει την κοινοβουλευτικη νικη. δηλαδη την νικη μεσα απο τη βουλη αλλα την νικη μεσα απο τις κινητοποιησεις και τους χωρους δουλειας. παρολα αυτα το ΚΚΕ  πρεπει να βγει ενισχυμενο στις εκλογες διοτι ενα ισχυρο κκε σημαινει ισχυρος λαος. γιατι μετα της εκλογες ενα ισχυρο κκε θα μπορει να βαλει φραγμο στα νεα μετρα του Ιουνιου. και θα συμφωνησω οτι αν δν υπηρχε το κκε θα ειχαν περασει αυτα τα μετρα εδω και χρονια οπως εχει γινει και στις αλλες χωρες. γι αυτο στηριζουμε το κκε επειδη ειναι το κομμα του λαου στο οποιο ο λαος στηριζεται και εχει κερδισει πολλα απο τη δραση του και ας μην συμφωνουμε σε ολα μαζι του,επισης σημαντικη ειναι και η στηριξη του ΚΚΕ μετεκλογικα με κινητοποιησεις κλπ για να υψωσουμε ενα μεγαλο τειχος στα νεα μετρα που ειναι κυριολεκτικα θυελλα. ειναι η μονη φωνη που μπορει να φερει την αλλαγη. τωρα για καμμενο,καζακη και λοιπα ουτε λογος. ειναι κομματι του συστηματος και θα ενσωματωθουνε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οταν τα 2 μεγαλα κομματα τα βρουνε σκουρα . ειναι απλα ενα τρικ για να κερδισουν ψηφοφορους.
Καταγράφηκε

minecraftarian

• Αρχάριο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #44 στις: Απριλίου 22, 2012, 19:01:36 pm »

Φιλε ΑΡΟ

αυτα που αναφερεις ισχυουν ΑΛΛΑ...

Το ΚΚΕ και Καθε κομμα τυπου κκε κομμα δηλαδη που ασπαζεται τον μαρξισμο αποδεχεται το κρατος.Τουλαχιστον για την αρχη.Η αναρχια και ο κομμουνισμος για αυτους αναζηταται σε ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟ σταδιο.Σε πρωιμα σταδια ομως θα υπαρξει σοσιαλιστικη επανασταση και τυπικα και κρατος θα υπαρχει και αστυνομια και στρατος και τα παντα.Για αυτο και το κκε μιλαει για σοσιαλισμο και οχι κομμουνισμο.Και οπως ειπα αυτη ειναι και η βασικη διαφορα των μαρξιστων με τους αναρχικους.Οι μεν πιστευουν στην ΣΤΑΔΙΑΚΗ διαλυση του κρατους(αρα ΕΙΝΑΙ κρατιστες) η αλλοι στην αμεση.Και προσωπικα γι αυτο διαφωνω με τον κρατισμο.Γιατι οσα εγχειρηματα ιστορικα αρχισαν με τον λαο μπροσταρη (Σοβιετικη Ενωση,Κουβα) κατεληξαν ειτε λιγο ειτε πολυ σε μεταγενεστερο σταδιο να καθοδηγουνται απο ενα κομμα και οχι απο το λαο.Γιατι η εξουσια διαφθειρει.

Απο κει και περα για μενα πιστευω πως ο κοσμος ειτε ψηφισει κκε ειτε συριζα ειτε προς εξοκοινοβουλευτικη αριστερα ΓΙΑ ΑΡΧΗ τουλαχιστον λειτουργει σωστα.Ιδανικο βεβαια θα ηταν να αποκτουσε ταξικη συνειδηση.

Οσον αφορα τις εκλογες πιστευω πως το κκε επειδη εχει πιο ''δυσκολο'' ιδεολογικο προφιλ δεν θα ανεβει τοσο πολυ στισ εκλογες για γυρω στο 12,5 το κοβω.Αντιθετα ο συριζα θα ανεβει πολυ κοντα στο 14,5 πιστευω μπορει και παραπανω.Το θεμα που με ανησυχει βεβαια ειναι οτι ο συριζα οσο ανεβαινει τοσο παει και προς τα δεξια...
Καταγράφηκε

Στο galop.gr θα βρείτε δημοσκοπήσεις, ψηφοφορίες, σφυγμομετρήσεις, γκάλοπ ... όπως κι αν το πει κανεις, η ουσία είναι ότι εδώ η γνώμη σας μετράει! Ψηφίστε και κερδίστε δώρα μέσα από τους μηνιαίους διαγωνισμούς. Πάρτε μέρος στις συζητήσεις και εκφράστε τη γνώμη σας. Καλή περιήγηση!