Galop.gr Virtual Community

Εδώ η γνώμη σου μετράει
  • Νοεμβρίου 15, 2024, 17:53:01 pm *
  • Καλώς ορίσατε, επισκέπτης
Please login or register.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Αποστολέας Θέμα: Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012  (Αναγνώστηκε 8718 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« στις: Απριλίου 13, 2012, 17:13:00 pm »

Άντε να δούμε τι θα δούμε στην τελική ευθεία. Αλήθεια Μιχάλη η απαγόρευση δημοσιοποίησης σας πιάνει και εσάς; Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση σε λίγες ημέρες να μην είναι ορατά τα αποτελέσματα της τρέχουσας δημοσκόπησης; Και κάτι ακόμα, ίσως θα πρέπει να κουραστείτε λίγο παραπάνω αυτές τις ημέρες για εκκαθάριση πολλαπλών ψήφων κλπ. Καταλαβαίνεις, λόγω των εκλογών θα γίνουν μαζικά ντου και θα χρησιμοποιηθούν κάθε είδους τεχνικές.
Καταγράφηκε
Tags:

exo_asulia

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 17, 2012, 17:44:53 pm »

Δυο νέες συμμαχίες εν όψει των εκλογών
Δημοκρατική Αναγέννηση (Παπαθεμελής) με ΕΠΑΜ (Καζάκης) http://activistika.blogspot.com/2012/04/blog-post_5944.html
και
Άρμα Πολιτών (Δημαράς) με Ανεξάρτητοι Έλληνες (Καμμένος)
http://www.alterthess.gr/content/kammenos-kai-arma-politon-mazi-sti-maxi-toy-stayroy

Καταγράφηκε

teokar

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 17, 2012, 18:12:01 pm »

Εγω παλι γιατι πιστευω οτι παλι οι ιδιοι θα ειναι? :help
Καταγράφηκε

t . k

Alphecca

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 17, 2012, 18:36:46 pm »

Αυτές οι 2 συνεργασίες γιατί δεν συνεργάζονται και μεταξύ τους? Αφού τα ίδια λένε πάνω κάτω...
Και επίσης λογικότερο θα μου έκανε να δω Καμμένο-Παπαθεμελή και Καζάκη-Δημαρά παρά αυτό που έγινε τώρα...
Μου φαίνεται ότι αμφότεροι απλώνουν δίχτυα, ο ένας προς δεξιά και ο άλλος προς αριστερά, για να μαζεψουν ότι μπορούν...
Τέλος πάντων, ας ελπίσουμε ότι βλέπω ιστορίες εκεί που δεν υπάρχουν και ότι θα δούμε κάτι νέο και ειλικρινές επιτέλους και όχι μια απ' τα ίδια...
Σχεδόν 2.000 ψήφους έφτασε η δημοσκόπηση και αν θεωρήσουμε ότι έχουμε ένα δείγμα που εκπροσωπεί το 30% περίπου του εκλογικού σώματος πιστεύω ότι δύσκολα ο δικομματισμός θα "δει" τα νούμερα που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις των συστημικών...
Α! Και σήμερα άρχισε η προπαγάνδα στην tv...Αν λέει, έχουμε πολυκομματική βουλή τότε ευνοείται η κυβέρνηση συνεργασίας...Οπότε, ψηφίστε τους ίδιους, για να μην έχουμε πολυκομματική βουλή, οπότε να τους δυσκολέψετε, για να τους τιμωρήσετε....(ότι να 'ναι...)
Τέλος, δεν μπορώ να χωνέψω, (δεν μπορώ να το καταλάβω ρε παιδί μου, και εδώ μου κάθεται...), πώς αυτό το ΚΚΕ ζητάει την ψήφο του αδικημένου εργαζόμενου αλλά λέει όχι σε πρόταση συνεργασίας με την υπόλοιπη αριστερά! Δηλαδή, δεν θέλει να κυβερνήσει, θέλει να μας βοηθάει από τη θέση της αντιπολίτευσης! Ότι κάνει τόσα χρόνια δηλαδή....! Ε, ρε δούλεμμα που τρώμε...
Καταγράφηκε

Si vis vitam para mortem

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 17, 2012, 18:57:44 pm »

Προσωπικά Alphecca, αν το ΚΚΕ ψέλιζε έστω και για ανέκδοτο τη συνεργασία με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ψήφιζα ΚΚΕ, αλλά κάποιο κόμμα της εξωκοινουβουλευτικής αριστεράς, διότι μια τέτοια συνεργασία θα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική του ΚΚΕ, όπως την έχω γνωρίσει, από τότε που παρακολουθώ τις πολιτικές εξελίξεις.  Περισσότερα κοινά πιστεύω πως έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ παρά με το ΚΚΕ. Αυτά τα λέω ως ψηφοφόρος του ΚΚΕ. Κι εγώ θα ήθελα να πάρει 30% το ΚΚΕ, ή να υπήρχε και άλλο κόμμα που σταθερά στις βασικές θέσεις (για Ε.Ε., Ευρώ, ΝΑΤΟ κλπ) θα συμφωνούσε με το ΚΚΕ, για να δω αυτό που υποστηρίζω να έχει την εξουσία, αλλά δεν θα ήθελα με τίποτα έναν πολιτικό αχταρμά που, ούτε στα βασικά θέματα δεν θα ξέρουμε τι υποστηρίζει.
Καταγράφηκε

Διόδωρος

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 17, 2012, 19:08:32 pm »

To EΠAM αποτελεί κίνδυνο για το Έθνος.

Δεν υπήρξε ποτέ Μακεδονικό Έθνος, αλλά μόνο διάσπαρτες μακεδονικές εθνότητες (Βουλγαροσλάβοι, Έλληνες, Τούρκοι, Εβραίοι, κοκ). Αυτό έχει μεγάλη σημασία για να αντιμετωπιστεί η προπαγάνδα των Σκοπίων που μιλά για Μακεδονικό Έθνος και θεωρούσε την εξέγερση του Ίλιντεν ως εθνέγερση των Μακεδόνων. Όπως αποδεικνύει το βιβλίο, το Ίλιντεν ήταν μια κακά προετοιμασμένη εξέγερση της οργάνωσης VMRO, η οποία αν και τότε ήθελε να γίνει οργάνωση όλων των Μακεδόνων (Ελλήνων, Βουλγαροσλάβων, Τούρκων, Εβραίων, κοκ) δεν το πέτυχε και τελικά κατέληξε να αλωθεί από τον Βουλγαρικό αλυτρωτισμό.

Όπως βλέπουμε, αποκαλεί «μακεδονικές εθνότητες» (!!!) εκτός από τους Έλληνες, τους Βουλγαροσλάβους, τους Τούρκους, τους Εβραίους κλπ! ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣΧΩΡΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΣΗ πως Μακεδόνες ονομάζονται απλά όσοι…κατοικούν στην συγκεκριμένη περιοχή και όσοι έχουν ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Το χειρότερο: Η μαρξιστική του (παρα)παιδεία τον κάνει να μιλάει μόνο για…λαούς και «ιμπεριαλιστές», ξεχνώντας ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Όχι «κύριε»! Δεν σας τα είπανε καλά! Το ότι όντως τα Σκόπια και άλλα κράτη της περιοχής ελέγχονται απολύτως από το αμερικανοσιωνιστικό κατεστημένο (τον δεύτερο όρο δεν έχετε τολμήσει ποτέ να τον αναφέρετε, παρά μιλάτε για…ιμπεριαλισμούς!), δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει που οι γυφτοσκοπιανοί καπηλεύονται την Ιστορία μας!

ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ, «εθνοσωτήρα» Καζάκη!

Ούτε είναι πράκτορας (!!!) όποιος θέτει το θέμα ΠΡΩΤΑ στην Εθνική του διάσταση και μετά στην…προλετάρια, όπως κάνετε εσείς και οι σύντροφοί σας, που χάρη σε αυτήν ακριβώς την «θέση» ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ!

Είτε σας αρέσει είτε όχι, Μακεδόνες μπορούν να ονομάζονται ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! Και ναι, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Όλα τ’ άλλα, είναι για αφελείς και ανιστόρητους.

ΤΟ ΕΠΑΜ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΙΙΙΙΙΙ!
Καταγράφηκε

Alphecca

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 17, 2012, 19:33:24 pm »

Προσωπικά Alphecca, αν το ΚΚΕ ψέλιζε έστω και για ανέκδοτο τη συνεργασία με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ψήφιζα ΚΚΕ, αλλά κάποιο κόμμα της εξωκοινουβουλευτικής αριστεράς, διότι μια τέτοια συνεργασία θα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική του ΚΚΕ, όπως την έχω γνωρίσει, από τότε που παρακολουθώ τις πολιτικές εξελίξεις.  Περισσότερα κοινά πιστεύω πως έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ παρά με το ΚΚΕ. Αυτά τα λέω ως ψηφοφόρος του ΚΚΕ. Κι εγώ θα ήθελα να πάρει 30% το ΚΚΕ, ή να υπήρχε και άλλο κόμμα που σταθερά στις βασικές θέσεις (για Ε.Ε., Ευρώ, ΝΑΤΟ κλπ) θα συμφωνούσε με το ΚΚΕ, για να δω αυτό που υποστηρίζω να έχει την εξουσία, αλλά δεν θα ήθελα με τίποτα έναν πολιτικό αχταρμά που, ούτε στα βασικά θέματα δεν θα ξέρουμε τι υποστηρίζει.

Δεν μπορώ να πώ ότι έχεις άδικο σ' αυτά που λές με δεδομένο ότι υποστηρίζεις τις θέσεις ενός κόμματος!
Θα περίμενα, όμως, από κάποιον που θέλει να "σώσει" τη χώρα, μια μεγαλύτερη διαλεκτικότητα σε ορισμένα θέματα! Και δεν είναι, αυτό, το μόνο θέμα με το ΚΚΕ. Υπάρχουν πολλά θέματα στα οποία πρέπει να αλλάξει για να μιλήσει στην καρδιά του λαού! Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά βάζει νερό στο κρασί του για ορισμένα θέματα! Αλλιώς απλά ενδιαφέρεται για την πάρτη του (την καρέκλα του και το 9% του)!
Προσωπικά δεν θα τους ψήφιζα ποτέ γιατί δεν τους εμπιστεύομαι για κανένα λόγο...Και φυσικά επειδή δεν πιστεύω ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι...Είναι και αυτοί βολεμένοι από την πολιτική κατάσταση στη χώρα. Παίρνουμε στάνταρ το ποσοστό μας, φωνάζουμε εκ του ασφαλούς και όλα καλά!
Και για να μην αρχίσουμε τα του παρελθόντος ή τα της ιστορίας, και μιας και έχω έννοια των εννοιών, ο κομουνισμός μπορεί να ακούγεται σωστός σε θεωρητικό επίπεδο αλλά κανείς ποτέ δεν μας είπε ότι για να δουλέψει χρειάζεται παγκόσμιος συντονισμός (παγκόσμια εφαρμογή του) και αλλαγή του χρηματοπιστωτικού συστήματος! Αλλιώς οι χώρες που έχουν κομουνισμό είναι καταδικασμένες να ποδοπατώνται από τις καπιταλιστικές χώρες...Και αυτές και οι πολίτες τους...(συνήθως όχι τα αφεντικά όμως...)!
Καταγράφηκε

Si vis vitam para mortem

pgss1890

• Αρχάριο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 17, 2012, 19:47:36 pm »

Alphecca

Βαρέθηκα μια ζωή το ίδιο παραμύθι. Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί ψήφισε όχι στο Μάαστριχτ, στο Αμστερνταμ και σε όλες τις συμφωνίες της λυκοσυμμαχίας που λέγεται ΕΕ. Αυτές οι τοποθετήσεις του δικαιώθηκαν απόλυτα από τις εξελίξεις. Γιατι λοιπόν κάποιος που δικαιώνεται να βάλει νερό στο κρασί του και να δεχτεί τις απόψεις αυτών που έπεσαν έξω; Καλά κάνει και συνεχίζει μόνο του και βάζει θέμα ΕΕ. Μιλάτε για συμμαχίες. Εγω λοιπόν σου λέω ότι συμφωνούν ΚΚΕ, Συριζα και Κουβέλης και παίρνουν την εξουσία. Το πρώτο ζήτημα που αναδύεται είναι οι σχέσεις μας με την ΕΕ. Τοτε τι; Ή διαλύεται αμέσως η συμμαχία γιατί θα είναι στηριγμένη σε πήλινα πόδια και σε ευχολόγια ή κάποιοι θα πρέπει αλλάξουν ιδέες. Προφανώς λοιπόν θα ζητηθεί από το ΚΚΕ για χάρη της ενότητας να αλλάξει ιδέες. Δηλαδή η όλη ιστορία της ενότητας είναι απλά συγκαλυμένη μια νέα προσπάθεια όπως το 91 για να εξαφανιστεί αυτή η δύναμη αντίστασης.

Θα συμφωνήσω και με τον προηγούμενο ότι αν το ΚΚΕ δεχτεί μια τέτοια παγίδα τότε υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Τη δική μου ψήφο πάντως δεν θα τη δει.
Καταγράφηκε

exo_asulia

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 17, 2012, 20:01:25 pm »

συμμαχιών εξελίξεις...

Τα μέλη της πολιτικής γραμματείας του άρματος πολιτών αντιδρούν στην απόφαση του Δημαρά να συμπορευτεί με τον Καμμένο.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63645138
Καταγράφηκε

Alphecca

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 17, 2012, 20:12:03 pm »

pgss1890

Το παραμύθι ποιο είναι ακριβώς?
Νομίζω για να υπάρξει η οποιαδήποτε συνεργασία θα πρέπει να συμφωνηθούν κάποια πράγματα από πριν. Δεν λέω ότι μόνο το ΚΚΕ πρέπει να κάνει πίσω σε κάποια θέματα! Σαφώς θα πρέπει όλοι να κάνουν πίσω κάπου. Αν και τότε δεν τα βρίσκουν πάσο. Γιατί θα συμβεί αυτό που λές! Αλλά πρώτ' απ' όλα πρέπει να υπάρξει διάλογος για το ενδεχόμενο συνεργασίας! Έγινε κάτι τέτοιο και δεν το πήρα χαμπάρι? Ίσως...
Για τα άλλα περί κομουνισμού έχεις να πεις κάτι? Γιατί το ΚΚΕ είναι κομουνιστικό κόμμα, όχι απλά δύναμη αντίστασης...
Και να σου πώ και την αλήθεια, και το έχω ξαναγράψει, δεν θυμάμαι σ'αυτά τα 20 χρόνια να έχουμε κερδίσει κάτι από την αντίστασή του! Αν αυτά τα χρόνια παίρναμε πράγματα από τους αγώνες του ΚΚΕ δεν θα του είχαμε δώσει παραπάνω από τα ποσοστά που παίρνει? Όχι αμέσως, σιγά σιγά αυτά τα 20 χρόνια! Γίνετε χαμός σήμερα στη χώρα και πάλι 10% παίρνει...Γιατί ο αγανακτισμένος λαός δεν πάει εκεί και προτιμά καμμένο ή ότι άλλο?
Αν θέλει το ΚΚΕ να πάρει μόνο του ποσοστά που θα του δώσουν δυνατότητα να κυβερνήσει θα πρέπει να πείσει το λαό ότι μπορεί να του εξασφαλίσει αυτό που λείπει σήμερα! Όχι αλλάζοντας θέσεις περί ΕΕ, ΝΑΤΟ κλπ, άλλα πράγματα πρέπει να αλλάξει...(αυτά που, τελικά, δεν πείθουν τον κόσμο)!
Καταγράφηκε

Si vis vitam para mortem

APO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 17, 2012, 20:12:47 pm »

................................Τέλος, δεν μπορώ να χωνέψω, (δεν μπορώ να το καταλάβω ρε παιδί μου, και εδώ μου κάθεται...), πώς αυτό το ΚΚΕ ζητάει την ψήφο του αδικημένου εργαζόμενου αλλά λέει όχι σε πρόταση συνεργασίας με την υπόλοιπη αριστερά! Δηλαδή, δεν θέλει να κυβερνήσει, θέλει να μας βοηθάει από τη θέση της αντιπολίτευσης! Ότι κάνει τόσα χρόνια δηλαδή....! Ε, ρε δούλεμμα που τρώμε...

Φίλε Alphecca  να υποθέσω πως εκπροσωπείς την… ‘υπόλοιπη αριστερά’ ?
Εσύ είσαι αυτός που θέλει να συνεργαστεί με το ΚΚΕ?
Καταγράφηκε

Alphecca

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 17, 2012, 21:02:15 pm »

Αυτό το συμπέρασμα φίλε APO από που βγαίνει ακριβώς? Όχι, δεν εκπροσωπώ κανέναν απολύτως, ούτε έχω σκοπό να το κάνω στο μέλλον. Νομίζω ότι εκφράζω κάποιες απορίες, για την στάση του ΚΚΕ κατά κύριο λόγο, για τις οποίες μπορούν όποιοι θέλουν να με ενημερώσουν! Δεν είμαι αυθεντεία, μπορεί να κάνω λάθος στις τοποθετήσεις μου! Αν το έχω πιάσει λάθος το θέμα ας με διαφωτίσουν αυτοί που το έχουν πιάσει σωστά!
Δημόσιο πολιτικό διάλογο κάνω. Αν θέλετε μετά να μιλήσουμε και για άλλα κόμματα!
Καταγράφηκε

Si vis vitam para mortem

APO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 17, 2012, 21:22:49 pm »

Αυτό το συμπέρασμα φίλε APO από που βγαίνει ακριβώς? Όχι, δεν εκπροσωπώ κανέναν απολύτως, ούτε έχω σκοπό να το κάνω στο μέλλον. Νομίζω ότι εκφράζω κάποιες απορίες, για την στάση του ΚΚΕ κατά κύριο λόγο, για τις οποίες μπορούν όποιοι θέλουν να με ενημερώσουν! Δεν είμαι αυθεντεία, μπορεί να κάνω λάθος στις τοποθετήσεις μου! Αν το έχω πιάσει λάθος το θέμα ας με διαφωτίσουν αυτοί που το έχουν πιάσει σωστά!
Δημόσιο πολιτικό διάλογο κάνω. Αν θέλετε μετά να μιλήσουμε και για άλλα κόμματα!

Να καλέ μου φίλε μπορείς να πάρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις σε αυτούς τους συνδέσμους :  http://www.kke.gr/  και
http://www1.rizospastis.gr/  είναι μια καλή αρχή. Μπες μέσα ψάξε και αν ακόμη έχεις απορίες τα λεμέ
Καταγράφηκε

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 17, 2012, 23:10:59 pm »

Πρώτα από όλα σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται το θέμα αν θα έχουμε κομμουνισμό ή όχι, άρα δεν το βάζω καθόλου στη σκέψη μου για το τι θα ψηφίσω. Φηφίζω με βάση αυτά που έχω μπροστά μου. Από την αντίσταση και τους αγώνες έχουν υπάρξει κατά καιρούς πολλές μικρές, φανερές ή κρυφές νίκες και αυτό ήταν αρκετά πριν αρκετά χρόνια (καμιά δεκαπενταριά) που με κέρδισε στο ΚΚΕ.

Θα πω ένα παράδειγμα στο σήμερα. Πολλά από τα μέτρα που πάρθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια, υπήρχε επιθυμία να παρθούν από το 1992 επί Κυβερνήσεως Μητσοτάκη. Εφοπλιστές, βιομήχανοι κλπ γκρινιάζαν γιατί μείναμε πίσω. Δεν είναι τυχαίο οτι η κατάργηση των δώρων, ων κλαδικών συμβάσεων κλπ συζητιούνται εδώ και πολλά χρόνια. Γιατί σε άλλες χώρες εφαρμόστηκαν και εδώ όχι; Γιατί πολύ απλά οι κυβερνήσεις και η ελίτ πιστεύαν οτι δεν μπορούν να τα περάσουν. Σε αυτή την πεποίθηση τους και την καθυστέρηση τους, συνέβαλλε πάρα πολύ και η ύπαρξη και η δράση και του ΚΚΕ. Όχι μόνο του ΚΚΕ, αλλά πιστεύω κυρίως του ΚΚΕ. ΌΠου δεν υπάρχει κομμουνιστικό κόμμα (πραγματικό όχι στα λόγια), τα μέτρα περάσαν πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο γρήγορα. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι η πιο σημαντική συμβολή του ΚΚΕ την τελευταία 20ετία. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα τρομερό οικονομικό επίπεδο, άνηκε, ανήκει και πιθανά θα ανήκει στις μεσαίες χώρες παγκοσμίως και μεσαίες προς χαμηλής ανάπτυξης ευρωπαϊκές. Σε παρόμοιου επιπέδου ανάπτυξης χώρες, πουθενά ο απλός λαός δεν είχε τόσο καλό βιοτικό επίπεδο, όσο είχαμε εμείς. Γι' αυτό θα ψηφίσω ΚΚΕ γνωρίζοντας οτι στην καταιγίδα μέτρων που θα έρθουν μετά τις εκλογές, ακόμα και αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν πλειοψηφία (θα βρουν πρόθυμους συνεταίρους σε ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, Αν. Έλληνες ίσως και ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Α.) , είναι η μόνη δύναμη που θα βοηθήσει να σωθεί, ο,τι μπορεί να σωθεί και ίσως μελλοντικά αν δυναμώσει κι άλλο να κερδίσουμε πολλά από τα χαμένα ξανά και ίσως και πολύ περισσότερα.

Κατά τη γνώμη μου ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν στρατηγικές διαφορές, ενώ πχ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ δεν έχουν στρατηγικές διαοφορές. Μάλλον διαφορές σε λεπτομέρειες έχουν. Η πρόταση για συνεργασίες κλπ σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μου αρέσει. Θεωρώ σοβαρή μια πρόταση για συνεργασία πχ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, του ΛΑΟΣ των Αν. Ελλήνων ή ακόμα και της Χ.Α. και θεωρώ οτι μετεκλογικά είναι πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο. Όλοι κινούνται στον ίδιο δρόμο, απλά σε διαφορετικές λωρίδες. Το να καλείς κάποιον, ο οποίος δεν κινείται καν στον ίδιο δρόμο να ενώσετε τις λωρίδες, φαντάζει ή κουτό ή πονηρό. Επειδή στην πολιτική δεν πιστεύω στην κουταμάρα και την άγνοια θεωρώ οτι από πονηριά ο Συριζα κάνει την πρόταση. Πιστεύω πως είναι προεκλογικό κολπάκι, όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα, όταν του έλειπε καμιά μονάδα για να πάρει αυτοδυναμία, θυμόταν τη συνεργασία με την αριστερά για να πιέσει προεκλογικά τα άλλα κόμματα και να κερδίσει τις ψήφους που του λείπουν.

Είναι σαν να θέλουν να κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Αυτοί πιστεύουν οτι αυτό που λείπει για να σωθεί ο ελληνικός λαός είναι να γίνουν οι ίδιοι Κυβέρνηση και ενώ θα μείνουν στην Ε.Ε. στο Ευρώ κλπ θα πάνε στη Μέρκελ και το Σαρκοζί και θα της πούνε νταηλίκι θα πάρουμε τα λεφτά, δεν θα πάρουμε μέτρα και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τα ευρωπαϊκά πακέτα και τα παιδιά μας να σπουδάζουν στην Αγγλία. Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί μόλις δουν τον Αλέξη Τσε-πρα θα τα κάνουν πάνω τους και θα υπογράψουν έντρομοι ο,τι τους ζητήσει. Αν λοιπόν οι Έλληνες πιστεύουν οτι αυτή είναι η λύση δεν έχουν παρά να ψηφίσουν το ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιο από τα υπόλοιπα κόμματα που εκφράζουν αυτές τις απόψεις. Πάνω κάτω τα ίδια έλεγε και ο Σαμαράς μέχρι το Νοέμβρη. Αλλά το να βλέπεις οτι ο κόσμος θα σου δώσει ένα συγκεκριμένο ποσοστό που δε σου φτάνει και με το ζόρι να θέλεις ο άλλος να προσθέσει τις δικές του ψήφους σε σένα για να κάνεις αυτό που θέλεις, ενώ ξέρεις εξ' αρχής οτι δεν έχεις κάτι κοινό με τον άλλο, μου φαίνεται πολιτική π@@στιά. Κάνεις και το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έτσι, γιατί αντί να συζητάμε επί της ουσίας των αποφάσεων που θα ληφθούν μετά τις εκλογές, συζητάμε για το αν πρέπει να συνεργαστεί ο Σύριζα και με ποιους.

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 17, 2012, 23:29:25 pm από iliasthes »
Καταγράφηκε

Alphecca

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2012
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 17, 2012, 23:25:27 pm »

Αυτή η απάντηση iliasthes ήταν αρκετά περιεκτική και επεξηγηματική και σ' ευχαριστώ! :thumbsUP
Θα την μελετήσω λίγο καλύτερα και θα επανέλθω!
Αυτό ζητούσα στον διάλογο και όχι links για το ριζοσπάστη... ::)
Καταγράφηκε

Si vis vitam para mortem

Στο galop.gr θα βρείτε δημοσκοπήσεις, ψηφοφορίες, σφυγμομετρήσεις, γκάλοπ ... όπως κι αν το πει κανεις, η ουσία είναι ότι εδώ η γνώμη σας μετράει! Ψηφίστε και κερδίστε δώρα μέσα από τους μηνιαίους διαγωνισμούς. Πάρτε μέρος στις συζητήσεις και εκφράστε τη γνώμη σας. Καλή περιήγηση!