Galop.gr Virtual Community

Εδώ η γνώμη σου μετράει
  • Νοεμβρίου 15, 2024, 14:07:24 pm *
  • Καλώς ορίσατε, επισκέπτης
Please login or register.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Αποστολέας Θέμα: Πρόθεση ψήφου Απριλίου 2012  (Αναγνώστηκε 9728 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

nkas

• Αρχάριο μέλος
  • *
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Απριλίου 2012
« Απάντηση #60 στις: Απριλίου 06, 2012, 18:31:40 pm »

Όχι στην αποχή .

Ακούω συχνά να λένε κάποιοι ότι οι 300 της βουλής είναι άχρηστοι. Δεν συμφωνώ με αυτή την ισοπέδωση. Δεν πιστεύω πως είναι όλοι ίδιοι. Αλλά σε κάθε περίπτωση ποιος φταίει που μπήκαν στη βουλή αυτοί και όχι κάποιοι άλλοι; Όχι δεν φταίνε μόνο αυτοί που τους ψήφισαν. Φταίνε και αυτοί που έριξαν το ψηφοδέλτιο χωρίς σταυρό και άφησαν τους υπόλοιπους να επιλέξουν. Φταίνε κι αυτοί που απέχουν.

Ακούω πολλούς σκεπτόμενους Έλληνες να λένε πως δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Θα εκφράσουν έτσι λένε την απογοήτευσή τους. Διαφωνώ μαζί τους. Γιατί αν οι σκεπτόμενοι απέχουν , τότε τους 300 ποιος θα τους επιλέξει; Δεν είναι συνεπές κατά τη γνώμη μου , από τη μια να απέχεις και από την άλλη να αγανακτείς με τους 300 της βουλής. Γι αυτό το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς ,ανεξάρτητα ποιο ψηφοδέλτιο επιλέξει , είναι να ψάξει σε ποιόν θα βάλει σταυρό.

Ακούω κάποιους να λένε πως απέχουν γιατί δεν τους εκφράζουν αυτά τα κόμματα. Τους ακούω να λένε πως δεν βρίσκουν κάποιο καλό. Ε , να επιλέξουν το λιγότερο κακό. Και αν θέλουν να τιμωρήσουν όλα τα κόμματα της προηγούμενης βουλής , ας ψηφίσουν κάποιο νέο κόμμα. Πρόσφατα έμαθα για ένα νέο κόμμα με το όνομα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ. Δεν έχω βρει το χρόνο να μελετήσω σε βάθος την ιστοσελίδα του http://www.dimiourgiaxana.gr/ , άλλα με μια πρώτη ματιά φαίνεται ενδιαφέρον. Αν κατάλαβα καλά δεν συμμετέχει σε αυτό κάποιος που έχει εκλεγεί βουλευτής στο παρελθόν. Γιατί λοιπόν η αγανάκτηση να εκφραστεί μέσω της αποχής και όχι μέσω της συμμετοχής;

Δεν ξέρω ποιο ψηφοδέλτιο θα επιλέξω στις επόμενες εκλογές. Είμαι αναποφάσιστος. Αλλά ταυτόχρονα είμαι και αποφασισμένος. Αποφασισμένος πως δεν θα απέχω. Θα ψάξω το λιγότερο κακό ψηφοδέλτιο και στη συνέχεια τον λιγότερο κακό υποψήφιο σε αυτό. Θα στείλω μήνυμα μέσω της συμμετοχής και όχι μέσω της αποχής. Το ίδιο καλώ να κάνετε κι εσείς. Δεξιοί , αριστεροί , κεντρώοι , ανένταχτοι , σκεπτόμενοι , αγανακτισμένοι. Ψάξτε σε ποιόν θα βάλετε σταυρό.

1) παντως οπως λες κι εσυ δεν ειναι ολοι ιδιοι.
2) ειναι επικινδυνοι καιροι για σκορπισματα....

1) Χαίρομαι που συμφωνούμε επί της αρχής. Από εκεί και πέρα εγώ κι εσύ μπορεί να επιλέξουμε διαφορετικό ψηφοδέλτιο γιατί έχουμε διαφορετικές απόψεις. Αλλά και με αυτό το δεδομένο πάλι θα ήθελα να ψηφίσεις και να μην απέχεις.
2) Θεωρείς ότι με το να επιλέξω ένα κόμμα που θα πάρει κάτω του 3% απλά σκορπάω την ψήφο μου;  Αν σου έλεγα ότι είμαι μεταξύ του να ψηφίσω αυτό το μικρό κόμμα ή να επιλέξω ένα κόμμα που μισείς ; Πάλι θα μου έλεγες το ίδιο;

Καταγράφηκε
Tags:

fotis4488

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Απριλίου 06, 2012, 18:40:34 pm »

απλα ο νικολακοπουλος κλεινοντας πονηρα το ματι,μας εξηγει πως ενα κομμα που δεν μπει στη βουλη,προικοδοτει με τις εδρες που θα του αναλογουσαν,αφου δεν τις λαμβανει,τα μεγαλα,αφου η κατανομη λειτουργει με βαση την δυναμικοτητα των κομματων....καπως ετσι ειναι,μπακαλικα στο λεω,αλλα αν ψαχτεις θα βρεις ακρη....και μην εχεις την εντυπωση πως θελω καπου να σε παω....προς θεου :) :)
Καταγράφηκε

Αυτός που είναι Χριστιανός και Σοσιαλιστής
 είναι πιο επικίνδυνος για κάθε διεφθαρμένο κατεστημένο, που κατασκευάζει άθεους καπιταλιστές.

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Απριλίου 06, 2012, 18:48:27 pm »

μια ερωτηση...
Ο Κουβελης ανηκει στην αριστερα?
οχι τιποτ,αλλο αλλα θελω να ξαναοριοθετησω την εννοια αριστερα
Αα και κατι αλλο ακομα ,μηπως και το ΠΑΣΟΚ ειναι και αυτο αριστερα?
Να μου πεις ...αν η Τρεμη ειναι κομμουνιστρια ολα να τα περιμενεις

παω Συνταγνα,αναρωτιεμε ποιο κεφαλη θα ανοιξει αποψε...
εχω την εντυπωση οτι γυρευουνε νεκρους....
Καταγράφηκε

fotis4488

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Απριλίου 06, 2012, 18:58:56 pm »

αλλο τι λες κι αλλο τι θεση παιρνεις....
στο παρακατω λινκ,που εχει σοβαρη προθεση πιστευω,βρισκει κανεις,-με βαση τις τοποθετησεις των κομματων-,που ανηκουν αυτα πραγματικα.το εχω δοκιμασει προσωπικα,30 φορες για τσεκαρισμα,και στεκει απολυτως αντικειμενικα.
http://www.politicalmap.gr/
Καταγράφηκε

είναι πιο επικίνδυνος για κάθε διεφθαρμένο κατεστημένο, που κατασκευάζει άθεους καπιταλιστές.

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Απριλίου 07, 2012, 17:26:03 pm »

Πάντως τα κριτήρια κατάταξης του δε με βρίσκουν σύμφωνο και δεν με εκφράζουν κι όλας. Προσωπικά με έβγαλε "λάθος". Με την ίδια λογική θα μπορούσα εγώ να ρωτάω το επάγγελμα του καθενός και να τον κατατάσσω σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια στο τι πρέπει να ψηφίσει και να δώσω 1-2% σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να βάλω οτι πρέπει να τα ψηφίσουν μόνο καναλάρχες, εφοπλιστές, τραπεζίτες κλπ.

Μην ξεχνάτε οτι καλώς ή κακώς (κακώς κατά τη γνώμη μου) στην Ελλάδα υπάρχει και ένα συναισθηματικό υπόβαθρο για την ψήφο πολλών ανθρώπων, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, οι οποίοι είναι και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων.
Καταγράφηκε

katerinazareifi

• Αρχάριο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Απριλίου 08, 2012, 02:03:47 am »

προσωπικα θα ψηφιζα ανεξαρτητοι ελληνες αλλα μολις εμαθα οτι βαλανε για υποψηφιο την γκομενα του Κουρη...(ΑΛΤΕΡ) ... ... τι να πω.... οτι να ναι...  τωρα ειμαι αναμεσα σε ΕΠΑΜ και ΣΥΡΙΖΑ
Καταγράφηκε

fotis4488

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Απριλίου 08, 2012, 04:04:35 am »

παντως ο καζακης ειναι δυναμη και τιμιος....και αποκλεισμενος απο τα μμε ;)
στεκουν ολα οσα λεει,απο πλευρας στοιχειων,στο ακεραιο,κανει μαζι με το επαμ μια ευστοχη προσπαθεια να σμιξει πολιτικα ολο τον κοσμο και,μαλιστα αποδεικνυεται οτι ο κοσμος δεν εχει μεγαλες διαφορες στα πατριωτικα του και πολιτικα θελω....ετσι μπορουν ισως να σμιξουν ολοι,αφηνοντας ολους αυτους που χρονοτριβουν την δραση του κοσμου,στην ενδεχομενη σηψη που βρισκονται....δεν ξερω....κατι σκοτεινα πραματα τριγυρω,ο κοσμος σαν να φοβαται....τι να πω....προσοχη,ολοι μας,κατι βρωμαει '44 8)
Καταγράφηκε

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Απριλίου 09, 2012, 14:55:55 pm »

ζητω ο αγωνας των ναυτεργατων
Καταγράφηκε

docie

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Απριλίου 10, 2012, 00:18:06 am »

Ζήτω!!!!!!
Καταγράφηκε

trollamenos

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Απριλίου 10, 2012, 01:50:21 am »

Νέα δημοσκόπηση GPO που δείχνει κατάρρευση για ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και πλήρες ξεφούσκωμα για την ΔΗΜΑΡ. Είναι φανερή η προσπάθεια τους να δημιουργήσουν κλίμα. Είδα στον Ριζοσπάστη ότι απο τους 147 πολιτικούς καλεσμένους στα κανάλια μόνο ΕΝΑΣ ήταν του ΚΚΕ! του ΣΥΡΙΖΑ επίσης είναι ελάχιστοι αλλά για θέματα που προσπαθούν να τους "στριμώξουν" πχ μεταναστευτικό. Θα ζήσουμε τέτοια τρομοκρατία-προπαγάνδα-πλύση εγκεφάλου που δεν ξέρω και εγώ με ποια άλλη περίοδο μπορεί να συγκριθεί! Και επειδή οι αστοί είναι αδίστακτοι, για να μην χάσουν τίποτα είναι ικανοί να κάνουν οτιδήποτε, όπως και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους! Ακόμα και να προβάλουν/προωθούν (όπως ήδη κάνουν) την ναζιστική συμμορία! Όπως και στην Γερμανία του '30 που ανέβασαν (όχι αποκλειστικά μόνοι τους) στην εξουσία τους Ναζί.
http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/ta-mesa-enimerosis-kai-i-xrysi-aygi-toy-dimitri-psarra

NΔ 18,2% (19,4)
ΠΑΣΟΚ 14,2% (13,1)
ΚΚΕ 8% (9,5)
ΑΝΕΛ 7% (-)
ΣΥΡΙΖΑ 6,2% (8,5)
ΔΗΜΑΡ 5,9% (12)
ΛΑΟΣ 4% (5,1)
ΧΑ 3,1% (-)
ΔΗΣΥ 2,5% (2,5)
ΟΠ 1,5% (1,9)
Άλλο κόμμα/Λευκό/Άκυρο/Αποχή 10,2% (17,6)
Δεν έχω αποφασίσει/Δεν ξέρω 19,2% (10,4)
Καταγράφηκε

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Απριλίου 10, 2012, 08:47:35 am »

Νέα δημοσκόπηση GPO που δείχνει κατάρρευση για ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και πλήρες ξεφούσκωμα για την ΔΗΜΑΡ. Είναι φανερή η προσπάθεια τους να δημιουργήσουν κλίμα. Είδα στον Ριζοσπάστη ότι απο τους 147 πολιτικούς καλεσμένους στα κανάλια μόνο ΕΝΑΣ ήταν του ΚΚΕ! του ΣΥΡΙΖΑ επίσης είναι ελάχιστοι αλλά για θέματα που προσπαθούν να τους "στριμώξουν" πχ μεταναστευτικό. Θα ζήσουμε τέτοια τρομοκρατία-προπαγάνδα-πλύση εγκεφάλου που δεν ξέρω και εγώ με ποια άλλη περίοδο μπορεί να συγκριθεί! Και επειδή οι αστοί είναι αδίστακτοι, για να μην χάσουν τίποτα είναι ικανοί να κάνουν οτιδήποτε, όπως και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους! Ακόμα και να προβάλουν/προωθούν (όπως ήδη κάνουν) την ναζιστική συμμορία! Όπως και στην Γερμανία του '30 που ανέβασαν (όχι αποκλειστικά μόνοι τους) στην εξουσία τους Ναζί.
http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/ta-mesa-enimerosis-kai-i-xrysi-aygi-toy-dimitri-psarra

NΔ 18,2% (19,4)
ΠΑΣΟΚ 14,2% (13,1)
ΚΚΕ 8% (9,5)
ΑΝΕΛ 7% (-)
ΣΥΡΙΖΑ 6,2% (8,5)
ΔΗΜΑΡ 5,9% (12)
ΛΑΟΣ 4% (5,1)
ΧΑ 3,1% (-)
ΔΗΣΥ 2,5% (2,5)
ΟΠ 1,5% (1,9)
Άλλο κόμμα/Λευκό/Άκυρο/Αποχή 10,2% (17,6)
Δεν έχω αποφασίσει/Δεν ξέρω 19,2% (10,4)
αυτο γινοτανε σε καθε προεκλογικη περιοδο φιλε μου,σε αυτες εχι γινει πλεον κανονας...
Θα ςπηρεαει ενα μερος ψηφοφορων,το θεμα ειναι ποσους....
Καταγράφηκε

docie

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Απριλίου 11, 2012, 19:05:04 pm »

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ βάλτε πρόθεση ψήφου!!!!!
Καταγράφηκε

Στο galop.gr θα βρείτε δημοσκοπήσεις, ψηφοφορίες, σφυγμομετρήσεις, γκάλοπ ... όπως κι αν το πει κανεις, η ουσία είναι ότι εδώ η γνώμη σας μετράει! Ψηφίστε και κερδίστε δώρα μέσα από τους μηνιαίους διαγωνισμούς. Πάρτε μέρος στις συζητήσεις και εκφράστε τη γνώμη σας. Καλή περιήγηση!