Galop.gr Virtual Community

Εδώ η γνώμη σου μετράει
  • Νοεμβρίου 15, 2024, 07:36:39 am *
  • Καλώς ορίσατε, επισκέπτης
Please login or register.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Σύνθετη αναζήτηση  

Νέα:

Δείτε τους λόγους για να γίνει κάποιος μέλος

Αποστολέας Θέμα: Κινητό τηλέφωνο και ακουστικά 2008  (Αναγνώστηκε 4237 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Dr_Michael

• Ιδρυτής του Galop.gr
  • Διαχειριστής
  • Ανώτατο μέλος
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
    • Προφίλ
Κινητό τηλέφωνο και ακουστικά 2008
« στις: Νοεμβρίου 07, 2008, 23:16:40 pm »

Εγώ μόνο με bluetooth. Εννοείται ότι δεν συζητάμε το αν με ή χωρίς ακουστικά είναι μικρότερο κακό για την υγεία. Το ερώτημα είναι αν είναι καλύτερο το ασύρματο ή με το καλώδιο. Εγώ είμαι της άποψης ότι το ασύρματο είναι καλύτερο, αφού το καλώδιο λειτουργεί ως κεραία.
Tags:

WebSpideR

• Απλό μέλος
  • **
  • Γηράσκω αεί διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 10, 2008, 19:38:26 pm »

Kαι εγώ κατα κόρον χρησιμοποιώ Bluetooth.
Ας είμαστε λίγο προσεκτικότεροι, τουλάχιστον γιά όσο το "πείραμα" κινητή τηλεφωνία, βρίσκεται εν εξελίξει, μέχρι να μας παγιώσουν τις -όποιες- παρενέργειες...

Εγώ χρησιμοποιώ παραλλαγή του γνωστού εντελώς ασύρματου bluetooth, γνωστής μάρκας, που είναι με "πιαστράκι" στο πουκάμισο, και απο εκεί με καλώδιο μέχρι το ακουστικό, καθώς έχει αποδεισθεί, ότι παρέχουν καλύτερη ακουστική απο τα εντελώς ασύρματα (λόγω της θέσης του μικροφώνου)
Καταγράφηκε

Nobody is perfect. I am Nobody!

konfou

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 11, 2008, 22:17:04 pm »

Μπααααα... Απευθείας από το κινητό.
Καταγράφηκε

Truth is elusive to those who refuse to see with both eyes

gvarth

• Πλήρες μέλος
  • Φυσιολάτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 23:38:01 pm »

Και εγώ απευθείας από το κινητό  :-[
Καταγράφηκε

Η φύση μας φιλοξενεί. Εμείς οι άνθρωποι επεμβαίνουμε πάνω της με τον χειρότερο τρόπο και ζητάμε και τα ρέστα όταν έρχονται πλημμύρες παγετοί κ.λ.π. . Κάπου χάσαμε το μέτρο ...

Dr_Michael

• Ιδρυτής του Galop.gr
  • Διαχειριστής
  • Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 27, 2008, 17:24:21 pm »

Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις:

Πηγή: Τμήματα Bιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 28, 2008, 20:49:56 pm από Dr_Michael »
Καταγράφηκε

WebSpideR

• Απλό μέλος
  • **
  • Γηράσκω αεί διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 28, 2008, 20:21:25 pm »

Μιχάλη δεν παραθέτεις και κανένα link?  ::)

σ.σ. Αντρε πάρε bluetooth τώρα, γιά να μην ψήνεις το κεφάλι σου!  ;D
Καταγράφηκε

Nobody is perfect. I am Nobody!

www.e-photoguide.gr (leicaR9)

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 02, 2008, 10:55:11 am »

Bluetooth με αναγνώριση κλίσης λόγο μηχανής..Απαντάμε μόνο στα επείγοντα όπως οι γιατροί...
Καταγράφηκε

***        Ελληνικός οδηγός φωτογράφων.        ***

GOUSTARDI

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 04, 2008, 15:12:21 pm »

ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ
Καταγράφηκε

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 04, 2008, 18:42:37 pm »

Μην γράφεις μονο με κεφαλάια,φοράμε όλοι ακουστικά...
Καταγράφηκε

guru

• Αρχάριο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 05, 2008, 23:17:02 pm »

Δυστυχώς δεν πολυχρησιμοποιώ τα ακουστικά. Ευτυχώς μιλάω πολύ λίγο στο κινητό (προτιμώ τα μηνύματα ή το σταθερό).

Εγώ μόνο με bluetooth. Εννοείται ότι δεν συζητάμε το αν με ή χωρίς ακουστικά είναι μικρότερο κακό για την υγεία. Το ερώτημα είναι αν είναι καλύτερο το ασύρματο ή με το καλώδιο. Εγώ είμαι της άποψης ότι το ασύρματο είναι καλύτερο, αφού το καλώδιο λειτουργεί ως κεραία.
Στο πρώτο συμφωνούμε, όπως και οι περισσότερες επιστημονικές μελέτες. Διαφωνώ στο άλλο: η τεχνολογία του γαλάζιου δοντιού (bluetooth ;D ) όντας ασύρματη βασίζεται κι αυτή στην εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Δεν ξέρω όμως σε τι επίπεδα είναι η ένταση της ακτινοβολίας αυτής. Πάντως το εξάρτημα που κολλάει ανάμεσα στο αφτί και στο κεφάλι είναι κι αυτό ένας πομποδέκτης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
Καταγράφηκε

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 05, 2008, 23:42:11 pm »

Πάντως και εγώ το έχω περιορίσει πάρα πολύ το τηλέφωνο,αλλα παλιά του άλλαζα τα φώτα.Και τότε ,μιλάμε όταν είχαν πρωτοέρθει τα περίφημα Νοκια 1610(παντόφλα)δεν ξέρουμε τί και πόσοι ακτινοβολία φάγαμε...
Καταγράφηκε

Dr_Michael

• Ιδρυτής του Galop.gr
  • Διαχειριστής
  • Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 06, 2008, 10:49:07 am »

Διαφωνώ στο άλλο: η τεχνολογία του γαλάζιου δοντιού (bluetooth ;D ) όντας ασύρματη βασίζεται κι αυτή στην εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Δεν ξέρω όμως σε τι επίπεδα είναι η ένταση της ακτινοβολίας αυτής. Πάντως το εξάρτημα που κολλάει ανάμεσα στο αφτί και στο κεφάλι είναι κι αυτό ένας πομποδέκτης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Την εικόνα παραπάνω την είδες; Μπορώ να εξηγήσω γιατί το bluetooth είναι καλύτερο από το handsfree.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 06, 2008, 11:15:15 am »

Πέρα από την εικόνα έχω δεί και στην τηλεόραση μετρήσεις με διάφορα είδη ακουστικόν Μπλού τούθ και όντος έχουν μηδενική ακτινοβολία..
Απλά εγώ προτιμώ αυτό με το μικρό ακουστικό και καλωδιάκι γιατί με τα άλλα που είνι μαζί ακουστικό και μικρόφωνο νιώθω σαν να έχω ένα ζωάκι στο αυτί μου μόνιμα...
Καταγράφηκε

guru

• Αρχάριο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 09, 2008, 13:35:07 pm »

Διαφωνώ στο άλλο: η τεχνολογία του γαλάζιου δοντιού (bluetooth ;D ) όντας ασύρματη βασίζεται κι αυτή στην εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Δεν ξέρω όμως σε τι επίπεδα είναι η ένταση της ακτινοβολίας αυτής. Πάντως το εξάρτημα που κολλάει ανάμεσα στο αφτί και στο κεφάλι είναι κι αυτό ένας πομποδέκτης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Την εικόνα παραπάνω την είδες; Μπορώ να εξηγήσω γιατί το bluetooth είναι καλύτερο από το handsfree.

Δεν την είχα προσέξει. Νομίζω από επιστήμονα είχα ακούσει την εξήγηση για το γαλάζιο δόντι, και μου φάνηκε πολύ λογική, αλλά θα εμπιστευτώ περισσότερο τα επιστημονικά δεδομένα που έχουν προκύψει από πειράματα (αρκεί να έχουν γίνει σωστά), παρά τις θεωρίες. Βέβαια τα επόμενα χρόνια έχουμε πολλά ακόμη να δούμε όσον αφορά τις επιπτώσεις από τη χρήση κινητών τηλεφώνων: ένα παγκόσμιο πείραμα είναι σε εξέλιξη...

Η εξήγηση θα με ενδιέφερε, καθώς είμαι του κλάδου (υπολογιστών - δικτύων).

Υ.Γ. Πολλοί δεν το ξέρουν, όμως κίνδυνος υπάρχει και από τη χρήση φορητών τηλεφωνικών συσκευών (σταθερή τηλεφωνία). Καλύτερα στο σπίτι να μιλάμε με το παραδοσιακό τηλέφωνο με καλώδιο.
Καταγράφηκε

Dr_Michael

• Ιδρυτής του Galop.gr
  • Διαχειριστής
  • Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 11, 2008, 20:14:52 pm »

Η εξήγηση θα με ενδιέφερε, καθώς είμαι του κλάδου (υπολογιστών - δικτύων).

Το κινητό τηλέφωνο ειδικά κατά τη διάρκεια της κλήσης εκπέμπει ακτινοβολία προκειμένου να επικοινωνήσει αμφίδρομα με την πλησιέστερη κυψέλη κινητής τηλεφωνίας. Η ακτινοβολία αυτή επηρεάζει σύμφωνα με χιλιάδες μελέτες τον ανθρώπινο οργανισμό. Γνωρίζουμε ότι η εκπέμπουσα ακτινοβολία είναι αντιστρόφως ανάλογη με την απόσταση. Δηλαδή, όσο πιο μακριά από το ανθρώπινο σώμα βρίσκεται το κινητό τηλέφωνο, τόσο πιο χαμηλή η ακτινοβολία που αυτό δέχεται. Μάλιστα σύμφωνα με την ανωτέρω μελέτη, το κινητό πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση πάνω από 40 εκατοστά από τον άνθρωπο. Επομένως με βάση τα παραπάνω το μέσο προστασίας είναι είτε το handsfree είτε το bluetooth προκειμένου να βρίσκεται το κινητό σε απόσταση. Το βέλτιστο όμως είναι το bluetooth διότι είναι το μοναδικό που επιτρέπει τη μεγάλη απόσταση του ανθρώπου από το κινητό (πάνω από 40 εκατοστά). Αντίθετα, το handsfree με καλώδιο, δεν επιτρέπει πρακτικά απόσταση του ανθρώπου πάνω από 40 εκατοστά από το κινητό τηλέφωνο.
Σίγουρα το bluetooth έχει και αυτό κάποια ακτινοβολία, η οποία όμως είναι τραγικά μικρότερη από την ακτινοβολία του κινητού (ας σκεφτούμε ότι η μέγιστη εμβέλεια του bluetooth είναι 6-7 μέτρα ενώ το κινητό επικοινωνεί με κυψέλες αρκετά χιλιόμετρα μακριά). Επιπρόσθετα, το handsfree με καλώδιο μεταφέρει ένα μικρό ποσοστό της ακτινοβολίας αφού το καλώδιο λειτουργεί ως κεραία. Με βάση τα παραπάνω, ο ασφαλέστερος τρόπος για να ομιλούμε στο κινητό τηλέφωνο είναι η χρήση του bluetooth αρκεί βέβαια η τηλεφωνική συσκευή να βρίσκεται σε απόσταση μισό μέτρο και πάνω, από το ανθρώπινο σώμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 25, 2012, 13:48:32 pm από Dr_Michael »
Καταγράφηκε

Στο galop.gr θα βρείτε δημοσκοπήσεις, ψηφοφορίες, σφυγμομετρήσεις, γκάλοπ ... όπως κι αν το πει κανεις, η ουσία είναι ότι εδώ η γνώμη σας μετράει! Ψηφίστε και κερδίστε δώρα μέσα από τους μηνιαίους διαγωνισμούς. Πάρτε μέρος στις συζητήσεις και εκφράστε τη γνώμη σας. Καλή περιήγηση!