Galop.gr Virtual Community

Εδώ η γνώμη σου μετράει
  • Νοεμβρίου 15, 2024, 14:35:41 pm *
  • Καλώς ορίσατε, επισκέπτης
Please login or register.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Σύνθετη αναζήτηση  

Νέα:

Mοιραστείτε δημοσκοπήσεις στο site σας και κερδίστε πόντους!

Αποστολέας Θέμα: Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2011  (Αναγνώστηκε 6636 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2011
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 15, 2011, 11:08:33 am »

KAI ΤΩΡΑ????
Τι θα κανουμε διχως Ντομινικ στρος?????
Καταγράφηκε
Tags:

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2011
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 15, 2011, 20:19:08 pm »

Επειδή το συζητάμε πολύ. Για να μειωθεί η επίδραση φαινομένων "γραμμής" από blogs και forums, η περισσότερο ενδεδειγμένη λύση είναι η αύξηση των συμμετεχόντων. Ακόμα και 60-70 άτομα μιας συγκεκριμένης οργάνωσης να πάρουν γραμμή και να ψηφίσουν σε ένα σύνολο 2-3 χιλιάδων ψήφων η επίδραση τους στο τελικό αποτέλεσμα θα είναι σχετικά μικρή.

Ίσως τελικά η "διαφήμιση" της ψηφορορίας να είναι η καλύτερη λύση.Αν και οι διαχειριστές και ιδιοκτήτες του galop είναι σύμφωνοι, ίσως θα μπορούσαμε εν' όψει του Ιουνίου, όσοι έχουμε blog, site, ή οτιδήποτε σχετικά να προωθήσουμε τη δημοσκόπηση για να αυξηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων και να έχουμε ένα αποτέλεσμα πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Περιμένω τη γνώμη σας.
Καταγράφηκε

docie

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2011
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 15, 2011, 21:17:31 pm »

Σωστός ο iliasthes... αν αυξηθεί η συμμετοχή, αυξάνεται και η αξιοπιστία της δημοσκόπησης. Μην ξεχνάμε όμως πως εκ των προτέρων αποκλείονται α)ηλικιωμένοι άνω των 50 που δεν ασχολούνται με το internet, γιατί όταν βρήκε στο ευρύ κοινό ήταν πολύ μεγάλοι για να το μάθουν, β) άνθρωποι που δεν ασχολούνται με το διαδίκτυο λόγω μορφωτικού επιπέδου γ) άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο δ) άνθρωποι που δεν γνωρίζουν το site ε) άνθρωποι που φοβούνται να αποκαλύπτουν τις πολιτικές - σεξουαλικές κλπ απόψεις ή προτιμήσεις σε χώρους που δεν ξέρουν που μπορούν να τις διαθέσουν.
 Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αδιάφοροι, απλά γενικά δεν μιλάνε γιατί όλη τους η παλαιά επιχειρηματολογία τους έχει εκ των πραγμάτων καταρρεύσει. Τώρα γιατί δεν ψηφίζουν; α) δείχνουν την δυσαρέσκιά τους έστω και μέσα από ένα site, β) φοβούνται να χαρακτηριστούν.
Τελικά μετράει τι κάνεις στον δρόμο, στην απεργία και στην κάλπη, είτε του συνδικάτου είτε της χώρας, οι δημοσκοπήσεις απλά καταγράφουν ψυχολογία, που μεταστρέφεται μέχρι να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου. 
 Για πρακτικά παραδείγματα τάσεων του κόσμου υπάρχουν οι εκλογές στα συνδικάτα. Δείτε εκλογές οδηγών ταξί και καθηγητών β/θμιας (οι καθηγητές είναι πολλές δεκάδες χιλιάδες και είναι ενδιαφέρον δείγμα) που είναι πρόσφατες και σε λίγες μέρες τις φοιτητικές εκλογές. Αν κόμματα που έχουν υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά,  σε εκλογές σωματείων, που είναι προνομιακά για αυτά, δεν πάνε καλά, τότε κάτι δεν πάει καλά (δείτε ΣΥΡΙΖΑ).
 Α και να ξαναμπεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις δημοσκοπήσεις!!!!!!!! παρακαλάω πολλούς μήνες...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 15, 2011, 21:28:25 pm από docie »
Καταγράφηκε

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2011
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 15, 2011, 23:35:49 pm »

Σωστές πολλές από τις παρατηρήσεις σου, αλλά εκ των πραγμάτων σε μια διαδικτυακή δημοσκόπηση στο ίντερνετ είναι από δύσκολο έως αδύνατο να καταφέρεις να έχεις αντιπροσωπευτικό δείγμα. Ο μόνος τρόπος θα ήταν να υπήρχε ένα ερωτηματολόγιο με πολλές ερωτήσεις (φύλλο, ηλικία, εκλογική περιφέρεια και ψήφος στις προηγούμενες εκλογές) και μετά να κάνεις τις κατάλληλες αναγωγές. Αν δηλαδή στο δείγμα μας μόνο το 14,5% είχε ψηφίσει ΠΑΣΟΚ το 2009, τότε το 7% που παίρνει σε αυτή τη δημοσκόπηση θα πρέπει να μεταφραστεί σε 21%.

Τα συνδικάτα είναι μαι ένδειξη, αλλά όχι απόλυτη, καθώς η ψήφος εκεί έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Θα πω ένα χτυπητό παράδειγμα. Στο σωματείο που ήταν μέλος ο πατέρας μου με 1200 μέλη, η παράταξη του ΚΚΕ έπαιρνε  94-95% παραδοσιακά στις εκλογές και η ΠΑΣΚΕ του ΠΑΣΟΚ, γύρω στο 5-6%. Αμφιβάλλω αν ένα 20% από αυτούς ψήφιζε ΚΚΕ.

Στο δημόσιο τα δυο μεγάλα κόμματα θα παίρνουν ηγεμονικά ποσοστά, αφού είναι τα μόνα που έχουν κάνει χιλιάδες ρουσφέτια και σε διορισμούς και σε μεταθέσεις ή άλλυο είδους εξυπηρετήσεις.
Καταγράφηκε

APO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2011
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 16, 2011, 00:35:04 am »

Για το Σ.Α.Τ.Α. βρήκα  κάποια αποτελέσματα όμως  δεν μου λένε τίποτα, αν δε ξέρω και τα παλιά, αν θες γίνε ποιο σαφής φίλε μου docie .
Σχετικά με την παρά πάνω πρόταση του Ηλία, αν ήμουν στη θέση του Μιχάλη και του fractalbit θα την ψήφιζα με δυο χέρια! Καπιταλισμό κάνει, πρέπει να βγάλουν και αυτή το ψωμί τους, θεμιτό είναι. Δεν ξέρω όμως αν απλά αυξάνοντας το δείγμα μπορεί να βγει πραγματικά κάτι. Από μονάχο του δε λέει κάτι. Γενικά για να πω την αλήθεια, δε ξέρω και πολλά από δημοσκοπήσεις και το τεχνικό τους κομμάτι, ούτε τις έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση σχετικά με την επιστημοσύνη τους. Αυτό που πραγματικά με ενδιαφέρει σε αυτές είναι ο ρόλος που μπορούν να παίξουν σε επίπεδο προπαγάνδας, το πώς κάποιοι τις χρησιμοποιών για να κατευθύνουν. Καλά δεν πιστεύω πως μπορούν να κάνουν και θαύματα, ωστόσο  κάτι θα κάνουν.
Μιλώντας για θαύματα σκέφτηκα τον μάγο του Οζ… τον fractalbit ! Υπάρχει  κάτι, ας πούμε ανάλογο με τον μαγικό σου αλγόριθμο αυτόν  που υπολογίζει τις μονάδες αξιολόγησης και είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος και λαμβάνει υπόψιν του πολλές παραμέτρους ? Κάτι ανάλογο, που αφού κάποιος δηλώσει φύλο, ηλικία, θέση στη παραγωγή, μορφωτικό επίπεδο, τι ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές, και άλλα τέτοια (την πρόθεση ψήφου του προφανώς ) αυτό το μαραφέτι να μπορεί, από τα συνολικά δεδομένα που έχει (1000- 2000 άτομα που συμμετείχαν) να αγνοήσει κάποια από αυτά αν έχει υπέρ εκπροσωπηθεί μια κάποια ομάδα και αντίθεα να υπολογίζει κάποια άλλα επί κάποιο συντελεστή. Να μπορεί δηλαδή να κάνει αυτό που αν δε κάνω λάθος, οι  gallopατζίδες  αποκαλούν στάθμιση του δείγματος. Δεν ξέρω, αν υπάρχει τεχνικά τέτοια δυνατότητα,  δηλώνω άσχετος με το θέμα, ούτε ξέρω αν για τα παιδιά είναι σκόπιμο οικονομικά αυτό. Είπαμε στο τέλος τέλος κάποιος θέλει απλά να βγάλει το ψωμί του και αυτό είναι θεμιτό. Σίγουρα και στη περίπτωση αυτή θα μπορούσα, αφού πρώτα δηλώσω τα πραγματικά μου χαρακτηριστικά, μετά να μπω και να δηλώσω εβδομηντάχρονη άνεργη πυρηνική φυσικός, μητέρα πέντε ανήλικων τέκνων… αλλά αυτό από όσα έχω διαβάσει έχει ήδη αντιμετωπιστεί. 

Αχ,αχ Στροσκαν... :thumbsDown

Υ.Γ.
 της ποιο επάνω πρότασης του Ηλία! Ακριβώς από επάνω μου μια χαρά τα λέει, καλυτέρα από εμένα!  Δε το πιστεύω πω γράφω πάνω από μια ώρα ... :'(

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 16, 2011, 00:43:10 am από APO »
Καταγράφηκε

docie

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2011
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 16, 2011, 20:11:25 pm »

APO εννοώ, πως οι καθηγητές ας πούμε (πάντα μιλάμε για δημοσίους) είναι πάνω από 120.000 . Από αυτό το δείγμα μπορούν αν βγουν συμπεράσματα. Ψάξε και δες ας πούμε εκλογές για 15ο συνέδριο ΟΛΜΕ και θα βρεις πολλά αποτελέσματα ανά την Ελλάδα, που δείχνουν αλλαγές στην στάση πολλών. Θα παρατηρήσεις άνοδο του ΠΑΜΕ (ΕΣΑΚ-ΔΕΕ) και της Εξωκοινοβουλευτικής(Παρεμβάσεις κλπ), στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ (Συνεργασία κλπ), μικρή πτώση του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚ) και μεγάλη πτώση της ΝΔ (ΔΑΚΕ).
Εντάξει πολλές φορές είναι αναντίστοιχα τα αποτελέσματα στα σωματεία σε σύγκριση με τα αποτελέσματα στις γενικές εκλογές, αλλά σκέψου πόσο περισσότερο ριζοσπαστικά θα ενεργήσει ένας άνθρωπος, που αρχίζει να στηρίζει αριστερά κόμματα από τον ψηφοφόρο πασοκ που πάει και ψηφίζει πασκ και στο σωματείο... οι καθηγητές παρακαλώ έχουν ισχυρό αριστερό κομμάτι και δεν είναι τόσο χωμένοι στο ρουσφέτι.... τώρα με τα νέα χαμπέρια κλείσιμο σχολείων, μηδενικές μεταθέσεις, διευθυντής μάνατζερ βλέπω μεγάλο κύμα γλειψίματος.
Καταγράφηκε

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2011
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 18, 2011, 13:35:07 pm »

τωρα οι σταυρωτιδες ζητουν την συνενεση ολλων των Ελληνων για τον βιασμο τους
στην επομενη δοση θα ζητησουν και υπευθυνη δηλωση απο τον καθενα μας οτι το ευχαριστιομαστε.....
  ΥΓ οποιοσδηποτε παραλληλισμος με την καμαριερα στο ξενοδοχειο ειναι τυχαιος
Καταγράφηκε

stefanos

• Πλήρες μέλος
  • ESTEILA APO TO FACE BOOK
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2011
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 18, 2011, 14:03:31 pm »

ΚΥΡΙΑΚΟ ΕΙΣΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΒΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΡΩΤΑΝΕ ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΚΟΜΑ
Καταγράφηκε

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2011
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 21, 2011, 20:45:27 pm »

αν και ποτε δεν πιστεψα τις λεγομενες ((κοκκινες γραμμες)) του μονιμου εκπροσωπου
της τροικας,και κατ,εφημησμον ((πρωθυπουργου)) της χωρας
σημερα ο ΓΑΠ εδωσε μια νεα διευρηνση στην κοκκινη γραμμη που βαζει
Λεγοντας πλεον οτι κοκκινη γραμμη ειναι η ((σωτηρια)) της χωρας .....
με οτι αυτο συνεπαγετε......
ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ
Γιατι ζητα η τροικα κατι που προυπηρχε παντα αναμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ?
μηπως για να δειξει και σε αλλα κομματα οτι αυτη θα καθοριζει και την γραμμη των κομματων απο εδω και περα?
γραφοντας στα παληα της παπουτσια και την θεληση των ψηφοφορων?
ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
Αρχιζει πλεον να συζητειτε εντονα απο κυκλους των ....δανειστων
τωρα αν ειναι ηπια,πληρης,ελενχομενη,ανελεχτη......
το μονο που ειναι σιγουρο ειναι οτι θα την πληρωσει ο εργαζομενος και οχι ο δανιστης
ας το σκεφτουν,οσοι το εθεταν σαν αριστερη λυση......
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Οσο τα γεγονοτα τρεχουν ,τοσο πιο ξεκαθαρα φαινετε πλεον οτι ειναι το μονο μετρο
το οποιο ειναι ΑΝΓΚΑΙΟ να παρθει απο εμας.Οποίος περιμενει λυσεις απο αυτους που διμηουργησαν την κριση ας το ξανασκεφτουν....

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 21, 2011, 20:55:18 pm από κυριακος »
Καταγράφηκε

trollamenos

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2011
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 22, 2011, 19:31:15 pm »

να ρωτήσω κάτι άσχετο... για να στείλει ένα μέλος μια δημοσκόπηση τι πρέπει να κάνει; γιατί δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει ακριβώς το σύστημα...  :help
Καταγράφηκε

Dr_Michael

• Ιδρυτής του Galop.gr
  • Διαχειριστής
  • Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2011
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 22, 2011, 21:25:47 pm »

να ρωτήσω κάτι άσχετο... για να στείλει ένα μέλος μια δημοσκόπηση τι πρέπει να κάνει; γιατί δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει ακριβώς το σύστημα...  :help

Πηγαίνεις στον πίνακα που θες πχ Πολιτική - Ελλάδα και δεξιά με μπλε χρώμα βρίσκεις την επιλογή "Νέα ψηφοφορία"

trollamenos

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2011
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 22, 2011, 22:13:26 pm »

Πηγαίνεις στον πίνακα που θες πχ Πολιτική - Ελλάδα και δεξιά με μπλε χρώμα βρίσκεις την επιλογή "Νέα ψηφοφορία"

ΟΚ, ευχαριστώ!
Καταγράφηκε

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2011
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 25, 2011, 19:36:51 pm »

Μην ξεχνάμε όμως πως εκ των προτέρων αποκλείονται α)ηλικιωμένοι άνω των 50 που δεν ασχολούνται με το internet, γιατί όταν βρήκε στο ευρύ κοινό ήταν πολύ μεγάλοι για να το μάθουν, β) άνθρωποι που δεν ασχολούνται με το διαδίκτυο λόγω μορφωτικού επιπέδου

Προσωπικά έχω επιμορφώσει πάνω από 200 άτομα στους υπολογιστές από τις κατηγορίες που ανέφερες. Πανελλαδικά έχουν επιμορφωθεί εκατοντάδες χιλιάδες, δωρεάν από τις κατηγορίες που ανέφερες. Μπορεί να μην είναι απόλυτο, αλλά πλέον υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι που χρησιμοποιούν το ίντερνετ.
Καταγράφηκε

astrix

• Αρχάριο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2011
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 26, 2011, 16:21:51 pm »

θα ηθελα να μαθω απο καποιον διαχειριστη γιατι ΔΕΝ υπαρχει σαν επιλογη η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. νομιμο πολιτικο κομμα ειναι! δεν γινεται να βαζεις στο γκαλοπ τα σαπια της "δημοκρατικης αριστερας" και της "δημοκρατικης συμμαχιας" και να αφηνετε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην απεξω.

δεν ψηφιζω μεχρι να λαβω ικανοποιητικη απαντηση
Καταγράφηκε

bdim

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
Πρόθεση ψήφου Μαΐου 2011
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 27, 2011, 11:26:07 am »

Ερώτηση προς τους 230 ψήφους της Ν.Δ. 

Είναι δυνατόν? Έχετε κάψει εγκεφαλικά κύταρα? 30% ????   ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ ΕΧΕΤΕ?

Καλά του ΠΑΣΟΚ είναι 5% ... και πολύ του είναι....

Το ΛΑΟΣ απο την άλλη υπέγραψε μνημόνιο ένοχο.... 

Το ΚΚΕ  μάλλον θέλει να καπελώνει τα πάντα....   γιατί δεν κατέβηκαν τώρα 2 μέρες ανεξάρτητα ΜΑΖΙ ΜΑΣ?  Αλλά μου άρεσε πολύ οταν προχθές εδώ Θεσ/κη πήγαν τα λαμόγια να μοιράσουν φυλλάδια και φάγανε γιούχα και τους έστειλαν απο εκεί που ήρθαν...

ΛΕΥΚΟ ΚΥΡΙΟΙ... ή καλύτερα... ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ....

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΥΣ

.-
Καταγράφηκε

Στο galop.gr θα βρείτε δημοσκοπήσεις, ψηφοφορίες, σφυγμομετρήσεις, γκάλοπ ... όπως κι αν το πει κανεις, η ουσία είναι ότι εδώ η γνώμη σας μετράει! Ψηφίστε και κερδίστε δώρα μέσα από τους μηνιαίους διαγωνισμούς. Πάρτε μέρος στις συζητήσεις και εκφράστε τη γνώμη σας. Καλή περιήγηση!