Galop.gr Virtual Community

Εδώ η γνώμη σου μετράει
  • Νοεμβρίου 15, 2024, 06:40:45 am *
  • Καλώς ορίσατε, επισκέπτης
Please login or register.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις

Πιστεύτε ότι οι τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις (γκάλοπ) είναι «στημένες» με «προκάτ» απαντήσεις;
Chart
Ψήφισαν: 1132 / Δείτε τι ψήφισαν: Οι επισκέπτες | Τα μέλη | Όλοι μαζί

Πιστεύτε ότι οι τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις (γκάλοπ) είναι «στημένες» με «προκάτ» απαντήσεις;
Chart

Chart

Chart

Ναι είναι στοχευμένα επιλεγμένες οι ερωτήσεις (με απαντήσεις που οδηγούν σε μονοσήμαντα ορισμένο συμπέρασμα) - 899 (79.42%)
Όχι είναι σωστά στημένες και καλύπτουν όλες τις πλευρές - 122 (10.78%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ - 111 (9.81%)
Ψήφισαν: 1132

[Επιλέξτε τον παρακάτω κώδικα], αντιγράψτε τον και επικολήστε τον (ως html) στο blog ή στο site σας!

<table> <tr> <td> <div class="my_poll_header"><h4><a href="https://www.galop.gr/index.php?topic=1655">Τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις</a></h4><span>Πιστεύτε ότι οι τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις (γκάλοπ) είναι «στημένες» με «προκάτ» απαντήσεις;</span></div><br /><br /> <form action="https://www.galop.gr/index.php?action=vote;topic=1655.0;poll=1550" method="post" accept-charset="UTF-8" style="margin: 0px;"> <table> <tr> <td colspan="2"> <input type="radio" name="options[]" id="options-0" value="0" class="check" /> <label for="options-0">Ναι είναι στοχευμένα επιλεγμένες οι ερωτήσεις (με απαντήσεις που οδηγούν σε μονοσήμαντα ορισμένο συμπέρασμα)</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-1" value="1" class="check" /> <label for="options-1">Όχι είναι σωστά στημένες και καλύπτουν όλες τις πλευρές</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-2" value="2" class="check" /> <label for="options-2">Δεν ξέρω / Δεν απαντώ</label><br /> </td> <td valign="bottom" style="padding-left: 15px;"> </td> </tr><tr> <td colspan="2"><input type="submit" value="Αποστολή ψήφου" /></td> </tr> </table></form> </td> </tr> </table>
Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Τα αποτελέσματά της δεν αντιπροσωπεύουν την κοινή γνώμη ή το σύνολο των χρηστών του Internet αλλά μόνο τις γνώμες των επισκεπτών του Galop.gr που επέλεξαν να ψηφίσουν.
Τελευταίες 20 ψήφοι
Ναι είναι στοχευμένα επιλεγμένες οι ερωτήσεις (με απαντήσεις που οδηγούν σε μονοσήμαντα ορισμένο συμπέρασμα)Οκτωβρίου 04, 2024, 21:42:56 pm
Όχι είναι σωστά στημένες και καλύπτουν όλες τις πλευρέςΙουλίου 24, 2024, 22:09:50 pm
Ναι είναι στοχευμένα επιλεγμένες οι ερωτήσεις (με απαντήσεις που οδηγούν σε μονοσήμαντα ορισμένο συμπέρασμα)Απριλίου 13, 2024, 12:07:25 pm
Ναι είναι στοχευμένα επιλεγμένες οι ερωτήσεις (με απαντήσεις που οδηγούν σε μονοσήμαντα ορισμένο συμπέρασμα)Μαρτίου 18, 2024, 19:25:44 pm
Ναι είναι στοχευμένα επιλεγμένες οι ερωτήσεις (με απαντήσεις που οδηγούν σε μονοσήμαντα ορισμένο συμπέρασμα)Μαρτίου 03, 2024, 10:00:35 am
Ναι είναι στοχευμένα επιλεγμένες οι ερωτήσεις (με απαντήσεις που οδηγούν σε μονοσήμαντα ορισμένο συμπέρασμα)Φεβρουαρίου 24, 2024, 14:52:41 pm
Δεν ξέρω / Δεν απαντώΔεκεμβρίου 28, 2023, 14:24:51 pm
Δεν ξέρω / Δεν απαντώΝοεμβρίου 26, 2023, 02:23:00 am
Όχι είναι σωστά στημένες και καλύπτουν όλες τις πλευρέςΣεπτεμβρίου 12, 2023, 17:41:37 pm
Όχι είναι σωστά στημένες και καλύπτουν όλες τις πλευρέςΣεπτεμβρίου 08, 2023, 04:35:27 am
Ναι είναι στοχευμένα επιλεγμένες οι ερωτήσεις (με απαντήσεις που οδηγούν σε μονοσήμαντα ορισμένο συμπέρασμα)Ιουλίου 10, 2023, 19:53:56 pm
Όχι είναι σωστά στημένες και καλύπτουν όλες τις πλευρέςΜαΐου 19, 2023, 17:51:45 pm
Ναι είναι στοχευμένα επιλεγμένες οι ερωτήσεις (με απαντήσεις που οδηγούν σε μονοσήμαντα ορισμένο συμπέρασμα)Μαΐου 11, 2023, 17:39:31 pm
Ναι είναι στοχευμένα επιλεγμένες οι ερωτήσεις (με απαντήσεις που οδηγούν σε μονοσήμαντα ορισμένο συμπέρασμα)Μαΐου 06, 2023, 21:30:54 pm
Ναι είναι στοχευμένα επιλεγμένες οι ερωτήσεις (με απαντήσεις που οδηγούν σε μονοσήμαντα ορισμένο συμπέρασμα)Μαΐου 03, 2023, 23:04:05 pm
Ναι είναι στοχευμένα επιλεγμένες οι ερωτήσεις (με απαντήσεις που οδηγούν σε μονοσήμαντα ορισμένο συμπέρασμα)Απριλίου 25, 2023, 22:15:06 pm
Ναι είναι στοχευμένα επιλεγμένες οι ερωτήσεις (με απαντήσεις που οδηγούν σε μονοσήμαντα ορισμένο συμπέρασμα)Απριλίου 25, 2023, 19:54:56 pm
Ναι είναι στοχευμένα επιλεγμένες οι ερωτήσεις (με απαντήσεις που οδηγούν σε μονοσήμαντα ορισμένο συμπέρασμα)Απριλίου 25, 2023, 13:25:28 pm
Ναι είναι στοχευμένα επιλεγμένες οι ερωτήσεις (με απαντήσεις που οδηγούν σε μονοσήμαντα ορισμένο συμπέρασμα)Απριλίου 17, 2023, 03:53:36 am
Ναι είναι στοχευμένα επιλεγμένες οι ερωτήσεις (με απαντήσεις που οδηγούν σε μονοσήμαντα ορισμένο συμπέρασμα)Απριλίου 14, 2023, 10:36:38 am

Αποστολέας Θέμα: Τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις  (Αναγνώστηκε 7643 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Dr_Michael

• Ιδρυτής του Galop.gr
  • Διαχειριστής
  • Ανώτατο μέλος
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
    • Προφίλ
« στις: Μαΐου 19, 2011, 17:55:03 pm »

DG

• Ανώτατο μέλος
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
Απ: Τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 19, 2011, 18:13:41 pm »

Δεν το έχω σκεφθεί.
Κάποια μέρα με πήραν τηλέφωνο, αλλά τους είπα ότι δεν θέλω να απαντήσω και μου το έκλεισαν ευγενικά.
Ψήφισα "δεν ξέρω δεν απαντώ"
Καταγράφηκε

exo_asulia

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 19, 2011, 18:55:17 pm »

Dr. μέσα στη σκέψη μου ήσουν με τη δημοσκόπηση αυτή...
Θα ήταν λίγο άδικο να γενικεύσουμε, παρόλα αυτά οι δημοσκοπήσεις που γίνονται για να δημοσιευθούν έχουν και το στοιχείο της κατευθυνόμενου συμπεράσματος αλλά βέβαια όχι μόνο αυτό.
Προσωπικά έχω λάβει μέρος σε αρκετές τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις πολιτικού περιεχομένου, σε σημείο που να αναρωτιέμαι αν κρατούν αρχείο με όσους δέχονται να απαντήσουν και τους ξανακαλούν κάθε φορά...
Υπήρξαν δημοσκοπήσεις στις οποίες συμμετείχα που αν μη τι άλλο είχαν μια ελευθερία, ένα εύρος απαντήσεων. Σήμερα, όμως, έλαβα μέρος σε μια δημοσκόπηση που όλες οι ερωτήσεις και αντίστοιχα οι δυνατές απαντήσεις ήταν κομμένες και ραμμένες για να περιγράψουν μια απόφαση. Κάτι σαν τις διαβουλεύσεις του υπουργείου παιδείας ένα πράγμα (την απάντηση την έχω, κάνε μου τώρα τη σωστή ερώτηση :P)
Υπήρχαν ερωτήσεις που, κατά τη γνώμη μου, παραπληροφορούσαν (σκοπίμως;;; ) ενώ άλλες έθεταν ως προϋπόθεση της απάντησης δεδομένα που κάθε άλλο δεδομένα ήταν (ξεκινούσε δλδ η ερώτηση ως εξής "Με δεδομένο ότι..." κι έπρεπε να αποδεχθείς το δεδομένο ως σωστό για να απαντήσεις).
Όσο για τις απαντήσεις ήταν τόσο περιορισμένες που εύλογα γεννούσαν ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης...
Καταγράφηκε

aetos

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 19, 2011, 19:25:57 pm »

Αναλογα με τις πεποιθησεις αυτου που θετει τα ερωτηματα,προσπαθει και να εκμαιευσει αυτες τις απαντησεις που επιθυμει. Ιδιως για τα πολιτικα θεματα,για αυτες (τις ερωτησεις) τι να πουμε.....................
Καταγράφηκε

teokar

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 19, 2011, 19:34:28 pm »

:thumbsUP  Οι τηλεφωνικες δημοσκοπησεις δεν γινονται μονο για κοματα και πολιτικη αλλα και για προιοντα και υπηρεσιες. Λογω της φυσης της ερευνας (ευκολοτερη αρνηση ή διακοπη πριν την ολοκληρωση) προσπαθουν οι ερωτησεις και οι απαντησεις να ειναι γρηγορες.
Ειδικα για τις πολιτικες ομως εχουν τροπο να στηνονται ετσι οι ερωτησεις και οι απαντησεις να ειναι φτιαγμενες ετσι ωστε να οδηγουν τον τον ερωτωμενο σε αυτο που ζητα οχι η ερευνα αλλα ο πελατης.
Και ΝΑΙ  εχουν λιστες με ανθρωπους που καλουνται συχνα για να συμμετεχουν σε αυτου του τυπου τις ερευνες που τις χρησιμοποιουν ομως οταν αρχιζει να δυσκολευει η κατασταση για να ολοκληρωθει η ερευνα αφου συνηθως εχουν περιορισμενο χρονο χρονο για την εκτελεση της ερευνας μια και  θεωρειτε τυπος γρηγορης ερευνας αρα και ο πελατης θελει γρηγορα αποτελεσματα.
Καταγράφηκε

t . k

stefanos

• Πλήρες μέλος
  • ESTEILA APO TO FACE BOOK
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 19, 2011, 20:13:21 pm »

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΟΡΣΜΕΝΕΣ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΙΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΔΥΚΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ
Καταγράφηκε

Dr_Michael

• Ιδρυτής του Galop.gr
  • Διαχειριστής
  • Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 19, 2011, 20:27:36 pm »

Dr. μέσα στη σκέψη μου ήσουν με τη δημοσκόπηση αυτή...
Θα ήταν λίγο άδικο να γενικεύσουμε, παρόλα αυτά οι δημοσκοπήσεις που γίνονται για να δημοσιευθούν έχουν και το στοιχείο της κατευθυνόμενου συμπεράσματος αλλά βέβαια όχι μόνο αυτό.
Προσωπικά έχω λάβει μέρος σε αρκετές τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις πολιτικού περιεχομένου, σε σημείο που να αναρωτιέμαι αν κρατούν αρχείο με όσους δέχονται να απαντήσουν και τους ξανακαλούν κάθε φορά...
Υπήρξαν δημοσκοπήσεις στις οποίες συμμετείχα που αν μη τι άλλο είχαν μια ελευθερία, ένα εύρος απαντήσεων. Σήμερα, όμως, έλαβα μέρος σε μια δημοσκόπηση που όλες οι ερωτήσεις και αντίστοιχα οι δυνατές απαντήσεις ήταν κομμένες και ραμμένες για να περιγράψουν μια απόφαση. Κάτι σαν τις διαβουλεύσεις του υπουργείου παιδείας ένα πράγμα (την απάντηση την έχω, κάνε μου τώρα τη σωστή ερώτηση :P)
Υπήρχαν ερωτήσεις που, κατά τη γνώμη μου, παραπληροφορούσαν (σκοπίμως;;; ) ενώ άλλες έθεταν ως προϋπόθεση της απάντησης δεδομένα που κάθε άλλο δεδομένα ήταν (ξεκινούσε δλδ η ερώτηση ως εξής "Με δεδομένο ότι..." κι έπρεπε να αποδεχθείς το δεδομένο ως σωστό για να απαντήσεις).
Όσο για τις απαντήσεις ήταν τόσο περιορισμένες που εύλογα γεννούσαν ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης...

Ελπίζω να μην ισχύουν τα ίδια για τις δημοσκοπήσεις του Galop.gr  ;D

exo_asulia

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 19, 2011, 21:08:40 pm »

Ελπίζω να μην ισχύουν τα ίδια για τις δημοσκοπήσεις του Galop.gr  ;D

προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, ουδεμία σχέση είχαν τα παραπάνω σχόλια με το galop.gr
Αλλά ας ευλογήσουμε και τα γένια μας: εδώ όλα λειτουργούν άψογα ;D ;D

Καταγράφηκε

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 19, 2011, 21:34:59 pm »

Πολλές φορές τα ερωτήματα και οι δυνατές εναλλακτικές απαντήσεις διατυπώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να οδηγούν στο συμπέρασμα που θέλουν όσοι "θέτουν τα ερωτήματα:

Το galop, είναι όαση, ιδιαίτερα στο διαδικτυακό κόσμο των δημοσκοπήσεων, γιατί παρ' όλους τους περιορισμούς που υπάρχουν στον "έλεγχο" της σύνθεσης του δείγματος οι διαχειριστές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.
Καταγράφηκε

stefanos

• Πλήρες μέλος
  • ESTEILA APO TO FACE BOOK
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 20, 2011, 07:42:59 am »

EΞΑΡΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΥΘΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΕΦΕΙΝΕΙ ΝΑ ΑΠΝΤΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΙΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟΝ Η ΙΔΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
Καταγράφηκε

orestis

• Αρχάριο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 08, 2011, 12:40:05 pm »

με παιρνουν συνεχως τηλεφωνο για τετοια.... οταν εχω χρονο ναι ευχαριστως απανταω.... δεν μου φαινεται οτι ειναι στημενες.... μεσα στις επιλογες που δινουν υπαρχει σχεδον παντα και αυτο που σκεφτομαι κι εγω οποτε....
Καταγράφηκε

iliasthes

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 13, 2011, 22:35:12 pm »

Απλά αν βρουν κάποιους πρόθυμους να απαντήσουν, τους καλούν συνεχώς, για να αποφεύγουν τα "άσκοπα" τηλεφωνήματα, τα οποία έχουν κόστος. Αν χρειαστεί να κάνουν 3.000 κλήσεις για να λάβουν 1000 απαντήσεις θα πληρώσουν περισσότερες ώρες εργασίας στους τηλεφωνητές. Αν όμως έχουν έναν τμήμα του δείγματος δεδομένο εξοικονομούν χρήμα και χρόνο, αλλά η αξιοπιστία του δείγματος ελαττώνεται.

Βέβαια αν ο πελάτης που πληρώνει δεν το γνωρίζει, δεν τους ενδιαφέρει. Κι εγώ είχα απαντήσει παλιά και για 1-1,5 χρόνο με καλούσαν συνεχώς, μέχρι που βάλανε ηχογραφημένο μήνυμα κι εγώ έπρεπε να πληκτρολογώ τις απαντήσεις και από τότε σταμάτησα να απαντάω.
Καταγράφηκε

MARIRENA

• Αρχάριο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 20, 2013, 10:14:49 am »

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!!!
Καταγράφηκε

Στο galop.gr θα βρείτε δημοσκοπήσεις, ψηφοφορίες, σφυγμομετρήσεις, γκάλοπ ... όπως κι αν το πει κανεις, η ουσία είναι ότι εδώ η γνώμη σας μετράει! Ψηφίστε και κερδίστε δώρα μέσα από τους μηνιαίους διαγωνισμούς. Πάρτε μέρος στις συζητήσεις και εκφράστε τη γνώμη σας. Καλή περιήγηση!