Galop.gr Virtual Community

Εδώ η γνώμη σου μετράει
  • Νοεμβρίου 15, 2024, 06:53:38 am *
  • Καλώς ορίσατε, επισκέπτης
Please login or register.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Δωρεά οργάνων σώματος

Συμφωνείτε με το νομοσχέδιο που θα μας καθιστά όλους δότες οργάνων;
Chart
Ψήφισαν: 547 / Δείτε τι ψήφισαν: Οι επισκέπτες | Τα μέλη | Όλοι μαζί

Δωρεά οργάνων σώματος

Chart

Δωρεά οργάνων σώματος

Chart

Δωρεά οργάνων σώματος

Chart

Δωρεά οργάνων σώματος

Ναι θέλω να είμαι δότης οργάνων μετά θάνατο - 222 (40.59%)
Όχι δεν θέλω να είμαι δότης οργάνων και να μπω σε μαύρη λίστα - 259 (47.35%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ - 66 (12.07%)
Ψήφισαν: 547

[Επιλέξτε τον παρακάτω κώδικα], αντιγράψτε τον και επικολήστε τον (ως html) στο blog ή στο site σας!

<table> <tr> <td> <div class="my_poll_header"><h4><a href="https://www.galop.gr/index.php?topic=1568">Δωρεά οργάνων σώματος</a></h4><span>Συμφωνείτε με το νομοσχέδιο που θα μας καθιστά όλους δότες οργάνων;</span></div><br /><br /> <form action="https://www.galop.gr/index.php?action=vote;topic=1568.0;poll=1462" method="post" accept-charset="UTF-8" style="margin: 0px;"> <table> <tr> <td colspan="2"> <input type="radio" name="options[]" id="options-0" value="0" class="check" /> <label for="options-0">Ναι θέλω να είμαι δότης οργάνων μετά θάνατο</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-1" value="1" class="check" /> <label for="options-1">Όχι δεν θέλω να είμαι δότης οργάνων και να μπω σε μαύρη λίστα</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-2" value="2" class="check" /> <label for="options-2">Δεν ξέρω / Δεν απαντώ</label><br /> </td> <td valign="bottom" style="padding-left: 15px;"> </td> </tr><tr> <td colspan="2"><input type="submit" value="Αποστολή ψήφου" /></td> </tr> </table></form> </td> </tr> </table>
Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Τα αποτελέσματά της δεν αντιπροσωπεύουν την κοινή γνώμη ή το σύνολο των χρηστών του Internet αλλά μόνο τις γνώμες των επισκεπτών του Galop.gr που επέλεξαν να ψηφίσουν.
Η ψηφοφορία έληξε: Ιανουαρίου 01, 2013, 14:01:32 pm
Τελευταίες 20 ψήφοι
Ναι θέλω να είμαι δότης οργάνων μετά θάνατοΔεκεμβρίου 21, 2012, 23:49:14 pm
Δεν ξέρω / Δεν απαντώΔεκεμβρίου 17, 2012, 23:31:48 pm
Ναι θέλω να είμαι δότης οργάνων μετά θάνατοΔεκεμβρίου 16, 2012, 17:39:29 pm
Ναι θέλω να είμαι δότης οργάνων μετά θάνατοΝοεμβρίου 02, 2012, 14:49:09 pm
Ναι θέλω να είμαι δότης οργάνων μετά θάνατοΟκτωβρίου 30, 2012, 13:06:57 pm
Ναι θέλω να είμαι δότης οργάνων μετά θάνατοΟκτωβρίου 07, 2012, 16:43:08 pm
Όχι δεν θέλω να είμαι δότης οργάνων και να μπω σε μαύρη λίσταΟκτωβρίου 02, 2012, 20:33:40 pm
Όχι δεν θέλω να είμαι δότης οργάνων και να μπω σε μαύρη λίσταΣεπτεμβρίου 23, 2012, 14:35:19 pm
Όχι δεν θέλω να είμαι δότης οργάνων και να μπω σε μαύρη λίσταΣεπτεμβρίου 18, 2012, 10:33:28 am
Όχι δεν θέλω να είμαι δότης οργάνων και να μπω σε μαύρη λίσταΣεπτεμβρίου 15, 2012, 13:06:03 pm
Όχι δεν θέλω να είμαι δότης οργάνων και να μπω σε μαύρη λίσταΙουλίου 12, 2012, 23:22:54 pm
Ναι θέλω να είμαι δότης οργάνων μετά θάνατοΙουνίου 16, 2012, 15:15:02 pm
Δεν ξέρω / Δεν απαντώΙουνίου 12, 2012, 13:22:02 pm
Ναι θέλω να είμαι δότης οργάνων μετά θάνατοΙουνίου 11, 2012, 10:50:55 am
Όχι δεν θέλω να είμαι δότης οργάνων και να μπω σε μαύρη λίσταΙουνίου 11, 2012, 07:28:35 am
Όχι δεν θέλω να είμαι δότης οργάνων και να μπω σε μαύρη λίσταΙουνίου 09, 2012, 15:34:32 pm
Ναι θέλω να είμαι δότης οργάνων μετά θάνατοΙουνίου 03, 2012, 23:10:20 pm
Ναι θέλω να είμαι δότης οργάνων μετά θάνατοΙουνίου 01, 2012, 22:39:16 pm
Όχι δεν θέλω να είμαι δότης οργάνων και να μπω σε μαύρη λίσταΜαΐου 30, 2012, 04:37:31 am
Ναι θέλω να είμαι δότης οργάνων μετά θάνατοΜαΐου 28, 2012, 23:39:52 pm

Αποστολέας Θέμα: Δωρεά οργάνων σώματος  (Αναγνώστηκε 6609 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

teokar

• Ανώτατο μέλος
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
    • Προφίλ
Δωρεά οργάνων σώματος
« στις: Μαρτίου 31, 2011, 10:01:07 am »

Ακολουθώντας το Ισπανικό μοντέλο και σύμφωνα με προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις, που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, όλοι θεωρούνται δότες οργάνων μετά θάνατον, εκτός εάν έχουν ρητώς δηλώσει εν ζωή το αντίθετο στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 31, 2011, 12:30:13 pm από Dr_Michael »
Καταγράφηκε

t . k

nickpapatha

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Δωρεά οργάνων σώματος
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 31, 2011, 18:02:25 pm »

ΤΟ ΧΑΣΑΝΕ ΤΕΛΕΙΩΣ
Καταγράφηκε

DG

• Ανώτατο μέλος
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 31, 2011, 19:00:33 pm »

Από ό,τι έχω ακούσει και διαβάσει, για να σου πάρουν ένα όργανο, πρέπει να είσαι ακόμα ζωντανός, αλλιώς δεν έχει αξία.

Και που ξέρουμε ότι αν τραυματισθεί κάποιος, π.χ. σε ένα ατύχημα, δεν θα τον ξεκάνουν μια ώρα αρχύτερα για να του πάρουν τα όργανα, για κάποιους που ίσως έχουν λεφτά και πληρώνουν;

Αν ξέρει κάποιος υπεύθυνα αν είναι έτσι, ας μας πληροφορήσει από εδώ, για να ξέρουμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 31, 2011, 19:05:34 pm από DG »
Καταγράφηκε

teokar

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 31, 2011, 20:00:04 pm »

Από ό,τι έχω ακούσει και διαβάσει, για να σου πάρουν ένα όργανο, πρέπει να είσαι ακόμα ζωντανός, αλλιώς δεν έχει αξία.

Και που ξέρουμε ότι αν τραυματισθεί κάποιος, π.χ. σε ένα ατύχημα, δεν θα τον ξεκάνουν μια ώρα αρχύτερα για να του πάρουν τα όργανα, για κάποιους που ίσως έχουν λεφτά και πληρώνουν;

Αν ξέρει κάποιος υπεύθυνα αν είναι έτσι, ας μας πληροφορήσει από εδώ, για να ξέρουμε.
Κλινικα νεκρος πρεπει να εισαι δηλ. ο εγκεφαλος να μη λειτουργει πια.
Παντως Ακομα προσχεδιο ειναι. Μολις γινει και αν γινει θα μαθουμε λεπτομερειες. Τους ιδιους φοβους εχω και εγω. Εξαλλου υπαρχει ιστορια στο εμποριο οργανων σωματος και πως να μη φοβασαι και ειδικα στην Ελλαδα που ολα γινονται.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 31, 2011, 20:01:42 pm από teokar »
Καταγράφηκε

t . k

jr_1975

• Αρχάριο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 02, 2011, 00:48:11 am »

Ναι θέλω να είμαι δότης  αλλά συμφωνώ και με την πρόταση που γράψατε . . . . 
<Εξάλλου υπάρχει ιστορία στο εμπόριο οργάνων σώματος και πως να μη φοβάσαι και ειδικά στην Ελλάδα που όλα γίνονται.>
Καταγράφηκε

stefanos

• Πλήρες μέλος
  • ESTEILA APO TO FACE BOOK
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 02, 2011, 10:32:38 am »

ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΘΕΛΙΣΗ ΟΤΑΝ ΕΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΥΙΟΣ 33 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩ ΗΤΟ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΟΚΑΘΥΓΙΤΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΕΜΙΑΖΕ ΟΤΙ ΗΤΟ ΑΓΟΡΟΠΩΛΗΣΙΑ ΑΣ ΕΚΠΕΔΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ
Καταγράφηκε

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 02, 2011, 11:04:37 am »

Εχεις δικηο,λυπαμαι για οτι σου συνεβη....
Καταγράφηκε

teokar

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 02, 2011, 14:56:46 pm »

ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΘΕΛΙΣΗ ΟΤΑΝ ΕΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΥΙΟΣ 33 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩ ΗΤΟ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΟΚΑΘΥΓΙΤΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΕΜΙΑΖΕ ΟΤΙ ΗΤΟ ΑΓΟΡΟΠΩΛΗΣΙΑ ΑΣ ΕΚΠΕΔΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ
οι γιατροι ειναι συνηθισμενοι να τα παιρνουν - φακελακια- πως να προσεγγισουν σωστα το θεμα. συληπητηρια για το γιο σας
Καταγράφηκε

t . k

mimozo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 03, 2011, 14:06:27 pm »

θα θελα αλλα φοβαμαι το κατα ποσον τα οργανα μου θα εκμεταλλευτουν ετσι οπως θα επρεπε η οχι ;)
Καταγράφηκε

Prada

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 03, 2011, 23:14:24 pm »

Δεν ξέρω αν θα σε καλύψει, αλλά στον ΕΟΜ αναφέρεται : " Η αφαίρεση ιστών και οργάνων από ζώντα δότη επιτρέπεται μόνον όταν πρόκειται να γίνει μεταμόσχευση στο σύζυγο του δότη ή σε συγγενή μέχρι και το δεύτερο βαθμό εξ αίματος, σε ευθεία ή πλάγια γραμμή. Ο περιορισμός δεν ισχύει στη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων (μυελού των οστών)."

Αυτό αναφέρεται μέχρι στιγμής, ίσως τροποποηθεί ως προς τις προϋποθέσεις, τους λήπτες κλπ. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ http://www.eom.gr/article_detail.asp?e_cat_serial=001001005&e_cat_id=7&e_article_id=20 , όπου δίνονται περισσότερες πληροφορίες.
Καταγράφηκε

stefanos

• Πλήρες μέλος
  • ESTEILA APO TO FACE BOOK
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 09, 2011, 07:40:01 am »

:-\θελω να ειμαι δοτης αλλα επειδη το θελουμε εμεις και μονο εμεις πρεπει να γινου σεμηναρια στους ιατρους οτι τα οργανα δεν ειναι ειδος για αγοροπωλησια αςνιωσουν τον πονο των ανθρωπων που χανουν το πολυτιμοτερο
Καταγράφηκε

LITSA1984

• Αρχάριο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 22, 2012, 16:50:00 pm »

Εαν ημουν σε κομμα ή ακομα ειχα ενα ατυχημα θανατηφο...θα προτιμουσα να κανω δωρεα οργανον σωματος.πρεπει να βοηθαμε ο ενας των αλλον κ οχι να χαντακονουμε ανθρωπους!!!!! :-*επισεις υπαρχουν μερη του σωματος που μπορουμε να τα δωσουμε χωρις να εχουμε προβληματα υγειας
 :thumbsUP
Καταγράφηκε

Στο galop.gr θα βρείτε δημοσκοπήσεις, ψηφοφορίες, σφυγμομετρήσεις, γκάλοπ ... όπως κι αν το πει κανεις, η ουσία είναι ότι εδώ η γνώμη σας μετράει! Ψηφίστε και κερδίστε δώρα μέσα από τους μηνιαίους διαγωνισμούς. Πάρτε μέρος στις συζητήσεις και εκφράστε τη γνώμη σας. Καλή περιήγηση!