Galop.gr Virtual Community

Εδώ η γνώμη σου μετράει
  • Νοεμβρίου 15, 2024, 06:32:26 am *
  • Καλώς ορίσατε, επισκέπτης
Please login or register.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Σύνθετη αναζήτηση  

Νέα:

Δείτε τους λόγους για να γίνει κάποιος μέλος

Κατάργηση στρατιωτικής θητείας

Θα θέλατε να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία;
Chart
Ψήφισαν: 3329 / Δείτε τι ψήφισαν: Οι επισκέπτες | Τα μέλη | Όλοι μαζί

Chart

Chart

Chart

Ναι - 1795 (53.92%)
Όχι - 1475 (44.31%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ - 59 (1.77%)
Ψήφισαν: 3329

[Επιλέξτε τον παρακάτω κώδικα], αντιγράψτε τον και επικολήστε τον (ως html) στο blog ή στο site σας!

<table> <tr> <td> <div class="my_poll_header"><h4><a href="https://www.galop.gr/index.php?topic=1203">Κατάργηση στρατιωτικής θητείας</a></h4><span>Θα θέλατε να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία;</span></div><br /><br /> <form action="https://www.galop.gr/index.php?action=vote;topic=1203.15;poll=1102" method="post" accept-charset="UTF-8" style="margin: 0px;"> <table> <tr> <td colspan="2"> <input type="radio" name="options[]" id="options-0" value="0" class="check" /> <label for="options-0">Ναι</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-1" value="1" class="check" /> <label for="options-1">Όχι</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-2" value="2" class="check" /> <label for="options-2">Δεν ξέρω / Δεν απαντώ</label><br /> </td> <td valign="bottom" style="padding-left: 15px;"> </td> </tr><tr> <td colspan="2"><input type="submit" value="Αποστολή ψήφου" /></td> </tr> </table></form> </td> </tr> </table>
Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Τα αποτελέσματά της δεν αντιπροσωπεύουν την κοινή γνώμη ή το σύνολο των χρηστών του Internet αλλά μόνο τις γνώμες των επισκεπτών του Galop.gr που επέλεξαν να ψηφίσουν.
Τελευταίες 20 ψήφοι
ΌχιΝοεμβρίου 05, 2024, 19:29:20 pm
ΝαιΟκτωβρίου 26, 2024, 23:08:07 pm
ΌχιΟκτωβρίου 07, 2024, 20:45:58 pm
ΝαιΑυγούστου 27, 2024, 13:44:17 pm
ΌχιΙουλίου 30, 2024, 00:29:50 am
ΌχιΙουλίου 06, 2024, 21:32:26 pm
ΌχιΙουνίου 19, 2024, 10:23:24 am
ΌχιΙουνίου 03, 2024, 16:41:00 pm
ΌχιΑπριλίου 13, 2024, 12:04:32 pm
ΌχιΑπριλίου 02, 2024, 13:15:56 pm
ΌχιΜαρτίου 27, 2024, 13:43:53 pm
ΝαιΜαρτίου 13, 2024, 15:06:40 pm
ΝαιΦεβρουαρίου 24, 2024, 14:47:04 pm
ΝαιΦεβρουαρίου 03, 2024, 19:29:08 pm
ΌχιΙανουαρίου 19, 2024, 12:05:54 pm
ΌχιΔεκεμβρίου 15, 2023, 15:36:34 pm
ΝαιΔεκεμβρίου 13, 2023, 14:08:45 pm
ΌχιΔεκεμβρίου 08, 2023, 19:05:30 pm
ΌχιΝοεμβρίου 26, 2023, 02:27:43 am
ΌχιΟκτωβρίου 06, 2023, 20:43:39 pm

Αποστολέας Θέμα: Κατάργηση στρατιωτικής θητείας  (Αναγνώστηκε 15897 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

nickpapatha

• Πλήρες μέλος
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
    • Προφίλ
Απ: Κατάργηση στρατιωτικής θητείας
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 20, 2011, 23:10:13 pm »

ΒΕΒΑΙΩΤΑΤΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΕΙ
Καταγράφηκε

escape

• Πλήρες μέλος
  • Nothing special
    • Προφίλ
Απ: Πιστευετε στην καταργηση της στρατιωτικης θητειας;
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 18, 2011, 17:42:33 pm »

Ευτυχώς δεν είμαι άντρας! Μόνο αυτό σας λέω! Θα είχα πέσει σε κατάθλιψη! Όχι επειδή θα φοβόμουν για δύσκολες συνθήκες διαβίωσης απλά έχω απαξιώσει κάπως την αξία του. Είναι ένας χώρος όπου παίζεται το εξής παιχνίδι : "Μάντεψε ποιος....έχει το μεγαλύτερο μέσο!!!!" KAI ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ! Και γενικά, δεν θα μπορούσα να διανοηθώ ότι θα χάσω έναν σημαντικό , πολύτιμο ιδιαίτερα τις δύσκολες αυτές εποχές, χρόνο από τη ζωή μου! Χωρίς να εργάζομαι χωρίς να κάνω στην ουσία τίποτα εποικοδομητικό! Μπορεί να κάνω και λάθος δεν ξέρω αλλά και δεν με απασχολεί!
  :thumbsUP

συμφωνώ απόλυτα. πρέπει να καταργηθεί το συντομότερο ή να αντικατασταθεί με κάτι άλλο. πρέπει να ακόυσουνε το λαό. το 66 % ψήφισε υπέρ.
http://www.omhroi.gr
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 18, 2011, 17:46:04 pm από escape »
Καταγράφηκε

Πόσο καθαρό πιστεύετε ότι είναι το γραφείο σας σε σύγκριση με μια δημόσια τουαλέτα;
Μικρόβια/cm^2: Δημόσια τουαλέτα 7,6 ,Η/Υ και πληκτρολόγιο 506 , Τηλέφωνο 3.900 Ότι σε πληγώνει σε κάνει πιο δυνατό Ζήσε τη στιγμή!!!

Grifos

• Αρχάριο μέλος
  • *
  • Ασύνετος όστις εν φόβω μεν ασθενής, λαβών δε μικρό
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2011, 03:13:18 am »

Δεν πιστεύω πως πρέπει να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία. Μέσο δεν είχα, αλλά πέρασα καλά κι έμαθα πολλά πράγματα για τους ανθρώπους όπως και να αυτοπειθαρχούμαι διότι υπήρξα ξέφραγο αμπέλι. Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να καταργηθεί είναι τα αδικαιολόγητα ποσά που παίρνουν οι στρατιωτικοί με εξαίρεση όσους βρίσκονται στην παραμεθόριο και όσους πηγαίνουν σε αποστολές στην αλλοδαπή.
Καταγράφηκε

-Ανήρ δ’ άβουλος ηδοναίς θηρεύεται-

APO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2011, 23:34:01 pm »

.... πρέπει να καταργηθεί είναι τα αδικαιολόγητα ποσά που παίρνουν οι στρατιωτικοί με εξαίρεση όσους βρίσκονται στην παραμεθόριο και όσους πηγαίνουν σε αποστολές στην αλλοδαπή.
[/quote]

Εμ ναι, όσο να πεις είναι δύσκολη δουλειά να φυλάς -να μη τα κάψουν- χωράφια παπαρούνα  εκεί μακριά στα Αφγανιστάν…
Την ιστορία για το μαστούρη τον ΕΠΥ με την αιώρα( ! ) που είχαμε στο φυλάκιο 200 μετρά μπροστά από τη ‘πρώτη γραμμή’ (ναι δε σου κάνω πλάκα , η πρώτη γραμμή ήτανε  ...πίσω μας ) , θα σου την πω άλλη φορά.
Καταγράφηκε

Grifos

• Αρχάριο μέλος
  • *
  • Ασύνετος όστις εν φόβω μεν ασθενής, λαβών δε μικρό
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2011, 00:36:57 am »

.... πρέπει να καταργηθεί είναι τα αδικαιολόγητα ποσά που παίρνουν οι στρατιωτικοί με εξαίρεση όσους βρίσκονται στην παραμεθόριο και όσους πηγαίνουν σε αποστολές στην αλλοδαπή.

Εμ ναι, όσο να πεις είναι δύσκολη δουλειά να φυλάς -να μη τα κάψουν- χωράφια παπαρούνα  εκεί μακριά στα Αφγανιστάν…
Την ιστορία για το μαστούρη τον ΕΠΥ με την αιώρα( ! ) που είχαμε στο φυλάκιο 200 μετρά μπροστά από τη ‘πρώτη γραμμή’ (ναι δε σου κάνω πλάκα , η πρώτη γραμμή ήτανε  ...πίσω μας ) , θα σου την πω άλλη φορά.
[/quote]

Την περίοδο που ήμουν στον Έβρο είχα την ''τύχη'' να είμαι κάθε απόγευμα έξω, γιατί είχα την ''ατυχία'' να αποσπαστώ σχεδόν για 6 μήνες σε φυλάκιο με μόνιμη δύναμη δέκα ατόμων (τόσοι ήμασταν μαζί με το διοικητή, κατ' ευφημισμόν διοικητή τόσο λίγοι που ήμασταν) οπότε ξέρω τι εννοείς. Και μιας και όταν πήγα στρατό ήδη εξαρτώνταν από 'μενα άνθρωποι εκτός στρατού οπότε πολύ με ενοχλούσε εγώ με πτυχίο και μεταπτυχιακό και μεγάλη προϋπηρεσία σε πολλά άσχετα πράγματα να κάθομαι εκεί μέσα και να μη μπορώ να βοηθήσω το σπίτι μου και κάτι λαλακισμένα να παίρνουν κοντά ενάμιση χιλιάρικο και να παραπονούνται για μια βραδινή το δεκαπενθήμερο.
Ας πούμε γι' αυτούς στο Αφγανιστάν ότι βάζω κάποια ερωτηματικά μπας και... παρότι κι εγώ αμφιβάλλω για το αν κάνανε κάτι εκεί ή όχι.
Καταγράφηκε

-Ανήρ δ’ άβουλος ηδοναίς θηρεύεται-

laurieodell

• Αρχάριο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 02:48:22 am »

Οσοι φιλοι μου υπηρετησαν συνηθιζουν να λενε ποσο χαμενος χρονος ηταν,ποσο κακη οργανωση εχει,κτλ.Ο επαγγελματικος στρατος,ουσιαστικα τα πιονια του ΝΑΤΟ,δεν εγγυαται τιποτα για την υπερασπιση των συνορων μας ως εχουν.Ειδικα σημερα με τα περιεργα παιχνιδια στο Αιγαιο επιβεβαιωνεται η αναγκη να εισαι υπερ της υποχρεωτικης στρατιωτικης θητειας.Ειναι ρεαλιστικη η αναγκη,εστω και αν χανεις ενα χρονο απο τη ζωη σου ταλαιπωρουμενος,φαινομενικα,για το τιποτα.
Καταγράφηκε

κυριακος

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 14:38:34 pm »

Οσοι φιλοι μου υπηρετησαν συνηθιζουν να λενε ποσο χαμενος χρονος ηταν,ποσο κακη οργανωση εχει,κτλ.Ο επαγγελματικος στρατος,ουσιαστικα τα πιονια του ΝΑΤΟ,δεν εγγυαται τιποτα για την υπερασπιση των συνορων μας ως εχουν.Ειδικα σημερα με τα περιεργα παιχνιδια στο Αιγαιο επιβεβαιωνεται η αναγκη να εισαι υπερ της υποχρεωτικης στρατιωτικης θητειας.Ειναι ρεαλιστικη η αναγκη,εστω και αν χανεις ενα χρονο απο τη ζωη σου ταλαιπωρουμενος,φαινομενικα,για το τιποτα.
:thumbsUP
Καταγράφηκε

kyrilos

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 11, 2012, 16:43:25 pm »

Ο στρατος πρεπει να ειναι εθνικος, μη μισθοφορικος και ουσιαστικος

κατι στα προτυπα του Ισραηλινου

οποτε για να μην το πολυλογουμε, ετσι οπως ειναι τωρα ειναι ενα αισχος και μια γελοιοτητα. Ας ελπισουμε οτι θα βρεθουν πιο σοβαροι και πραγματικα πατριωτες "κυβερνητες", που θα επαναφερουν τον ελληνικο στρατο σε ορθο δρομο και ουσιαστικη εκπαιδευση των δοκιμων, ωστε να εξασφαλιζεται το πλεον αξιομαχο με το χαμηλοτερο δημοσιο κοστος
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 11, 2012, 16:45:53 pm από K_L »
Καταγράφηκε

APO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 11, 2012, 17:42:27 pm »

Ο στρατος πρεπει να ειναι εθνικος, μη μισθοφορικος και ουσιαστικος

κατι στα προτυπα του Ισραηλινου

οποτε για να μην το πολυλογουμε, ετσι οπως ειναι τωρα ειναι ενα αισχος και μια γελοιοτητα. Ας ελπισουμε οτι θα βρεθουν πιο σοβαροι και πραγματικα πατριωτες "κυβερνητες", που θα επαναφερουν τον ελληνικο στρατο σε ορθο δρομο και ουσιαστικη εκπαιδευση των δοκιμων, ωστε να εξασφαλιζεται το πλεον αξιομαχο με το χαμηλοτερο δημοσιο κοστος

Αυτό το ‘σε ορθο δρομο’ που λες μπορείς να μας το κάνεις ποιο λιανά? Απλό είναι, το ελληνικό κράτος είναι επίσημα ανεξάρτητο από το 1830 μέχρι σήμερα. ΚΑΙ την περίοδο της τριπλής  φασιστικής κατοχής το 41-44, υπήρχαν αντάρτικα ή και φιλοκατοχικά ένοπλα τμήματα και οργανώσεις . Σε αυτό το χρονικό διάστημα  των 182 χρόνων, πότε βαδίζουμε σωστά και πότε όχι. Μπορείς να απαντάς εύκολα, από τότε μέχρι τότε ΝΑΙ για αυτό και για αυτό, από τότε μέχρι τότε όχι για αυτό το λόγο….
Καταγράφηκε

kyrilos

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 11, 2012, 18:36:33 pm »

Κοιτα απο το 1830 μεχρι σημερα ομως, εχει αλλαξει τελειως και η εννοια του πολεμου, οπως και η "τεχνολογικοτητα" ας πουμε του στρατου

σημερα, πατας ενα κουμπι και πανε ολα στο διαολο

τεσπα, αυτο που εννουσα με τον "ορθο δρομο" ηταν οτι καποιος θα`πρεπε να αναλαβει το πολιτικο κοστος και να επαναφερει στο στρατο την ουσιαστικη χρηστικη του αξια

δλδ, πολεμικη εκπαιδευση και οχι απλως συντηρηση στρατοπεδων και κατασκηνωσεις
Εφοσον ο στρατος ειναι υποχρεωτικος και εθνικος (και κατα τη γνωμη μου καλως ειναι) ας ειναι και ουσιαστικος..Θελω να παρω πολεμικη εκπαιδευση, οχι να γινω σκοπανθρωπος

2 - 3 βολες κατα τη διαρκεια μιας 9μηνης θητειας, ειναι γελοιο και κοροιδια

υπαρχει πολυς κοσμος που δεν θελει να υπηρετησει η θα`θελε να κανει κοινωνικη υπηρεσια ας πουμε. Οταν ειχα ρωτησει σχετικα, η κοινωνικη θητεια ηταν δυστυχως τιμωρια αντι για εναλλακτικη

τεσπα. Οποιος ειναι εναντια η εχει μειωμενη ικανοτητα, θα μπορουσε να αναλαβει το θεμα συντηρηση\φυλαξη στρατοπεδων και σιτισμος του στρατευματος, ετσι ωστε ολοι οι υπολοιποι να κανουν ασκησεις οπλικων συστηματων, γυμνασια, βολες, αυτοαμυνα κτλ κτλ

κατι τετοιο γινεται και στο Ισραηλ (οπου νομιζω υπηρετουν και γυναικες) και η θητεια οχι μονο ειναι 3μηνα εκπαιδευσης (καθε τοσο) αλλα αποτελει και μια εμπειρια και πολυ αξιολογη αμυντικη/εθνικη πολιτικη

ο στρατος ειναι ενα αναγκαιο "κακο" ..Δεν ειμαι ουτε εθνικιστης ουτε στρατοκαυλος χαχα θεωρω πως ειμαι "αντρας" και πατριωτης και θα ηθελα η οποια Θητεια μου να πιασει τοπο και να σεβεται τοσο εμενα οσο και την κοινωνια\πραγματικοτητα που μου το επιβαλει

Καταγράφηκε

APO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 15, 2012, 01:52:59 am »

Κοιτα απο το 1830 μεχρι σημερα ομως, εχει αλλαξει τελειως και η εννοια του πολεμου, οπως και η "τεχνολογικοτητα" ας πουμε του στρατου

σημερα, πατας ενα κουμπι και πανε ολα στο διαολο

τεσπα, αυτο που εννουσα με τον "ορθο δρομο" ηταν οτι καποιος θα`πρεπε να αναλαβει το πολιτικο κοστος και να επαναφερει στο στρατο την ουσιαστικη χρηστικη του αξια

δλδ, πολεμικη εκπαιδευση και οχι απλως συντηρηση στρατοπεδων και κατασκηνωσεις
Εφοσον ο στρατος ειναι υποχρεωτικος και εθνικος (και κατα τη γνωμη μου καλως ειναι) ας ειναι και ουσιαστικος..Θελω να παρω πολεμικη εκπαιδευση, οχι να γινω σκοπανθρωπος

2 - 3 βολες κατα τη διαρκεια μιας 9μηνης θητειας, ειναι γελοιο και κοροιδια

υπαρχει πολυς κοσμος που δεν θελει να υπηρετησει η θα`θελε να κανει κοινωνικη υπηρεσια ας πουμε. Οταν ειχα ρωτησει σχετικα, η κοινωνικη θητεια ηταν δυστυχως τιμωρια αντι για εναλλακτικη

τεσπα. Οποιος ειναι εναντια η εχει μειωμενη ικανοτητα, θα μπορουσε να αναλαβει το θεμα συντηρηση\φυλαξη στρατοπεδων και σιτισμος του στρατευματος, ετσι ωστε ολοι οι υπολοιποι να κανουν ασκησεις οπλικων συστηματων, γυμνασια, βολες, αυτοαμυνα κτλ κτλ

κατι τετοιο γινεται και στο Ισραηλ (οπου νομιζω υπηρετουν και γυναικες) και η θητεια οχι μονο ειναι 3μηνα εκπαιδευσης (καθε τοσο) αλλα αποτελει και μια εμπειρια και πολυ αξιολογη αμυντικη/εθνικη πολιτικη

ο στρατος ειναι ενα αναγκαιο "κακο" ..Δεν ειμαι ουτε εθνικιστης ουτε στρατοκαυλος χαχα θεωρω πως ειμαι "αντρας" και πατριωτης και θα ηθελα η οποια Θητεια μου να πιασει τοπο και να σεβεται τοσο εμενα οσο και την κοινωνια\πραγματικοτητα που μου το επιβαλει

Και δεύτερη φορά αναφέρεις σαν πρότυπο το Φασιστικό κράτος του Ισραήλ.
  'Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού'' και από όσο καταλαβαίνω ξέρεις τι γράφεις..
Πληροφοριακά το κράτος  Ισραήλ έχει υπό κατοχή περιοχές  που ζουν παλαιστίνιοι, τους φέρεται  με ανείπωτη αγριότητα, σκοτώνει μικρά παιδιά, επιβάλει εμπάργκο στα κατεχόμενα, πειρατεύει πλοία που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια…. Αποδεικνύει στη πράξη με την πρακτική αυτή πως η ειρωνεία της τύχης ωχριά μπροστά στην ειρωνεία της ιστορίας, φαντάσου το κράτος που υποτίθεται με βάση τα λεγόμενα του(γιατί στη πράξη εκπροσωπεί τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό σε μια άκρος ευαίσθητη περιοχή) εκπροσωπεί  ένα λαό που έζησε στο πετσί του τη φασιστική θηριωδία και που κανονικά θα έπρεπε να είναι στη πρώτη γραμμή ενάντια στο φασισμό, κάνει τα ίδια λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με τη περίσταση σε ένα άλλο κατατρεγμένο λαό… Δε μου λες πρέπει να διαλέξω τώρα εγώ τα δικά μας θύματα, Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία ή Τουρκιά? Η Ιταλία, η Λιβύη, η Αίγυπτος μετράν  σα γείτονες? Εντάξει, τα όποια πετρέλαια στο αιγαίο και αλλού κανονικά στη μάμα Αμερική μη σε νοιάζει ή σε όποια μαμά θέλεις, τέτοια ταμπού δεν έχω.
Το φασιστικό αυτό κράτος έχει σα δεσμώτη πρώτα από όλους τον ίδιο του το λαό,
Που τον έχει καταδικάσει να ζει μεσα σε μια διαρκή κατάσταση πολιορκίας (από παιδιά με πέτρες και σφεντόνες?) σε ένα καθεστώς τρόμου, φόβου , χωρίς σε κανέναν να επιτρέπουν να μιλήσει. Πληροφοριακά, είναι τεράστιος  ο αριθμός των αντιρρησιών συνείδησης ανδρών και γυναικών του ισραηλίτικου στρατού που καταλήγουν μέχρι και στη φυλακή. Ακόμη και αξιωματικοί του στρατού ακόμη και πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας που έχουν στερηθεί την προσωπική τους ελευθερία (γιατί για τη θέση τους στις ένοπλες δυνάμεις ούτε λόγος) γιατί θέλουν κάτι αδιανόητο: με την υπηρεσία τους στις Ε.Δ. να υπερασπιστούν το λαό και τη χώρα τους και όχι να βομβαρδίζουν με τα μαχητικά που πιλοτάρουν άμαχες γυναίκες και παιδιά. Ναι αυτοί οι πιλότοι ρισκάρουν τα πάντα για το λαό τους, την αξιοπρέπεια τους . Ναι το φασιστικό Ισραήλ, το πρότυπο σου σε σχέση με το στρατό, βομβαρδίζει άμαχες γυναίκες και παιδιά.
Σου θυμίζει κάτι αυτό? Ίσως αυτό τον πίνακα ?

Ίσως να τον ξέρεις, αναπαριστά το πρώτο στα χρονικά  βομβαρδισμό (από ΝΑΖΙ πιλότους, δώρο  του Χίτλερ στο φίλο του Φράγκο) αμάχων  σε ένα χωριό τη Ισπανίας πριν από καμιά 75 χρόνια στον ισπανικό εμφύλιο. Είχε σοκαριστεί η κοινή γνώμη τότε σε ολόκληρο το κόσμο, το πώς άμαχοι δέχονταν εσκεμμένα την επίθεση στρατού.. Το χωριό το έλεγαν Γκουέρνικα ή Γκέρνικα, από όσο καταλαβαίνω είναι θέμα προφοράς… Η ουσία όμως είναι πως οι φασίστες έτσι, πάντα θρασύδειλοι και άνανδροι είστε… είναι … Whatever

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 16, 2012, 14:55:47 pm από Dr_Michael »
Καταγράφηκε

kyrilos

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 15, 2012, 11:41:39 am »

Το οτι το Ισραηλ ειναι φασιστικο στην αντιμετωπιση του Παλεστινιακου λαου, δεν εχει καμια απολυτως σχεση, με το οτι η Ελλαδα θα μπορουσε να κοπιαρει την οργανωση της στρατιωτικης τους εκπαιδευσης

Δεν μιλησα περι εθνικιστικου παροξυσμου,,,αυτο το κανες εσυ..Απ`οτι ειδα και σε καποια αλλα θεματα, οπου μ`ακολουθεις σα το κουνουπι χαχα εισαι αρκετα επιρεπης σε αλματα λογικης..τεσπα

ερωτηματα...

Ειναι η δεν ειναι ο στρατος ενα αναγκαιο κακο ;

Εφοσον υπαρχει, δεν θα ταν καλυτερα να`ναι και αποτελεσματικος και ετοιμος;

Θα ηθελα να ειχαμε εναν πλεον αξιομαχο, με το χαμηλοτερο δημοσιο κοστος εθνικο, ημι-επαγγελματικο/μη μισθοφορικο στρατο, πολυ ευελικτο και με ηψηλο ηθικο, αντι ενα ματσο απο βαριεστημενους σκοπανθρωπους και κομπλεξικους

Απο`κει και περα, θα χαμε και μια ωραια συνταγματικη δικλειδα οτι ειναι μονο για αμυντικη χρηση και δεν διατιθεται εκτος των συνορων και ολα καλα και ωραια

καλημερα και να πινεις λιγοτερο καφε!
Καταγράφηκε

Michael Wittmann

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 30, 2012, 09:40:13 am »

Καλα...περα απο τις γραφικοτητες των ''γνωστων' αριστερο-αναρχικων με τις ..Γκουερνικες κλπ ,για να συζητησουμε και λιγο σοβαρα...
Να αποφασισουμε ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΟΣ Η ΟΧΙ :
Τι ''μορφη'' θα εχει,ειναι πραγματι ενα μεγαλο ζητημα.
Κι εγω θερω οτι ετσι οπως ειναι σημερα ειαι μια ''καρικατουρα'' και δυσκολα θα ανταπεξελθει στον σκοπο υπαρξης του (την προασπιση της Πατριδας).

Υπαρχει καποιος ομως που να υποστηριζει οτι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ; (δεν μιλαω για τους Γραφικους και τους πορωμενους ψευτοδιεθνιστες...ας μεινουν στον κηπο τους να τραγουδανε το ''Give peace a chance'').
Αν τον καταργησουμε εμεις,νομιζεε οτι θα τον καταργησουν και οι αλλοι ; (γειτονες)

Και τελος να βαλω κι εγω μια φωτογραφια (αντι του Πινακα).
Ειναι απο τους ομαδικους ταφους στο Κατυν της Πολωνιας,οπου οι Σοβιετικοι το 1941 ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΑΔΕΣ ΑΟΠΛΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΠΟΛΩΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ

Και μια και αναφερθηκε ο Ισπανικος Εμφυλιος Πολεμος,ας θυμισω το περιστατικο στο φρουριο ΑΛΚΑΘΑΡ (ALKAZAR) οπου οι Κομμουνιστες,εκτελεσαν τον 17χρονο γιο του συνταγματαρχη Μοσκαρντο (περα των αλλων σφαγων που εκαναν στο Τολεδο),επειδη ως διοικητης του Φρουριου,αρνηθηκε να παραδοθει.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 26, 2013, 01:37:21 am από Michael Wittmann »
Καταγράφηκε

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΣ ΤΟ ''ΕΜΕΙΣ'' ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΣ ΤΟ ''ΕΓΩ''.....

APO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 25, 2013, 18:49:22 pm »

Καλα...περα απο τις γραφικοτητες των ''γνωστων' αριστερο-αναρχικων με τις ..Γκουερνικες κλπ ,για να συζητησουμε και λιγο σοβαρα...
Να αποφασισουμε ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΟΣ Η ΟΧΙ :
Τι ''μορφη'' θα εχει,ειναι πραγματι ενα μεγαλο ζητημα.
Κι εγω θερω οτι ετσι οπως ειναι σημερα ειαι μια ''καρικατουρα'' και δυσκολα θα ανταπεξελθει στον σκοπο υπαρξης του (την προασπιση της Πατριδας).

Υπαρχει καποιος ομως που να υποστηριζει οτι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ; (δεν μιλαω για τους Γραφικους και τους πορωμενους ψευτοδιεθνιστες...ας μεινυν στον κηπο τους να τραγουδανε το ''Give peace a chance'').
Αν τον καταργησουμε εμεις,νομιζεε οτι θα τον καταργησουν και οι αλλοι ; (γειτονες)

Και τελος να βαλω κι εγω μια φωτογραφια (αντι του Πινακα).
Ειναι απο τους ομαδικους ταφους στο Κατυν της Πολωνιας,οπου οι Σοβιετικοι το 1941 ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΑΔΕΣ ΑΟΠΛΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΠΟΛΩΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ

Και μια και αναφερθηκε ο Ισπανικος Εμφυλιος Πολεμος,ας θυμισω το περιστατικο στο φρουριο ΑΛΚΑΘΑΡ (ALKAZAR) οπου οι Κομμουνιστες,εκτελεσαν τον 17χρονο γιο του συνταγματαρχη Μοσκαρντο (περα των αλλων σφαγων που εκαναν στο Τολεδο),επειδη ως διοικητης του Φρουριου,αρνηθηκε να παραδοθει.

Ο τυμβωρύχος χιτλεροφασίστας είπε να συλήσει τους τάφους νεκρών. ‘Ξέχασε’ να μας  πει πως στην υπόθεση  έχουν ανάμιξη οι φασίστες που έχει για πρότυπα.Η οχιά αυτή δε κάνει λάθη που μπορεί να οδηγούσαν σε παράξενους συνειρμούς, ή στην αλήθεια. Αλλά μια και όπου  Ρόδος
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%82
και πήδημα, δεν έχει μάθει καλά το ποιηματάκι του. Αναφέρει το έτος που εκτελέστηκαν οι άνθρωποι εκεί, το 1941!! Οι ιδεολογικοί του πρόγονοι, οι χιτελροφασίστες,  αλλά και τα σημερινά αφεντικά του,ο αμερικανικός  ή ο ρώσικος ιμπεριαλισμός κ.α, προσπαθούν να μας πείσουν πως το Κατίν συνέβη το 1940.
Ποιο κάτω έχω ένα βίντεο που παρουσιάζει την σοβιετική εκδοχή και το σχετικό λήμμα από την βικιπαίδεια που υιοθετεί την εκδοχή των Ναζί. Μελετήστε και τα δυο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα…

Να ασχολιάσω το εξής: Το σχετικό λήμμα της 'ανεξάρτητης'  βικιπαίδεια παραθέτει στο τέλος τις φωτογραφίες τεσσάρων ντοκουμέντων που τα χαρακτηρίζει  ‘Αυθεντικά αντίγραφα’…..
Όπου πάω να κάνω τα χαρτιά μου, να υποβάλω βιογραφικό, μου ζητούν ‘ακριβές αντίγραφο από το πρωτότυπο’, το βγάζω εύκολα στα Κ.Ε.Π. Τι θα κάνω αν αρχίσουν να μου ζητούν αυτά τα καινούρια τα ‘αυθεντικά αντίγραφα’;  Ποιος εκδίδει τέτοια χαρτιά;Να απευθυνθώ στη ρώσικη πρεσβεία, τα προξενεία τους, ή θα πρέπει να απευθυνθώ στον Γέλτσιν και τον Πούτιν;

http://www.youtube.com/watch?v=tfctQg3-yLI

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%9A%CE%B1%CF%84%CF%8D%CE%BD
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 26, 2013, 12:55:40 pm από APO »
Καταγράφηκε

Michael Wittmann

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 26, 2013, 01:43:20 am »

Καταγράφηκε

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΣ ΤΟ ''ΕΜΕΙΣ'' ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΣ ΤΟ ''ΕΓΩ''.....

Στο galop.gr θα βρείτε δημοσκοπήσεις, ψηφοφορίες, σφυγμομετρήσεις, γκάλοπ ... όπως κι αν το πει κανεις, η ουσία είναι ότι εδώ η γνώμη σας μετράει! Ψηφίστε και κερδίστε δώρα μέσα από τους μηνιαίους διαγωνισμούς. Πάρτε μέρος στις συζητήσεις και εκφράστε τη γνώμη σας. Καλή περιήγηση!