Galop.gr Virtual Community

Εδώ η γνώμη σου μετράει
  • Νοεμβρίου 15, 2024, 06:49:07 am *
  • Καλώς ορίσατε, επισκέπτης
Please login or register.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Σύνθετη αναζήτηση  

Νέα:

Δείτε τους λόγους για να γίνει κάποιος μέλος

Γιατί το άθροισμα των ποσοστών δεν είναι 100%;

Συμμετέχετε στη διάσωση του πληνήτη και πώς;

Συμμετέχετε στη διάσωση του πλανήτη και πώς;
Chart
Ψήφισαν: 889 / Δείτε τι ψήφισαν: Οι επισκέπτες | Τα μέλη | Όλοι μαζί

Chart

Chart

Chart

Χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς - 250 (28.12%)
Εξοικονόμηση ενέργειας (αποφεύγοντας σπατάλες, χρησιμοποιώντας λάμπες χαμηλής κατανάλωσης κ.τ.λ.) - 505 (56.81%)
Ανακύκλωση (χαρτί, πλαστικό, γυαλί κ.τ.λ.) - 521 (58.61%)
Χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κ.τ.λ.) - 75 (8.44%)
Κάτι αλλο - 155 (17.44%)
Δέν κάνω τίποτα - 185 (20.81%)
Ψήφισαν: 889

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε μέχρι 5 επιλογές.

[Επιλέξτε τον παρακάτω κώδικα], αντιγράψτε τον και επικολήστε τον (ως html) στο blog ή στο site σας!

<table> <tr> <td> <div class="my_poll_header"><h4><a href="https://www.galop.gr/index.php?topic=107">Συμμετέχετε στη διάσωση του πληνήτη και πώς;</a></h4><span>Συμμετέχετε στη διάσωση του πλανήτη και πώς;</span></div><br /><br /> <form action="https://www.galop.gr/index.php?action=vote;topic=107.45;poll=84" method="post" accept-charset="UTF-8" style="margin: 0px;"> <table> <tr> <td colspan="2"> Μπορείτε να ενεργοποιήσετε μέχρι 5 επιλογές. </td> </tr><tr> <td> <input type="checkbox" name="options[]" id="options-0" value="0" class="check" /> <label for="options-0">Χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς</label><br /> <input type="checkbox" name="options[]" id="options-1" value="1" class="check" /> <label for="options-1">Εξοικονόμηση ενέργειας (αποφεύγοντας σπατάλες, χρησιμοποιώντας λάμπες χαμηλής κατανάλωσης κ.τ.λ.)</label><br /> <input type="checkbox" name="options[]" id="options-2" value="2" class="check" /> <label for="options-2">Ανακύκλωση (χαρτί, πλαστικό, γυαλί κ.τ.λ.)</label><br /> <input type="checkbox" name="options[]" id="options-3" value="3" class="check" /> <label for="options-3">Χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κ.τ.λ.)</label><br /> <input type="checkbox" name="options[]" id="options-4" value="4" class="check" /> <label for="options-4">Κάτι αλλο</label><br /> <input type="checkbox" name="options[]" id="options-5" value="5" class="check" /> <label for="options-5">Δέν κάνω τίποτα</label><br /> </td> <td valign="bottom" style="padding-left: 15px;"> </td> </tr><tr> <td colspan="2"><input type="submit" value="Αποστολή ψήφου" /></td> </tr> </table></form> </td> </tr> </table>
Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Τα αποτελέσματά της δεν αντιπροσωπεύουν την κοινή γνώμη ή το σύνολο των χρηστών του Internet αλλά μόνο τις γνώμες των επισκεπτών του Galop.gr που επέλεξαν να ψηφίσουν.
Τελευταίες 20 ψήφοι
Χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, Χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κ.τ.λ.)Ιουλίου 27, 2024, 22:40:32 pm
Χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κ.τ.λ.)Ιουνίου 09, 2024, 14:41:49 pm
Εξοικονόμηση ενέργειας (αποφεύγοντας σπατάλες, χρησιμοποιώντας λάμπες χαμηλής κατανάλωσης κ.τ.λ.), Ανακύκλωση (χαρτί, πλαστικό, γυαλί κ.τ.λ.), Κάτι αλλοΙουνίου 07, 2024, 17:37:58 pm
Δέν κάνω τίποταΑπριλίου 25, 2024, 19:09:40 pm
Εξοικονόμηση ενέργειας (αποφεύγοντας σπατάλες, χρησιμοποιώντας λάμπες χαμηλής κατανάλωσης κ.τ.λ.), Ανακύκλωση (χαρτί, πλαστικό, γυαλί κ.τ.λ.), Χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κ.τ.λ.)Απριλίου 15, 2024, 23:21:09 pm
Ανακύκλωση (χαρτί, πλαστικό, γυαλί κ.τ.λ.)Μαρτίου 20, 2024, 21:00:57 pm
Ανακύκλωση (χαρτί, πλαστικό, γυαλί κ.τ.λ.)Νοεμβρίου 28, 2023, 00:46:39 am
Ανακύκλωση (χαρτί, πλαστικό, γυαλί κ.τ.λ.)Ιουνίου 21, 2023, 16:51:18 pm
Δέν κάνω τίποταΙουνίου 06, 2023, 15:28:13 pm
Εξοικονόμηση ενέργειας (αποφεύγοντας σπατάλες, χρησιμοποιώντας λάμπες χαμηλής κατανάλωσης κ.τ.λ.)Μαΐου 17, 2023, 15:34:24 pm
Ανακύκλωση (χαρτί, πλαστικό, γυαλί κ.τ.λ.)Απριλίου 21, 2023, 21:08:36 pm
Δέν κάνω τίποταΑπριλίου 03, 2023, 22:18:57 pm
Ανακύκλωση (χαρτί, πλαστικό, γυαλί κ.τ.λ.), Χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κ.τ.λ.)Ιανουαρίου 29, 2023, 12:30:24 pm
Δέν κάνω τίποταΝοεμβρίου 21, 2022, 06:16:59 am

Αποστολέας Θέμα: Συμμετέχετε στη διάσωση του πληνήτη και πώς;  (Αναγνώστηκε 24286 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

teokar

• Ανώτατο μέλος
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
    • Προφίλ
Απ: Συμμετέχετε στη διάσωση του πληνήτη και πώς;
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 13, 2011, 20:27:02 pm »

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!!!!!!
Τωρα αυτο τι ειναι? προτροπη? χρονια πολλα ! Για να κανεις ανακυκλωση πρεπει ο Δημος να εχει βαλει και καδους ανακυκλωσης. Εγω μενω Πειραια και ειναι χαλια δημος εσυ που μενεις? Εκαλη?
Καταγράφηκε

t . k

tsini

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 12:27:59 pm »

Τωρα αυτο τι ειναι? προτροπη? χρονια πολλα ! Για να κανεις ανακυκλωση πρεπει ο Δημος να εχει βαλει και καδους ανακυκλωσης. Εγω μενω Πειραια και ειναι χαλια δημος εσυ που μενεις? Εκαλη?

Πραγματικά, για τον Πειραιά έχει πάρει το αυτί μου ότι από τέτοια θέματα... δεν! Καθένας είναι πλήρως δικαιολογημένος αν δεν ανακυκλώνει εκεί, αφού... δεν μπορεί με τέτοιες συνθήκες!
Υπάρχει όμως δυστυχώς το άλλο άκρο κι εκεί είναι το γμτ της υπόθεσης. Τον ρωτάς τον άλλον αν κάνει ανακύκλωση και σου απαντάει: ''Όχι, γιατί δεν έχω κάδο στη γειτονιά μου'' και με τον όρο γειτονιά εννοεί μια ακτίνα 100 μέτρων και λιγότερο! Παραπάνω... πάμε για υπερκόπωση...  ;DΚαι αυτά τα ακούω συχνά στη Θεσσαλονίκη, όπου οι κάδοι είναι όχι πολλοί βέβαια, αλλά πάντως αρκετοί σε κάποιες περιοχές της πόλης (στη δική μου τουλάχιστον θα έκρινα ικανοποιητικό τον αριθμό τους)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 16, 2011, 12:34:49 pm από tsini »
Καταγράφηκε

Εις νόμος απαιτείται εις αυτήν την χώραν, ο οποίος να επιτάσσει την εφαρμογήν όλων των υπολοίπων νόμων.

~Εμμανουήλ Ροΐδης~ | (Έλληνας συγγραφέας) | 1836-1904

http://www.erepublik.com/en/referrer/Dictator+of+Europe

teokar

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 12:49:12 pm »

Αν ξερεις απο Πειραια καδους εχει στο δημτικο θεατρο στο πασαλιμανι και κατι λιγους εδω κα εκει μεσα στην αγορα. Δεν εχω καμια διαθεση να ζωνωμαι σακουλες και να τις κουβαλαω 2 χλμ.περιπου αποσταση απο το σπιτι μου. Μεχρι πριν ενα χρονο ειχαν βαλει με ιδιωτες κατι καδους μικρους μεν, σε πολλα σημεια ομως  τους οποιους και καποια στιγμη εβγαλαν χωρις να πουν και τιποτα. Τοτε πολλοι κατοικοι τα πηγαιναμε εκει. Τωρα ομως κενον! 
Καταγράφηκε

t . k

jimi

• Απλό μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 13:21:44 pm »

Πειραιωτης και εγω,ο δραματικος Πειραιας μας δυστυχως παει απο το κακο στο χειροτερο και δεν μας δινει τετοιες δυνατοτητες.Προτεινω να πηγαινουμε τα σκουπιδια εξω απο το σπιτι των δημαρχων.
Καταγράφηκε

teokar

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 13:33:39 pm »

Πειραιωτης και εγω,ο δραματικος Πειραιας μας δυστυχως παει απο το κακο στο χειροτερο και δεν μας δινει τετοιες δυνατοτητες.Προτεινω να πηγαινουμε τα σκουπιδια εξω απο το σπιτι των δημαρχων.
Συμφωνω! Αν και τουτος ο τωρινος ειναι νεος και θα δουμε τι θα κανει. Εγω παντως μενω κοντα του, νομιζω ειναι το πατρικο του οποτε μου ειναι ευκολο!
Καταγράφηκε

t . k

teokar

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 13:47:30 pm »

Πραγματικά, για τον Πειραιά έχει πάρει το αυτί μου ότι από τέτοια θέματα... δεν! Καθένας είναι πλήρως δικαιολογημένος αν δεν ανακυκλώνει εκεί, αφού... δεν μπορεί με τέτοιες συνθήκες!
Υπάρχει όμως δυστυχώς το άλλο άκρο κι εκεί είναι το γμτ της υπόθεσης. Τον ρωτάς τον άλλον αν κάνει ανακύκλωση και σου απαντάει: ''Όχι, γιατί δεν έχω κάδο στη γειτονιά μου'' και με τον όρο γειτονιά εννοεί μια ακτίνα 100 μέτρων και λιγότερο! Παραπάνω... πάμε για υπερκόπωση...  ;DΚαι αυτά τα ακούω συχνά στη Θεσσαλονίκη, όπου οι κάδοι είναι όχι πολλοί βέβαια, αλλά πάντως αρκετοί σε κάποιες περιοχές της πόλης (στη δική μου τουλάχιστον θα έκρινα ικανοποιητικό τον αριθμό τους)
Εξω  παντως εχουν σχεδον σε καθε τετραγωνο και ενα καδο ανακυκλωσης. Γερμανια, Αυστρια & Ιταλια που εχω παει και ειδα.
Καταγράφηκε

t . k

tsini

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 08, 2011, 13:41:12 pm »

Ανθίζει η ελληνική περιβαλλοντική ευαισθησία - news247.gr
http://news247.gr/ellada/anakyklwsh_kai_viologika_proionta_eginan_kyriarxes_synhtheies.799202.html
Καταγράφηκε

Εις νόμος απαιτείται εις αυτήν την χώραν, ο οποίος να επιτάσσει την εφαρμογήν όλων των υπολοίπων νόμων.

tsini

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Απριλίου 12, 2011, 01:03:12 am »

Αν η ερώτηση απευθυνόταν συλλογικά σε όλους μας (σαν κράτος ας πούμε), θα μπορούσαμε να απαντήσουμε - μεταξύ άλλων - και με αυτά τα δύο βίντεο (για να μην ανοίξουμε το στόμα μας και γινόμαστε και περισσότερο ρεζίλι)

Η γνωστή φετινή κατολίσθηση στη χωματερή Άνδρου (που λειτουργεί και εντός αρχαιολογικού τόπου)
http://www.youtube.com/watch?v=yOH5epC1h3k&feature=related

Οι ομορφιές της Κερκίνης...
http://www.youtube.com/watch?v=aEQY6gclVn4&feature=related

:help :help :help

Καταγράφηκε

grandsteel

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Συμμετέχετε στη διάσωση του πληνήτη και πώς ?
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 14:06:59 pm »

1. Ανακυκλώνω:
α) χαρτί (στο σχολείο)
β) μπαταρίες (στο σχολείο)
γ) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και περιφερειακά τους (ακουστικά, μπαταρίες, φορτιστές κλπ) στα σχετικά καταστήματα.
δ) αλουμίνιο (στο Κέντρο Ανακύκλωσης Αλουμινίου)

2. Εξοικονόμηση ενέργειας:
α) όλες τις πλύσεις στο πλυντήριο τις κάνω στους 30 βαθμούς.
β) σβήνω φως, κλπ συσκευές όταν και όποτε δεν τα χρειάζομαι.
γ) βγάζω από την πρίζα όλες τις συσκευές όταν λείπω για μέρες από το σπίτι. (στην κατάσταση αναμονής καταναλώνουν 5%)
δ) χρησιμοποιώ λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας (20-30W) αλλά πολύ ακριβές και ποιοτικές με ικανοποιητικότατο φως.
ε) αγοράζω συσκευές ενεργειακές τύπου Α.
στ) χρησιμοποιώ ανεμιηστήρα αντί για air condition.

3. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας:
α) Φωτοβολταϊκό για τη φόρτιση μικρών συσκευών (ψηφιακή φωτογραφική, κινητό, GPS, κλπ).

Μπράβο φίλε...Μακάρι, όλοι να κάνανε αυτά που κάνεις...
Εγώ κάνω τα μισά πάντως...Ανεμιστήρα, πληντύριο στους 30, σβήνω φως, βγάζω από την μπρίζα συσκευές που δεν χρειάζονται ή δεν πολυχρησιμοποιούνται, ανακακύκλωση χαρτιού και προτιμώ να περπαταω και να μην χρησιμοποιώ ούτε τα μέσα μαζική μεταφοράς. Όσο μπορώ βέβαια
Καταγράφηκε

Στο galop.gr θα βρείτε δημοσκοπήσεις, ψηφοφορίες, σφυγμομετρήσεις, γκάλοπ ... όπως κι αν το πει κανεις, η ουσία είναι ότι εδώ η γνώμη σας μετράει! Ψηφίστε και κερδίστε δώρα μέσα από τους μηνιαίους διαγωνισμούς. Πάρτε μέρος στις συζητήσεις και εκφράστε τη γνώμη σας. Καλή περιήγηση!