Galop.gr Virtual Community

Εδώ η γνώμη σου μετράει
  • Νοεμβρίου 15, 2024, 10:46:28 am *
  • Καλώς ορίσατε, επισκέπτης
Please login or register.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Γαλαξίες ...

Ποιό από τα παρακάτω είναι Γαλαξίας (κι όχι αστερισμός);
Chart
Ψήφισαν: 13 / Δείτε τι ψήφισαν: Οι επισκέπτες | Τα μέλη | Όλοι μαζί

Γαλαξίες ...

Chart

Γαλαξίες ...

Chart

Γαλαξίες ...

Chart

Γαλαξίες ...

Μικρή Άρκτος - 0 (0%)
Μεγάλη Άρκτος - 0 (0%)
Ανδρομέδα - 5 (38.46%)
Κόμη Βερενίκης - 4 (30.77%)
Δεν ξέρω/Δεν απαντώ - 4 (30.77%)
Ψήφισαν: 13

[Επιλέξτε τον παρακάτω κώδικα], αντιγράψτε τον και επικολήστε τον (ως html) στο blog ή στο site σας!

<table> <tr> <td> <div class="my_poll_header"><h4><a href="https://www.galop.gr/index.php?topic=1015">Γαλαξίες ... </a></h4><span>Ποιό από τα παρακάτω είναι Γαλαξίας (κι όχι αστερισμός);</span></div><br /><br /> <form action="https://www.galop.gr/index.php?action=vote;topic=1015.0;poll=917" method="post" accept-charset="UTF-8" style="margin: 0px;"> <table> <tr> <td colspan="2"> <input type="radio" name="options[]" id="options-0" value="0" class="check" /> <label for="options-0">Μικρή Άρκτος</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-1" value="1" class="check" /> <label for="options-1">Μεγάλη Άρκτος</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-2" value="2" class="check" /> <label for="options-2">Ανδρομέδα</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-3" value="3" class="check" /> <label for="options-3">Κόμη Βερενίκης</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-4" value="4" class="check" /> <label for="options-4">Δεν ξέρω/Δεν απαντώ</label><br /> </td> <td valign="bottom" style="padding-left: 15px;"> </td> </tr><tr> <td colspan="2"><input type="submit" value="Αποστολή ψήφου" /></td> </tr> </table></form> </td> </tr> </table>
Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Τα αποτελέσματά της δεν αντιπροσωπεύουν την κοινή γνώμη ή το σύνολο των χρηστών του Internet αλλά μόνο τις γνώμες των επισκεπτών του Galop.gr που επέλεξαν να ψηφίσουν.
Η ψηφοφορία έληξε: Δεκεμβρίου 31, 2010, 17:21:26 pm
Τελευταίες 20 ψήφοι
Κόμη ΒερενίκηςΔεκεμβρίου 20, 2010, 20:41:46 pm
Δεν ξέρω/Δεν απαντώΝοεμβρίου 26, 2010, 21:44:37 pm
ΑνδρομέδαΟκτωβρίου 25, 2010, 20:52:43 pm
ΑνδρομέδαΟκτωβρίου 24, 2010, 15:33:21 pm
Δεν ξέρω/Δεν απαντώΟκτωβρίου 23, 2010, 11:37:28 am
ΑνδρομέδαΟκτωβρίου 21, 2010, 13:08:38 pm
Κόμη ΒερενίκηςΟκτωβρίου 10, 2010, 17:20:48 pm
Κόμη ΒερενίκηςΟκτωβρίου 08, 2010, 02:16:59 am
ΑνδρομέδαΣεπτεμβρίου 30, 2010, 20:20:29 pm
Δεν ξέρω/Δεν απαντώΣεπτεμβρίου 29, 2010, 19:56:32 pm
Δεν ξέρω/Δεν απαντώΣεπτεμβρίου 29, 2010, 19:48:58 pm
ΑνδρομέδαΣεπτεμβρίου 29, 2010, 18:53:47 pm
Κόμη ΒερενίκηςΣεπτεμβρίου 29, 2010, 18:22:21 pm

Αποστολέας Θέμα: Γαλαξίες ...  (Αναγνώστηκε 4086 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

nikdal

• Πλήρες μέλος
  • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
    • Προφίλ
Γαλαξίες ...
« στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 18:21:26 pm »

Καταγράφηκε

Δημήτρης

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Γαλαξίες ...
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 18:22:55 pm »

Κόμη Βερενίκης?? Δεν το ξέρω αλλά νομίζω τα άλλα τρια είναι αστερισμοί
Καταγράφηκε

nikdal

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 19:59:12 pm »

Η κόμη της Βερενίκης ειναι και ο τίλτος ένος βιβλίου του Γ. Γραμματικάκη, που έχει γίνει best seller. Περιγράφει το σύμπαν με απλά λόγια.

Το συνιστώ για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα για το σύμπαν και τι υπάρχει γύρω μας, από τη γλαφυρή και ενδιαφέρουσα γραφή του Γ. Γραμματικάκη.
Καταγράφηκε

Δημήτρης

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 22:46:57 pm »

Πάντως είναι ερώτηση παγίδα ;D
Καταγράφηκε

gauguin

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 14:34:15 pm »

"εγώ το βλέπω σαν δημοσκόπιση (sic), γιατί ξέροντας την απάντηση (φυσικός γαρ) θέλω να δω τι πιστεύει ο κόσμος."  Από άλλο νήμα αυτό.  Υποθέτω ότι μετά τις μπάλες που πέφτουν από τον πύργο του Άιφελ κάτι αντίστοιχο επιχειρείς και τώρα με τους γαλαξίες.

Σαν ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών σκέφτομαι να βάλω μία "δημοσκόπηση" για την τιμή των τσιγάρων, ή ακόμα καλύτερα μία για κάθε μάρκα.  Μετά άλλες για την τιμή των εφημερίδων και περιοδικών, για τα αναψυκτικά κτλ.  Όλα αυτά για να δω τι πιστεύει ο κόσμος, αγνοώντας βεβαίως ότι η δημοσκόπηση είναι η διερεύνηση της γνώμης του κόσμου πάνω σε συγκεκριμένα θέματα κι όχι της γνώσης.
Αξιολόγηση μηνύματος: (+1)  
Καταγράφηκε

nikdal

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 18:45:44 pm »

Ναι, φυσικά να βάλεις μια δημοσκόπιση για τιμές καθημερινών πραγμάτων. Για να δουμε πόσο ποστοστό του κόσμου γνωρίζει κι έχει αίσθηση της πραγματικότητας.

Σκέψου ότι τέτοιες ερωτήσεις συνέχεια ρωτούν υποψήφιους πρωθυπουργούς. Κι από την απάντησή τους ο κόσμος (υποτίθεται) ότι καταλαβαίνει κάτι.

Σχετικά με τις ερωτ'ησεις φυσικής, θα ήθελα να επισημάνω ότι κατά την ερευνητική μου εργασία στο παρελθόν ένα μέρος της δουλειάς ήταν αυτό. Ρωτούσαμε κόσμο στο δρόμο, τυχαία (μεγάλους, μικρούς, γέρους κλπ) για τέτοια θέματα που αφορούν σε καθημερινές εργασίες (κι όχι σχετικότητα, κβαντική κλπ, αλλά αν πεσουν 2 μπαλες μαζί κλπ) για να δούμε πόσο % έχει λάθος αντίληψη για ένα φαινόμενο.

Κι αν κάποιος έχει λαθος αντίληψη για κάτι, δεν φταίει αυτός. Σε παρακαλώ μην το βλέπεις αμυντικά (κι άρα αντιδρας επιθετικά). Δεν φταίς εσύ αν δεν ξέρεις κάτι. Φταίει το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Και αυτά φαίνονται με τέτοιεσ δημοσκοπήσεις (κι όχι με το ποσοστό απιτυχίας στις πανελλήνιες γιατί εκεί απλά αποστηθίζουν κάτι).
Καταγράφηκε

nikdal

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 18:48:33 pm »

Σε αυτήν τη δημοσκόπιση, θέλω να δώ πόσο ποσόστό του κόσμου ξέρει αυτήν την απάντηση, γιατί έμμεσα καταλαβαίνω κάτι. Κατα πόσο γνωρίζουν ένα πολύ γνωστό συγγραφέα και το καλύτερό του έργο.

Γενικά δηλαδή μπορούμε να δούμε πόσο παιρνάει στον κόσμο μια συγκεκριμένη ενημερωση για κάποιους (ας πούμε ποιοτικούς συγγραφείς) και πόσο για τους άλλους που προωωθούν ίσως περισσότερο τα ΜΜΕ.

Καταγράφηκε

nikdal

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 18:58:00 pm »

ότι η δημοσκόπηση είναι η διερεύνηση της γνώμης του κόσμου πάνω σε συγκεκριμένα θέματα κι όχι της γνώσης.

Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να διαγραφούν οι περισσότερες από τις υπάρχουσες δημοσκοπίσεις, που αυτές βλέποντας πρώτα (όλες, πριν ααρχίσω να φτιάχνω δικές μου) είναι κάπως έτσι.

Π.χ. Γνωρίζετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο;
Γνωρίζετε το ταντρικό σεξ;
Κ.α.
Καταγράφηκε

gauguin

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 20:19:45 pm »

... Κι αν κάποιος έχει λαθος αντίληψη για κάτι, δεν φταίει αυτός. Σε παρακαλώ μην το βλέπεις αμυντικά (κι άρα αντιδρας επιθετικά). Δεν φταίς εσύ αν δεν ξέρεις κάτι. Φταίει το εκπαιδευτικό μας σύστημα. 

Αν θεωρείς επιθετικό το σχόλιό μου, σε βεβαιώνω ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση.   Θα εκφραζόμουν τελείως διαφορετικά αν αυτός ήταν ο σκοπός μου.  Η τυχόν άγνοιά μου, την οποία θέτεις μάλλον άκομψα, δεν νομίζω ότι δικαιολογείται από το εκπαιδευτικό σύστημα.  Ούτε η ορθογραφία σου*.

Έχω την εντύπωση ότι οι ερωτήσεις που θέτεις ξεφεύγουν από την έννοια της δημοσκόπησης και τους σκοπούς του galop.gr όπως διατυπώνονται στην αρχική σελίδα.  Αυτή είναι η δική μου επιφύλαξη.  Η παρουσία κι η αποδοχή ωστόσο των δημοσκοπήσεών σου δείχνουν ότι δεν έχω δίκιο.

* Αυτό ήταν όντως επιθετική αντίδραση.  Όχι τα προηγούμενα.
Καταγράφηκε

lykman

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 21:54:22 pm »

"εγώ το βλέπω σαν δημοσκόπιση (sic), γιατί ξέροντας την απάντηση (φυσικός γαρ) θέλω να δω τι πιστεύει ο κόσμος." 
Εγώ πάντως πρώτα θα ρωτήσω τον φίλο μου τον Γούγλη, και μετά θα απαντήσω...  ;D
(αν δεν βαρεθώ φυσικά)

Η παρουσία κι η αποδοχή ωστόσο των δημοσκοπήσεών σου δείχνουν ότι δεν έχω δίκιο.

Μπα, στο "οτιδήποτε" είναι ανεξέλεγκτες οι δημοσκοπήσεις... ότι θέλει ο καθένας βάζει...

edit: η wikipedia όλα σαν αστερισμούς τα αναφέρει...  ::)
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 22:04:53 pm από lykman »
Καταγράφηκε

nikdal

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 00:31:43 am »

Ούτε η ορθογραφία σου*.

* Αυτό ήταν όντως επιθετική αντίδραση.  Όχι τα προηγούμενα.

Μπράβο, και πώς ένιωσες; πιο άντρας; το ειχες ανάγκη αυτό; δεν μπορούσες αλλιώς, ε; *

* κι αυτό είναι απάντηση στο επιθετικό σου σχόλιο. Μιας κι αρχισες να επιτιθεσαι και το λες κιόλας για να το εκλάβω σίγουρα έτσι. τι να πω. τελικά δεν φταίει μόνο το εκπαιδευτικό μας σύστημα ...
Καταγράφηκε

Δημήτρης

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 01:15:30 am »

Παιδιά χαλαρώστε λίγο.. Δεν είναι λόγος αυτός να τσακωνώμαστε τώρα... :oxtomatimou
Καταγράφηκε

kdemi

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 16:19:22 pm »

Μια τέτοια δημοσκόπηση ή/και παρόμοιες μπορούν να δείξουν το επίπεδο γνώσης της κοινής γνώμης...με άμεσο συμπέρασμα τόσο το μορφωτικό επίπεδο όσο και κατα επέκταση τον τρόπο αντίδρασης των πολιτών σε θέματα που ενδέχεται να μην γνωρίζουν...
Εξάλλου δεν είναι κακό να μην γνωρίζεις κάτι!!
Καταγράφηκε

lykman

• Ανώτερο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 17:22:45 pm »

edit: η wikipedia όλα σαν αστερισμούς τα αναφέρει...  ::)

το βιολί μου εγώ... όλα αστερισμοί αναφέρονται...

Μικρά Άρκτος
Μεγάλη Άρκτος
Ανδρομέδα
Κόμη Βερενίκης
Καταγράφηκε

nikdal

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 19:49:38 pm »

το βιολί μου εγώ... όλα αστερισμοί αναφέρονται...

Είναι γνωστό ότι δεν τα έχει όλα σωστά η wikipedia. Βέβαια στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχει ακριβώς λάθος... απλά δεν αναφέρει τα πάντα.

δείτε: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%B4%CE%B1%CF%82
Καταγράφηκε

Στο galop.gr θα βρείτε δημοσκοπήσεις, ψηφοφορίες, σφυγμομετρήσεις, γκάλοπ ... όπως κι αν το πει κανεις, η ουσία είναι ότι εδώ η γνώμη σας μετράει! Ψηφίστε και κερδίστε δώρα μέσα από τους μηνιαίους διαγωνισμούς. Πάρτε μέρος στις συζητήσεις και εκφράστε τη γνώμη σας. Καλή περιήγηση!