Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ)

Θα δεχόσαστε συναλλαγές σε ΤΕΜ;
Chart
Ψήφισαν: 796 / Δείτε τι ψήφισαν: Οι επισκέπτες | Τα μέλη | Όλοι μαζί

Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ)

Θα δεχόσαστε συναλλαγές σε ΤΕΜ;
Chart
Ψήφισαν: 796 / Δείτε τι ψήφισαν: Οι επισκέπτες | Τα μέλη | Όλοι μαζί

Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ)

Θα δεχόσαστε συναλλαγές σε ΤΕΜ;
Chart
Ψήφισαν: 796 / Δείτε τι ψήφισαν: Οι επισκέπτες | Τα μέλη | Όλοι μαζί

Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ)

Θα δεχόσαστε συναλλαγές σε ΤΕΜ;
Chart
Ψήφισαν: 796 / Δείτε τι ψήφισαν: Οι επισκέπτες | Τα μέλη | Όλοι μαζί

Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ)

Θα δεχόσαστε συναλλαγές σε ΤΕΜ;


Ναι θα συμμετείχα - 342 (42.96%)
Ναι συμμετέχω ήδη - 21 (2.64%)
Όχι δεν θα συμμετέχω - 163 (20.48%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ - 270 (33.92%)
Ψήφισαν: 796 / Δείτε τι ψήφισαν: Οι επισκέπτες | Τα μέλη | Όλοι μαζί

Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ)

Θα δεχόσαστε συναλλαγές σε ΤΕΜ;



[Επιλέξτε τον παρακάτω κώδικα], αντιγράψτε τον και επικολήστε τον (ως html) στο blog ή στο site σας!

<table> <tr> <td> <div class="my_poll_header"><h4><a href="https://www.galop.gr/index.php?topic=1670">Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ)</a></h4><span>Θα δεχόσαστε συναλλαγές σε ΤΕΜ;</span></div><br /><br /> <form action="https://www.galop.gr/index.php?action=vote;topic=1670.;poll=1565" method="post" accept-charset="UTF-8" style="margin: 0px;"> <table> <tr> <td colspan="2"> <input type="radio" name="options[]" id="options-0" value="0" class="check" /> <label for="options-0">Ναι θα συμμετείχα</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-1" value="1" class="check" /> <label for="options-1">Ναι συμμετέχω ήδη</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-2" value="2" class="check" /> <label for="options-2">Όχι δεν θα συμμετέχω</label><br /> <input type="radio" name="options[]" id="options-3" value="3" class="check" /> <label for="options-3">Δεν ξέρω / Δεν απαντώ</label><br /> </td> <td valign="bottom" style="padding-left: 15px;"> </td> </tr><tr> <td colspan="2"><input type="submit" value="Αποστολή ψήφου" /></td> </tr> </table></form> </td> </tr> </table>
Πρόκειται για μία εναλλακτική κοινωνική οικονομία, που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης, δίνει αξία στα τοπικά προϊόντα, βοηθά τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις να επιβιώσουν και να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση. Η εκτίμηση της οποιασδήποτε προσφοράς και ζήτησης στα πλαίσια των ανταλλαγών ανάμεσα στα μέλη του Δικτύου και το μέσο συναλλαγής δεν είναι το ευρώ, αλλά η Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ). Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης έχει μελετηθεί και δοκιμαστεί με επιτυχία στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, δεν υπάρχουν τόκοι ή ανατοκισμοί και τοκογλυφία. Θα δεχόσαστε συναλλαγές σε ΤΕΜ; 8 Σχόλια
Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Τα αποτελέσματά της δεν αντιπροσωπεύουν την κοινή γνώμη ή το σύνολο των χρηστών του Internet αλλά μόνο τις γνώμες των επισκεπτών του Galop.gr που επέλεξαν να ψηφίσουν.


Προσθήκη σχολίου
1. Στις 27/05/2011 11:30, Από τον/την stefanos
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ
2. Στις 27/05/2011 17:23, Από τον/την teokar
εφαρμοστηκε στην Αργεντινη και ειχε επιτυχια οποτε ναι νομιζω οτι θα δεχομουνα.
3. Στις 27/05/2011 19:27, Από τον/την exo_asulia
Στη Μαγνησία αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ήδη έχει αρχίσει και παίρνει σάρκα και οστά.

Η ιστοσελίδα του δικτύου της Μαγνησίας με αρκετές χρήσιμες πληροφορίες είναι http://www.tem-magnisia.gr/index.php

ενώ το video στο youtube δίνει μια σύντομη περιγραφή του δικτύου http://www.youtube.com/watch?v=vW3taFeoU8k
4. Στις 28/05/2011 20:04, Από τον/την aetos
Βεβαια θα συμμετειχα στην ΤΕΜ.
5. Στις 30/05/2011 02:06, Από τον/την APO
Μάλιστα…
Το ίδιο πάνω κάτω έκανε και ο Σερπιέρης στα ορυχεία στο Λαύριο , το ίδιο πάνω κάτω έκανε και ο Ροκφέλερ αν θυμάμαι καλά ή κάποιος άλλος ,δεν έχει σημασία ποιος,  σε ορυχεία στις Η.Π.Α.. Είχαν εφεύρει και αυτοί μια  ΤΕΜ με σκοπό να πληρώνουν και… τελικά να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους.  ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Μπορεί οι καλύτερες προθέσεις να μας οδηγήσουν σε απελπιστικά άσχημες καταστάσεις.
Οι εργατική τάξη σε αντίθεση με ότι συνέβη παλιότερα, ας πούμε με τους αστούς πρώτα θα επιβάλει την σοσιαλιστική πολιτική εξουσία (θα κυριαρχήσει πολιτικά) και μετά τις σοσιαλιστικές σχέσεις παραγωγής (θα κυριαρχήσει οικονομικά)..

6. Στις 30/05/2011 02:25, Από τον/την APO
Όσοι πηγαίνετε στο Λαύριο μπορείτε να δείτε στην κεντρική του πλατεία ένα επιβλητικό άγαλμα που φωτίζεται την νύχτα.
Είναι το άγαλμα του Ιωάννη Βαπτιστή Σερπιέρη.(1815-1887).
Το άγαλμα στο βάθρο του έχει 3 επιγραφές:μία στα Ελληνικά -Ιωάννης Βαπτιστής Σερπιέρης, ζώσαν εκ νεκράς ανέστησε πόλιν και πλούτον από σποδού αυτή εξανέτειλε, μία στα γαλλικά-Ι. Β. Σερπιέρι από μια παραμελημένη τέφρα ανέσυρε τη λάμψη του μετάλλου και το ψωμί του εργάτη- και μία στα ιταλικά-στον Ιταλό Ι. Β. Σερπιέρι, η πόλη θέλησε και ξαγρυπνά εδώ.
Ο ιταλός Σερπιέρης έχοντας διαβάσει την μελέτη του μεταλλειολόγου Ανδρέα Κοδέλλα για την σκοπιμότητα επαναλειτουργίας των μεταλλείων του Λαυρίου, ήρθε στην Ελλάδα το 1863 και αγόρασε από τη μονή Πεντέλης (καταλαβαίνετε τι είχε από τότε η μονή) και την κοινότητα Κερατέας, κτήματα συνολικής έκτασης 10.791 στρεμμάτων και το 1864 προχώρησε στην ίδρυση της ιταλογαλλικής εταιρείας Roux- Serpieri- Fressynet C.E.
Το 1873 τα δικαιώματά της παραχωρούνται από τον Σερπιέρι στην Τράπεζα της Κωνσταντινούπολης, δίνοντας έτσι διέξοδο στο λαυρεωτικό ζήτημα που ταλαιπώρησε για πολλά χρόνια τη χώρα μας. Το 1876 ιδρύει τη Compagnie Francaise des Mines du Laurium, πιο γνωστή σε όλους ως Γαλλική εταιρεία, και κατόρθωσε να της παραχωρηθεί για εκμετάλλευση όλο το υπέδαφος της Λαυρεωτικής. Η εταιρεία λειτούργησε με μεταλλεύματα του Λαυρίου αλλά και άλλων περιοχών της χώρας μας μέχρι το 1982.
Η οικογένεια του Σερπιέρη εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα και εξελληνίσθηκε.
Το κτήριο της Αγροτικής τράπεζας απέναντι από την Ακαδημία Αθηνών ήταν το σπίτι του.
Ο Σερπιέρης ήταν γνωστός για την σκληρότητα του απέναντι στους εργάτες του και τους μεταλλωρύχους.
Παρ΄όλα αυτά το 1899 οι διάδοχοι του ανάγκασαν τους μεταλλωρύχους με τα δικά τους λεφτά να φτιάξουν άγαλμα στον Σερπιέρη!
Το άγαλμα λοιπόν αυτό έχει την εξής ωραία ιστορία.
Οι μεταλλωρύχοι πήγαν και βρήκαν τον Σουρή ο οποίος τους έγραψε ένα ποίημα.
Την ημέρα των εγκαινίων οι επίσημοι τράβηξαν το σεντόνι και εμφανίστηκε το άγαλμα σκαταλειμμένο και με το εξής ποίημα του Σουρή από κάτω:

Τι μας θωρείς ακίνητος
και δεν μας κατουράς
αφού και ανδριάντα
σε αξίωσε η Ελλάς

Δέξου λοιπόν ω Βαπτιστά
ευγνωμοσύνης δώρο
ξερό σκατό κοπανιστό
και από Λαυριώτη κώλο

Το 1982 όταν η τηλεόραση έπαιξε το σήριαλ τα Λαυρευωτικά οι Λαυριώτες περιέλουσαν το άγαλμα με μπογιές όποτε και το φύλαξαν μέχρι πρόσφατα στην Εθνική Πινακοθήκη όποτε αφού καθαρίστηκε ξανατοποθετήθηκε στην θέση του.




Αν κάποιος πιστεύει πως το παραπάνω δεν έχει θέση εδώ, μπορώ να το αφαιρέσω δεν υπάρχει πρό . Άπλα μόλις τώρα το διάβασα (στο atheofobos2 blogspot), έλιωσα και  θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας.

7. Στις 01/06/2011 22:13, Από τον/την Prada
Θα μπορούσε κατά κάποιο τρόπο να είναι και συνώνυμο της Ανταλλακτικής οικονομία; Η οποία βρίσκω ότι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ως καναλωτική, ας το πούμε, στάση και είναι, κατά τη γνώμη μου, ένας ουσιαστικός τρόπος και επιβίωσης, αλλά και μια διαφορετική μορφή επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών του Κόσμου.
Μερικά παραδείγματα είναι αυτά (από το άρθρο http://www.antinews.gr/2011/04/01/94559/):

Ισοδίκαιο ηθικό εμπόριο

Το ισοδίκαιο ηθικό εμπόριο ήταν κομμάτι της κουλτούρας των πολιτικών κινημάτων αμφισβήτησης στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 και στη συνέχεια, μετά το ’80, του καταναλωτικού κινήματος. Στόχος του, οι δικαιότερες εμπορικές συμφωνίες με τις αναπτυσσόμενες χώρες, η ενίσχυση των περιθωριοποιημένων παραγωγών, οι καλύτερες συνθήκες εργασίας, οι επενδύσεις στις τοπικές κοινωνίες και ο σεβασμός στο περιβάλλον, στη βιοποικιλότητα και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Γεωργία της εγγύτητας και αγορές απευθείας διάθεσης τροφής

Στη Γαλλία υπάρχουν περισσότερες από 500 ενώσεις (ΑΜΑΡ) όπου περίπου 1.000 παραγωγοί φέρνουν βιολογικά προϊόντα, μέσω εναλλακτικών δικτύων, απευθείας στη γειτονιά, με σχεδόν μηδενικό κόστος συναλλαγής, καλύπτοντας ήδη 70 χιλιάδες καταναλωτές. Το πιο γνωστό ΑΜΑΡ στο Παρίσι είναι το «Αλληλέγγυο Κολοκύθι». Τα προϊόντα του στοιχίζουν 20% λιγότερο απ’ ό,τι στις λαϊκές αγορές. Η γεωργία της εγγύτητας και τα κινήματα των τοποφάγων αναπτύσσονται ταχύτατα σ’ όλη την Ευρώπη. Η Βρετανία, ας πούμε, στο πλαίσιο του κινήματος «Πόλεις σε μετάβαση» και στην Ισπανία με πιο χαρακτηριστικό το «Xarxa de consum solidari» της Βαρκελώνης. Στόχος τους, η δίκαιη τιμή μέσω της επανατοπικοποίησης των διατροφικών συναλλαγών. Οποιος δεν έχει να πληρώσει τα προϊόντα μπορεί να παρέχει ανταλλακτική εργασία στην παραγωγή και στη διανομή.



8. Στις 02/06/2011 15:06, Από τον/την exo_asulia
στην Ελλάδα η πώληση από τον παραγωγό απευθείας ή και μέσω εναλλακτικών δικτύων στον καταναλωτή δεν νομιμοποιείται αν ο παραγωγός δεν έχει και άδεια εμπόρου, με ότι αυτό συνεπάγεται.






User info
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Νοεμβρίου 15, 2024, 06:31:12 am

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

* Top 10
Κατηγορία: Όλες

* Statistics
2983 μέλη 15075 μηνύματα 2177 θέματα 11 κατηγορίες 60 πίνακες
1131 δημοσκοπήσεις με 1098578 ψήφους

Μ.Ο. 971.33 ψήφοι ανά δημοσκόπηση
Online 549: 549 επισκέπτες, 0 χρήστες


[Περισσότερα στατιστικά]

Στο galop.gr θα βρείτε δημοσκοπήσεις, ψηφοφορίες, σφυγμομετρήσεις, γκάλοπ ... όπως κι αν το πει κανεις, η ουσία είναι ότι εδώ η γνώμη σας μετράει! Ψηφίστε και κερδίστε δώρα μέσα από τους μηνιαίους διαγωνισμούς. Πάρτε μέρος στις συζητήσεις και εκφράστε τη γνώμη σας. Καλή περιήγηση!