Για πολλά ζητήματα πρέπει να γίνεται δημοψήφισμα. Για το συγκεκριμένο διαφωνώ, με το παρακάτω σκεπτικό:
Ας υποθέσουμε ότι γίνεται και το αποτέλεσμα είναι η έξοδος από την "αγκαλιά" του ΔΝΤ. Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι; Μάλλον νέο δημοφήφισμα για το πώς θα βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο, όπου όλοι θα απαντήσουμε "να πληρώσουν οι άλλοι, όχι εγώ".
Η Ελλάδα θα μπορούσε κάλλιστα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισλανδίας, η οποία κύρηξε παύση πληρωμών ΜΟΝΟ για τους δανειστές της, εξαναγκάζοντάς τους μέσω της διπλωματικής πίεσης σε ευνοϊκότερη ρύθμιση του χρέους, άλλωτε με περικοπή του και άλλωτε με ρύθμιση των τόκων.
Επόμενη κίνηση θα ήταν η έξοδος από την ευρωζώνη και με υποτιμημένο εθνικό νόμισμα να κάναμε την οικονομία μας ανταγωνιστική, τις εξαγωγές φθηνότερες, τις υπηρεσίες (λ.χ. τουριμό) ελκυστικότερες σε σχέση με τους ανταγωνιστές (λ.χ. Τουρκία, Κροατία, Ισπανία).
Το τρίτο βήμα θα ήταν η περικοπή των δαπανών για οπλικά συστήματα, δαπάνες εξωφρενικές για μια τόσο μικρή χώρα (τουλάχιστον πριν από μερικά χρόνια άγγιζαν το 4% του ΑΕΠ, τη στιγμή που η εξοικονόμηση από τα νέα μέτρα αθροιστικά είνα ζήτημα αν φτάνει το 1%!!)
Είνα λοιπόν τραγικό να πιστεύετε πως δεν υπάρχουν άλλες λύσεις και να μπαίνετε στο τριπάκι που σας λανσάρουν τα ΜΜΕ. Η είσοδος στο ΔΝΤ ήταν προαποφασισμένη γιατί έτσι ήθελαν οι ΗΠΑ για πολλούς και διαφόρους λόγους, που δεν χωράνε τώρα εδώ..
Τέλος, θα ήθελα να τονίσω πως όποια χώρα μπαίνει στο ΔΝΤ δεν βγαίνει ποτέ καθώς ο βασικός στόχος του ΔΝΤ είναι η τοκογλυφία και η διαιώνιση των χρεών των φτωχών χωρών. Όλη η Λατινική Αμερική και όλη η Αφρική δανείζονται από το ΔΝΤ δεκαετίες τώρα, αν βλέπετε καμία διαφορά στο επίπεδο ζωής των ανθρώπων εκεί μάλλον είστε τυφλοί. Οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι διεθνείς επενδυτές, που εγκαθίστανται στις χώρες αυτές και αντί για εργαζόμενους απασχολούν σκλάβους του 1 δολαρίου τη βδομάδα.
Δημοψήφισμα τώρα, γιατί γνωρίζουμε και από τα σπίτια μας πως τα χρέη των δανείων δεν συρρικνώνονται με άλλα δάνεια, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ!
ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΝΕΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ